פסקי דין בנושא חלוקת רכוש גירושין | שאלות ותשובות חלוקת רכוש נישואין
הלכת השיתוף וחוק יחסי ממון
אופן חלוקת הרכוש בהליך הגירושין, תלוי בין היתר, בשאלה מתי נישאו בני הזוג. זוגות אשר נישאו טרם 1/1/1974, חלה עליהם הלכת השיתוף, בעוד שזוגות אשר באו בברית הנישואין לאחר מועד זה, חל עליהם חוק יחסי ממון. בעבר, ההבדלים בין שני אלו היו ברורים וחד משמעיים, אך כיום המצב הוא מורכב הרבה יותר. הפסיקה הובילה לשינויים רבים בנושא חלוקת רכוש ועל כן, ישנה חשיבות רבה לקבלת ייעוץ משפטי מקצועי בעניין זה. אחד השינויים החשובים מתייחס לחלוקת נכסים אשר נתקבלו במתנה, לנכסים שנתקבלו בירושה ולנכסים אשר נצברו טרם הנישואין.
חלוקת רכוש – מתנות וירושות
בעבר, תחולתו של חוק יחסי ממון על בני זוג, משמעה הייתה כי לאיזון המשאבים נכנס הרכוש אשר נצבר בתקופת הנישואין בלבד וכל נכס אחר לא היה נכלל.
לעומת זאת, חלוקת רכוש אשר נעשתה בהתאם להלכת השיתוף, הייתה יכולה לכלול גם נכסים שנתקבלו במתנה, נכסים שנתקבלו בירושה ונכסים אשר נצברו טרם הנישואין, זאת כל עוד הוכחה בהם כוונת שיתוף.
הפסיקה שינתה במהלך השנים את המצב החד משמעי הזה וכיום, גם כאשר חל על בני הזוג חוק יחסי ממון, יכול כל צד לטעון לזכויות בנכסים הנ"ל. זאת בתנאי כי הציג ראיות לכוונת שיתוף בנכס הספציפי לגביו הוא טוען לזכויות. העדר היציבות המשפטית מבהירה את החשיבות שבפנייה אל עורך דין מומחה, אשר ידאג לזכויות הכספיות של הלקוח במסגרת חלוקת רכוש בפרט והליך הגירושין בכלל.
חלוקת רכוש – דירה
עבור מרבית הזוגות, דירת המגורים היא הנכס היקר ביותר שברשותם ועל כן, לאופן חלוקתה בעת גירושין, ישנה משמעות כלכלית אדירה. לאור זאת, על בני הזוג לקבל ייעוץ משפטי מקצועי בעניין זה, במסגרתו יישקלו היטב כל ההיבטים של פירוק שיתוף בדירת המגורים וייעשה מאמץ להגיע להסכמה. במקרים בהם בני הזוג אינם מגיעים להסכמה, יכריע בעניין בית המשפט לענייני משפחה, או בית הדין הרבני.
חשוב לומר, כי בית המשפט לא יורה על פירוק שיתוף בדירת המגורים, אלא לאחר שווידא כי קיימים מגורים חלופיים לילדים ולהורה המשמורן. כמו כן, בית המשפט אינו מתייחס לסוגיה זו במנותק מיתר הרכוש של בני הזוג, על מנת למנוע קיפוח עתידי של מי מהצדדים.
חלוקת רכוש בגירושין- חישוב
הערכת שווי חברה לצרכי איזון משאבים בגירושין
כיצד יש לחשב את שווי החברות שבבעלות בן זוג ?
חלוקת רכוש- הדרך הראויה לחישוב שווי החברות כמו גם להערכת המוניטין הגלום בחברות הוא באמצעות שיטת ה-DCF) Discounted Cash Flow )
סוגיה זו הנוגעות לשיטה הראויה להערכת שווי חברות נדונה בבית המשפט העליון במסגרת רע"א 779/06 קיטאל החזקות ופיתוח -בינלאומי בע"מ נ' שאול ממן.
בפס"ד קיטאל נקבע כי יש להעדיף את שיטת ה-DCF המעריכה את שווי החברה על פי תזרים המזומנים המהוון של נכסיה הנוכחיים של החברה ושל הזדמנויות ההשקעה העתידיות שלה היינו, חישוב שווי החברה לצורך איזון משאבים על סמך תזרים המזומנים המהוון -שהיו מייצרות את הזדמנויות ההשקעה של החברה בעתיד.
בע"א 10406/06 עצמון נ' בנק הפועלים בע"מ נאמר לעניין שיטת ה-DCF כי הבחירה בשיטת DCF הערכה זו והעדפתה על פני שיטות הערכה אחרות, משקפת את המעבר משיטות הערכה שמרניות המבוססות על נתוני העבר (כגון שיטת שווי השוק או שיטת השווי הנכסי) אל עבר שיטת הערכה שאינה נסמכת רק על נתונים קיימים ויש בה גם צפיית פני העתיד.
הדברים תקפים גם לנושא חלוקת רכוש כאשר עוסקים בהערכת שווי חברות לאמוד את הזכויות המגיעות לבן/בת זוג מתוקף זכותם למחצית שווי החברה שהוקמה במהלך הנישואין, ובחינת זכויות בכל הנוגע לחברה שהוקמה עובר לנישואין, בין אם מכוח שיתוף ספציפי נטען ובין אם מכח השבחה בלבד במהלך החיים המשותפים.
כיצד מתבצעת חלוקת אופציות ומניות בגירושין?
חלוקת רכוש – הסכם גירושין
המורכבות המשפטית של חלוקת רכוש וההשלכות הכלכליות של נושא זה על בני הזוג, מבהירים ראשית כל, את הצורך בקבלת ייעוץ משפטי של עורך דין מומחה. שנית, הם ממחישים את החשיבות שבחתימה על הסכם גירושין, במסגרתו יגיעו בני הזוג להסכמות באשר לנושא חלוקת רכוש ולא יותירו את העניין להחלטת בית המשפט, אשר לעיתים קרובות, יכולה להיות בלתי צפויה.
מומלץ כי עריכת הסכם גירושין תיעשה על ידי עורך דין מקצועי ומנוסה, אשר ידאג לפירוט ברור ומדויק של כל הנכסים ויבהיר את אופן חלוקתם. ההסכם יותאם אישית לבני הזוג ויכלול כל סוגיה רלוונטית העולה מן הגירושין, כגון משמורת וילדים ודמי מזונות.
עו"ד ומגשרת מאיה רוטנברג העומדת בראש מחלקת דיני משפחה ברוטנברג, משרד עורכי דין, הינה בעלת ניסיון של מעל 20 שנים בתחום דיני המשפחה, מאחוריה עשרות תיקים של גירושין וחלוקת רכוש וצוות עורכי דין בעלי מומחיות בדיני המשפחה ותחומים נלווים בישראל ובעולם.
מעוניינים להתייעץ? אנחנו כאן בשבילכם.
יצירת קשר עם עו''ד מאיה רוטנברג
באפשרותכם למלא את טופס יצירת הקשר ונחזור אליכם בהקדם.
ניתן להשיג אותנו באמצעים הבאים:
מאיה רוטנברג, עורכת דין סניף תל-אביב צפון:
רחוב ראול ולנברג 18, מתחם CU (שוק צפון) מגדל C קומה 2 רמת החייל, תל-אביב. ישראל
מיקוד: 6971915
טלפון: 03-6161535
פקס: 03-6161913
נייד: 0544-705733
|
שאלות ותשובות בנושא חלוקת רכוש
מתי יש לבצע חלוקת רכוש?
חלוקת רכוש מתבצעת בדרך כלל במסגרת הליך הגירושין. כאשר בני הזוג נפרדים, יש צורך לבצע הפרדה רכושית ביניהם.
האם ניתן לבצע חלוקת רכוש ללא גט?
בהחלט. מצב זה נועד למנוע שימוש של הבעל במתן גט כקלף מיקוח כנגד האישה, על מנת לקבל יתרון כלכלי בגירושין.
כיצד נקבעת חלוקת הרכוש בין בני זוג?
בני הזוג יכולים לערוך הסכם חלוקת רכוש, היה וישנה ביניהם הסכמה בסוגיה זו. בהעדר הסכמה, יש להגיש תביעה לבית המשפט לענייני משפחה או לבית הדין הרבני, אשר יכריע בעניין.
כיצד מתבצעת חלוקת הרכוש כאשר בני הזוג חתמו על הסכם ממון?
חלוקת הרכוש תתבצע על פי הקבוע בהסכם, שהרי זוהי מטרתו של הסכם ממון - לקבוע מבעוד מועד את ההפרדה הרכושית במקרה של פרידה.
האם כדאי לחתום על הסכם חלוקת רכוש?
בהחלט! כאשר בני הזוג מנהלים משא ומתן ביניהם ומגבשים הסכמות באשר לחלוקת הרכוש, הם חוסכים זמן וכסף בהתדיינות משפטית ולכן צעד זה מומלץ מאוד.
מה בין חלוקת רכוש וחובות?
היה ובמהלך חיי הנישואים, צברו בני הזוג חובות, אלו יתחלקו ביניהם שווה בשווה, אלא אם ניתן להוכיח כי אין המדובר בחובות משותפים.
מה באשר לחלוקת רכוש מלפני הנישואין?
ככלל, רכוש אשר נקנה טרם נישואיהם של בני הזוג, יחזור לבעליו עם הפרידה. החריג לכך הוא כאשר הצד השני הוכיח כוונת שיתוף, אז הופך הנכס לרכוש משותף.
חלוקת רכוש בגירושין – מה יעלה בגורל החובות?
אם אתם עומדים בפני הליך גירושין ויש לכם חובות במסגרת חלוקת הרכוש יחולקו לא רק הנכסים והכספים בין בני הזוג, אלא גם החובות המשותפים שנצברו.
כאשר אנו חושבים על חלוקת רכוש בגירושין, הנטייה היא להתמקד בכל הנכסים שבבעלות בני הזוג, אולם במקרים רבים, צברו בני הזוג גם חובות במהלך חיי הנישואין. מהו דינם של אלו במסגרת חלוקת הרכוש? האם ישנה חשיבות לסוג החוב, או שמא כל החובות מתחלקים שווה בשווה בין הצדדים? בכך יעסוק במאמר שלפניכם.
הדין בישראל קובע כי בעת גירושין, כל הרכוש המשותף יחולק בין הצדדים שווה בשווה. המונח רכוש משותף כולל נכסים מסוגים שונים, החל מדירת המגורים של בני הזוג, הכספים שבחשבון העו"ש ובקופות הגמל וכלה בנכסי המטלטלין ונכסי קריירה ומוניטין.
מדובר, ככלל, על רכוש אשר נקנה ונצבר לאחר הנישואין כאשר נכסים שנרכשו טרם הנישואין חוזרים לבעלותם הבלעדית של בן/בת הזוג. זאת למעט רכוש אשר ניתן להוכיח לגביו כוונת שיתוף ובמקרה כזה גם הוא ייחשב לרכוש משותף ויחולק בין הצדדים. הסדר זה של חלוקת הרכוש נקרא איזון משאבים והוא חל על כל זוג נשוי אשר נישא לאחר 1974.
החריג לכלל זה הוא מצב שבו ערכו בני הזוג הסכם ממון אשר קובע חלוקה שונה של הרכוש במקרה של פרידה. בשנים האחרונות ישנה עלייה משמעותית במספר הזוגות אשר פונים אל עורך דין מומחה לדיני משפחה לשם עריכת הסכם ממון לפני או לאחר הנישואין. זאת במטרה למנוע בעת גירושין, את היווצרותו של סכסוך משפטי בין הצדדים בדבר חלוקת הרכוש והנכסים.
מה יעלה בגורל החובות?
כפי שבמסגרת הגירושין, רכושם של בני הזוג מחולק ביניהם שווה בשווה, כך ייעשה גם לגבי חובותיהם, זאת מתוך ההנחה כי הצדדים שותפים לא רק לרווחים ולנכסים שהצטברו בשנות הנישואין, אלא שותפים גם להפסדים ולחובות שנוצרו במהלך הנישואין.
חלוקת החובות תיעשה כאמור באופן שווה אלא אם כן קיים הסכם ממון הקובע אחרת, או מצב שבו בני הזוג גיבשו הסדר אחר במסגרת הסכם גירושין.
האם כלל זה הוא גורף וחל על כל חוב באשר הוא? התשובה היא בשלילה. כאשר החוב נוגע לחיי המשפחה, לצרכיה, לניהול משק הבית זהו חוב משותף, למשל, חובות משכנתא, תשלומים של נכסי מטלטלין שנרכשו לבית, חובות ארנונה/חברת חשמל, תשלומים למסגרות הילדים וכיו"ב. אולם, כאשר החוב אינו קשור לחיי המשפחה, רואים בו כחוב אישי של בן הזוג שיצר אותו ולפיכך, פרעונו יוטל עליו בלבד.
מתי חוב איננו חוב משותף?
חובות אשר נוצרו ללא ידיעת בן/בת הזוג ובניתוק מחיי המשפחה, רואים בו כחוב אישי של מי שיצר אותו ולא כחוב משותף. להלן מספר דוגמאות: חוב אשר נוצר בשל הוצאת כספים עבור מאהב/ת, חובות הימורים, חוב בגין הלוואה וכיו"ב.
לעניין זה חשוב לציין כי אם בן/בת הזוג ידעו על הפעילות, היו שותפים לה או נהנו מרווחיה, סביר להניח כי החוב יוכר כחוב משותף ולא ניתן יהיה לטעון שמדובר בחוב אישי.
בהקשר זה עולה השאלה מהו דינו של חוב אשר נוצר לאחר שבני הזוג נפרדו, אך הליך הגירושין טרם הושלם. הכלל האמור חל גם כאן וכאשר מדובר על הוצאה כספית משמעותית חד צדדית, כלומר שהצד השני לא הסכים לה ו/או לא היה מודע לה, יראו בחוב הזה כחוב אישי של מי שיצר אותו ולא תוטל כל אחריות לחוב זה על הצד השני.
עורך דין לחלוקת רכוש משותף בהליך גירושין
ייעוץ חלוקת רכוש בגירושין | דברים שחובה לדעת על חלוקת רכוש
הסכם ממון חלוקת רכוש בגירושין שנצבר לפני הנישואין
חוקי גירושין בישראל: הכללים הבסיסיים בחלוקת רכוש מדריך גירושין
פנייה לייעוץ משפטי
הסוגיה של חלוקת החובות בגירושין היא סוגיה סבוכה. על פניו, נדמה כי מדובר במצב פשוט: חוב הנוגע למשק הבית הוא חוב משותף וחובות אחרים נחשבים לחוב אישי. אולם התמונה מורכבת הרבה יותר, בין היתר משום שישנה חשיבות רבה לשאלה האם בן/בת הזוג היו מודעים לקיומה של הפעילות שיצרה את החוב והאם נהנו מרווחי הפעילות או היו שותפים לה באופן כלשהו.
לסוגיה זו משמעות כלכלית רבה על שני הצדדים ועל כן, הדבר דורש בדיקה פרטנית מדוקדקת ומעמיקה על מנת לבחון היטב את מעמדו של כל חוב ולקטלג אותו כחוב משותף, החל על שני בני הזוג, או כחוב אישי החל על הצד שיצר אותו בלבד.
מחשבון חלוקת רכוש
לשם כך, יש צורך בפנייה לייעוץ משפטי של עו"ד גירושין מנוסה, אשר יבחן את נסיבות המקרה, יחווה דעתו באשר לסוגיה זו ויעשה את המיטב כדי להגן על האינטרסים הכלכליים של הלקוח.
חלוקת רכוש לא שוויונית בגירושין
גירושין מי עוזב את הבית
פירוק שיתוף במקרקעין
חלוקת רכוש בין בני זוג
הסכם ממון
חלוקת רכוש בגירושין ירושה
פירוק שיתוף בדירה - חלוקת דירה בגירושין
חלוקת רכוש ללא גירושין
חלוקת רכוש בגירושין זכויות אישה
אישור הסכם חלוקת רכוש בין בני זוג עקב הליך גירושין
חלוקת רכוש גירושין פירוק שיתוף
הסכם פירוק שיתוף במקרקעין דוגמא
עורך דין פירוק שיתוף במקרקעין
פירוק שיתוף בין בני זוג חלוקה
פירוק שיתוף במקרקעין עלויות
חוק המקרקעין פירוק שיתוף
חלוקת רכוש מקרקעין
חלוקת אופציות ומניות בגירושין
עדכוני 2021
מטבעות קריפטוגרפיים, נכסים דיגיטליים
הסתרת רכוש ביטקוין גירושין
נתונים עדכניים: סטטיסטיקה על גירושין
פסק דין לחלוקת חיסכון פנסיוני- פסק דין שנקבעה בו, בין השאר, חלוקה של חיסכון פנסיוני בין חוסך ובין בן זוגו לשעבר בשל פירוד;
"פסק דין לחלוקת חיסכון פנסיוני" – פסק דין שנקבעה בו, בין השאר, חלוקה של חיסכון פנסיוני בין חוסך ובין בן זוגו לשעבר בשל פירוד;
קרא עוד
המבקש והמשיבה היו נשואים זה לזו משנת 1972 ולהם 4 ילדים (ששאלת מזונותיהם שלהם אינה עומדת כאן לדיון). בין בני הזוג התגלע סכסוך וכעת הם אינם חיים עוד במשותף. האשה רוצה בגירושין ואילו הבעל מבקש שלום בית. ביום 1.9.98 הגישה המשיבה בבית המשפט לענייני משפחה תביעה לפירוק שיתוף בנוגע לזכויות בדירת המגורים המשותפת, כספים בחשבון בנק משותף, תכולת הדירה, מכונית, ופנסיה של המבקש. במהלך הדיון בבית המשפט למשפחה הגיעו הצדדים להסכמות במרבית העניינים ושאלות המרכזיות שנותרו התמקדו בנושאי הפנסיה מצה"ל והגמלה משירות בתי הסוהר שהבעל זכאי להן.קרא עוד
קרא עוד
המחלוקת נושא פסק דין זה מצויה דירת מגורים היא דירת המחלוקת אשר נרכשה לאחר נישואי הצדדים ומלוא הזכויות בה רשומות על שם הנתבעת, ואשר שימשה למגורי הצדדים בחלק מתקופת נישואיהם.
האישה מימנה את רכישת הדירה באמצעות הון עצמי שלה אשר מקורו בתמורת המכר של דירת אמה ובאמצעות הלוואה שהובטחה במשכנתא אותה נטלו בני הזוג יחדיו והם שולמו מתוך החשבון המשותף בו החזיקו.
אין מחלוקת בין בני הזוג באשר לגובה ההון העצמי אשר הובא ע"י האישה ממקורותיה הפרטיים ושימש למימון רכישת הדירה ואף לא באשר לגובה הלוואת המשכנתא.
קרא עוד
טענתה של האישה כי יש לחלק את התמורה בגין הדירה בחלקים שאינם שווים תמכה בטענה כי מלוא התמורה שולמה מכספה והרישום על שם הבעל בחלקים שווים נועד אך ורק לאפשר קבלת משכנתא.
מקור סמכות בית המשפט לערוך במסגרת איזון המשאבים חלוקה שאינה מחצית על מחצית מצויה בסעיף 8(2) לחוק יחסי הממון. סעיף 8 אינו מפרט מהם השיקולים שיש לשקול ומה הם קני המידה למעט קיומן של "נסיבות מיוחדות המצדיקות זאת".
ההלכה הפסוקה קבעה כי שיקול מרכזי הוא השאלה האם מדובר במאמץ משותף במילוי חובות בני הזוג בנישואין ובפרט חובותיהם הכלכליות או פערים משמעותיים בין בני הזוג למען המשפחה כן נפסק כי שימוש בסמכות המוענקת לבית המשפט, יעשה במשורה בלבד, לא כעניין שבשגרה ומבלי שייערך תחשיב מדויק.
קרא עוד
מאחר ונכסי המנוח התקבלו ונרכשו על ידו עובר למועד הנישואין, הרי שהרישום לגבם נותר כפי שהיה והתובעת לא טרחה לבקש את הסבת מחצית מהזכויות על שמה, משום שהיה לה בטחון ואמון מלאים במנוח כי הנכסים השייכים למי מהם, הינם בפועל נכסים משותפים.
אין בכוונתי לחרוג מההלכה לפיה דוקטרינת כוונת השיתוף הספציפי חלה במקביל לחוק יחסי ממון בנכס חיצוני אף שאינו דירת מגורים, אולם סבורני כי אין להקיש באופן אוטומטי מהנסיבות ומהקריטריונים שהוכרו בפסיקה כמלמדות על שיתוף ספציפי בדירה מגורים כנסיבות המלמדות על שיתוף ספציפי בנכס חיצוני שאינו דירת מגורים.קרא עוד
כמו כן ביקש התובע להכיר בזכותו לאיזון מלא של משאבי הצדדים, להכיר בחלופת היוון הזכויות כחלופה לביצוע האיזון. זאת במיוחד עת לשיטתו עזבה לאחרונה הנתבעת את מקום העבודה, קיבלה סכומים ניכרים ועת התובעת משכה כספים נזילים, יש הצדקה לניתוק מלא של היחסים הכלכליים שבין הצדדים.
קרא עוד
מאידך ניסיונות להקטין את שווי החברה לא צלחו בדיון שנערך לפני ביום ניתנה על ידי החלטה המורה למומחה ליתן תגובה בכתב באם נפלה טעות בחוות דעתו באשר לשוויה של החברה לאחר שעיינתי בחקירתו של המומחה ולאור האמור בתגובה המפורטת שהוגשה מטעמו של המומחה עולה כי לא נפלה כל טעות באשר לשווי החברה המומחה מפרט באריכות ולגופו של עניין את האופן שבו חושב השווי של החברה ולא מצאתי כל מקום כאמור, מלהתערב בקביעה זו של המומחה.
קרא עוד
בית המשפט הוסיף וקבע כי בירור ההליך הרכושי לא נראה באופק הקרוב, עוצמת הקונפליקט הולכת ומתגברת, יחסי הצדדים עברו את נקודת האל-חזור והמבקשת אינה מתנגדת להתגרש.
המבקשת מדגישה כי המשיב עזב את דירת המגורים באופן חד צדדי. לדבריה, ככל שהמשיב חפץ לחזור להתגורר בדירת המגורים באופן קבוע, יחד עם המבקשת והקטינות, המבקשת אינה מתנגדת לכך.
ככל שקיימת אפשרות להגיע להסדר כולל וסופי של מערכת היחסים הכלכלית בין בני הזוג בתוך זמן סביר, ניתן לעכב את
הדיון בפירוק השיתוף ולאחדו עם הדיון ביתר ענייני הרכוש והממון. הגם שיש בכך משום פגיעה בזכות הקניינית של אחד הבעלים להשתחרר משותפות כפויה, נפסק כי פגיעה זו נעשית לתכלית ראויה – הגעה להסדר כולל וסופי בין הצדדים, ועל בית המשפט לוודא שהיא נעשית אך במידה שאינה עולה על הנדרש, ובאופן המשרת את התכלית האמורה.
במסגרת תיקון תשס"ט לחוק יחסי ממון בין בני זוג בוטלה ההתליה בין איזון המשאבים לפקיעת הנישואין, ונקבעה אפשרות להקדים את מועד האיזון. בכך מתאפשרת הסדרה כוללת של "הגירושים הכלכליים", במנותק משינוי המעמד האישי.
בהתאם להלכה הפסוקה, הרצון של בן הזוג לרכוש את חלקו של בן הזוג האחר בדירה בתום איזון משאבים כולל הוא דבר לגיטימי, שעשוי להצדיק את השעיית פירוק השיתוף שם נפסק כי השעיית פירוק השיתוף עד לאיזון משאבים כולל, על מנת ליתן לבת הזוג הזדמנות לרכוש את חלקו של בן הזוג בדירת המגורים, היא ראויה וכי פירוק השיתוף המיידי גרם לחוסר שוויון בין הצדדים למתן עדיפות לצד החזק כלכלית.
במקרה דנן, אין סיבה להניח שהתנגדות המבקשת לפירוק שיתוף מיידי אינה נובעת מרצונה לרכוש את הדירה, אלא רק מרצון להישג טקטי ולהחלשת המשיב. לא ניתן גם להתעלם מטענת המבקשת כי בעתיד הקרוב ישתפרו סיכוייה לקבל משכנתא שתאפשר לה לרכוש את חלקו של המשיב בדירה.
אשר על כן, הערעור מתקבל, כך שמועד פירוק השיתוף בדירה יידחה וייעשה יחד עם ההכרעה
ביתר ענייני הממון והרכוש בין בני הזוג.קרא עוד
האם כושר השתכרות הינו "נכס" בר-איזון לפי סע' 5(ג) לחוק יחסי ממון בין בני-זוג, תשל"ג-1973 שהאיזון לגביו יעשה כמו כל נכס מוחשי או שמא הוא כלי אקוויטבילי המשפיע על אופן האיזון לפי סע' 8(2) לחוק?
מהי דרך חישוב פערי כושר ההשתכרות? באיזו דרך יתבצע האיזון? האם יש להתחשב בתשלומי המזונות בדומה לתשלומי המסים? האם איזון פערי כושר השתכרות ייעשה בדרך של תשלום חד-פעמי מהוון או שמא בדרך של תשלומים עיתיים?קרא עוד
לפני כב' השופטת ורד שביט פינקלשטיין
תמ"ש 26703-12-13 ד' ל' ע' נגד א' ל'
הרחבת הצו נועד על מנת שניתן יהא ליצוק תוכן ממשי להכנת חוות הדעת בדבר איזון המשאבים בין הצדדים, בהתאם ל-"מועדי הקרע" האפשריים אשר נקבעו בהסכמת הצדדים, ואין בהיעתרות לבקשה כדי להרחיב את יריעת המחלוקת כלל ועיקר.
בית המשפט אינו מוגבל ל-"מועדי הקרע" האפשריים להם הסכימו הצדדים, ואין כל מניעה לכך שהצו יינתן גם בהתייחס למועדים נוספים, ובלבד שהדבר נדרש לשם חקר האמת ובירור המחלוקות שבין הצדדים.
הרחבת הצו כפי המבוקש נחוצה על מנת שניתן יהא להתחקות אחר מצבת הרכוש אותה יש לייחס לתקופת השיתוף בין הצדדים כפי שנתבקש על ידי המומחה.קרא עוד
הגדרת נכס בר איזון וסעד כספי בגין שיתוף ספציפי בדירת במגורים: תמ"ש 66080-11-15ע.א.ג. ואח' נגד נ.א.ג.
בני הזוג נישאו זל"ז וחלות עליהם הוראות חוק יחסי ממון בין בני זוג, הקובע את שיטת השיתוף האובליגטורי הדחוי שמשמעותה הפרדה מוחלטת בין נכסי בני הזוג במהלך הנישואין )ראו: סעיף 4 לחוק יחסי ממון.
הוראות חוק זה גורעות מגדרי איזון המשאבים נכסים, אשר נרכשו ממקורות מי מבני הזוג, אשר לא נצברו במהלך החיים המשותפים. עם פקיעת הנישואין, או במועדים מוקדמים יותר ובתנאי שחל קרע בחיי הנישואין, יש לאזן את שווי רכוש בני הזוג בהתאם לשווי כלל נכסיהם, למעט כאמור נכסים מסוימים המפורטים בסעיף 5לחוק יחסי ממון, לרבות נכסים שהתקבלו אצל מי מבני הזוג במתנה או בירושה במהלך חיי הנישואין.קרא עוד
התובעת, בניגוד לטענותיה, לא הוכיחה כי עמדה על רישומה כבעלת זכויות בדירה, לא הוכיחה כי ביקשה זאת מן הנתבע, וכן לא הוכח כי הנתבע הציג בפני התובעת את המצגים להם טענה.
התובעת לא הביאה כל ראיה לתמיכת טענותיה כי הצדדים שילמו את המשכנתא בגין הדירה או כי שילמו סכום כלשהו בגין הדירה.קרא עוד
בפני כב' השופטת שפרה גליק
לטענתה של התובעת, הנתבע הרחיב את העסקים שירש מאביו בצורה לא מבוקרת, וחרף הפצרותיה, ובסופו של דבר, לטענתה "..הוא לא הצליח להתמודד עם ניהול מספר חברות במקביל, ולפני כ-8 שנים, החלו עסקיו של הנתבע לקרוס, אחד אחר השני, כאשר הם מותירים את הנתבע בחובות כבדים". בסופו של דבר נכסי הנתבע עוקלו, והנתבע אף נאלץ לפשוט את הרגל.
לטענתה של התובעת, עקב חובותיו הכבדים של הנתבע, הדירה אינה מתוחזקת היטב והיא במצב גרוע.
התובעת הוסיפה, כי היא "..קצה בחיי הנישואין האומללים", והיא מבקשת להפסיק את הניצול העושק שנכפה עליה, לדבריה, היא מבקשת לה ולילדיה שלווה, ומשכך, היא עותרת לפירוק השיתוף בדירה.קרא עוד
תמ"ש 17153-03-11 תביעת מזונות
האקטואר לא התייחס בחוות דעתו לעובדה כי בעידן של רשת אינטרנט, בו יש הפצה גלובלית של מידע חינם, עסק כזה הינו חסר יכולת לשרוד. לא ניתנה התייחסות מיוחדת לאופי פעילותו של העסק, כך למשל, לא ניתן משקל לכך שלעסק אין מאגר לקוחות יציב וקבוע. להעדר הביקוש לתוצרי העסק (החוברות) ולקיומן של חוברות יצירה חינמיות באינטרנט.
קרא עוד