עורך דין גירושין ת"א (כתובת)
סניף מרכז משרד עורכי דין לענייני משפחה
רחוב ראול ולנברג 18, מתחם CU (שוק צפון) מגדל C קומה 2, רמת החייל, תל-אביב.
מיקוד: 6971915 | טלפון: 03-6161535 | פקס: 03-6161913 | נייד: 0544-705733 | מייל: office@rotenberglaw.co.il
מעבר לחו"ל של זוגות נשואים
רילוקשיין של בני זוג הוא חוויה מרגשת אך בד בבד, מלאת אתגרים. המעבר למדינה זרה, רחוק מהמשפחה והחברים, התמודדות עם קשיי שפה ועוד, יכולים להיות לא קלים. זאת בפרט, אם בן או בת הזוג בעקבותיהם נעשה המעבר שקועים בקריירה חדשה, בעוד הצד השני והילדים עוד לא מצאו את מקומם. משכך, לא פעם, הזוגיות אינה שורדת את כל אלו ובני הזוג מחליטים להתגרש. על מנת להקל על הליך הפרידה, אם יקרה, מומלץ לבני הזוג לערוך לפני המעבר הסכם משפטי כולל, אשר יסדיר את הסוגיות המרכזיות הרלוונטיות ויאפשר להם להיפרד ביתר קלות.
רילוקשיין של זוגות נשואים
הגירה למדינה אחרת, אם באופן קבוע ואם כרילוקשיין מוגבל בזמן, מלווה בתחושת הרפתקנות גדולה. יחד עם זאת, היא מטילה לא מעט לחצים וקשיים על בני זוג, בפרט אם יש להם ילדים. קשיי הסתגלות, למידת שפה חדשה, תרבות אחרת ומרחק מהמוכר והידוע, יכולים להתגלות כאתגר לא פשוט בכלל.
ישנם זוגות שמעבר שכזה מביא אותם לפריחה מחודשת והם חיים באושר, בעוד שרבים אחרים, מוצאים את עצמם במשבר זוגי עמוק שמוביל להחלטה להיפרד. הליך גירושין במצב זה מעורר סוגיות שאינן מנת חלקם של גירושין בישראל. על כן, ישנו פתח גדול לסכסוכים בין בני הזוג, לרבות בשאלת סמכות השיפוט. כדי למנוע תרחיש שכזה, בני הזוג יכולים לערוך, טרם המעבר לחו"ל, הסכם מסודר אשר יעגן את העניינים השונים וייושם במקרה שבני הזוג יקלעו למשבר ויחליטו להיפרד.
עריכת הסכם בין בני הזוג
אם בכל הליך גירושין, יכול להיווצר סכסוך משפטי בין בני זוג, הרי שבמקרה של בני הזוג חיים בחו"ל, הדברים מורכבים עוד יותר. זאת בפרט במצב שבו אחד מבני הזוג מעוניין להישאר בחו"ל והאחר רוצה לחזור לארץ, אז עולות שאלות היכן יידון הליך הגירושין, מי יקבל את המשמורת על הילדים וכיו"ב.
כדי למנוע הליך גירושין קשה, יקר וכואב, כדאי לבני זוג המבקשים להגר למדינה אחרת, או לעשות רילוקשיין לכמה שנים, לערוך ביניהם הסכם משפטי באמצעות עורך דין לדיני משפחה. במסגרתו, יוסדרו הסוגיות השונות שיכולות להתעורר בין הצדדים במקרה של פרידה. כאשר הדברים יוסכמו מראש, אם בני הזוג יחליטו כי הגיעה השעה להתגרש, קיומו של ההסכם יאפשר להם לעשות זאת בצורה הקלה והמהירה ביותר. הנושאים המרכזיים שיש להסדיר בהסכם זה הם משמורת הילדים וחלוקת הרכוש.
הסדרת משמורת הילדים
בחלק ניכר מהמקרים, בעת ההחלטה להיפרד, בן זוג אחד רוצה להישאר בחו"ל ואילו האחר מעוניין לחזור ארצה. מטבע הדברים, כל אחד מהצדדים רוצה שהילדים יישארו עמו ועל כן נוצרת מחלוקת בעניין המשמורת של הילדים. על מנת להימנע מההכרעה הקשה הזו בשעת משבר ביחסים, יש להסדיר סוגיה זו מבעוד מועד.
על בני הזוג לקבוע בהסכם, האם בעת גירושין, במידה שאחד מבני הזוג ירצה לשוב לישראל, האם הילדים יעזבו עמו או יישארו עם בן הזוג האחר. אם הצדדים יחליטו על נושא זה מראש והדבר יובא בפני ערכאה משפטית, לכל צד יהיו את טענותיו שלו. ההורה המבקש להישאר בחו"ל, יטען כי הילדים הסתגלו למקום החדש והחזרתם לארץ תפגע בהם.
מנגד, ההורה אשר רוצה לשוב לישראל יטען כי סוכם מראש שמדובר במעבר זמני וכי מרכז חייהם של הילדים עודנו בארץ. כאשר התקבלה החלטה במסגרת ההסכם, יש לקבוע גם ביקורים להורה האחר, להחליט על משכם והיקפם, מי נושא בעלויות שלהם וכיו"ב. בהקשר זה, על ההסכם להתייחס גם לנושא תשלום מזונות הילדים, אשר יושפע כמובן מהסדר המשמורת עליו הוחלט.
חלוקת הרכוש
הנושא השני אליו חשוב להתייחס במסגרת ההסכם הוא חלוקת הממון בין בני הזוג. יש להידרש הן לרכוש הנמצא בישראל והן לזה אשר ייצבר בתקופת המגורים בחו"ל, הן לרכוש הפרטי והן לרכוש המשותף. יש לקחת בחשבון כי בעקבות המעבר, סביר להניח כי ייווצרו פערים כלכליים בין בני הזוג ולתת לכך מענה הוגן בהסכם, כך שאף אחד מהצדדים לא ירגיש מקופח מחד או מנוצל מאידך.
אחת הסוגיות המעניינות לעניין חלוקת הרכוש, הוא הזכויות הסוציאליות. בישראל זכאי כל אחד מהצדדים למחצית מזכויותיו של האחר, אלא אם נקבע אחרת. אולם בעוד שהיקפן של הזכויות הניתנות בישראל ידוע וברור, הרי שלמדינה הזרה אליה יעברו בני הזוג יכול להיות היקף זכויות שונה לגמרי ולכן יש לתת לכך מענה בהסכם כדי למנוע מחלוקות עתידיות בנושא.
-
עוברים לחו"ל לאחר הנישואין
-
עוברים לחו"ל עם בן זוג
-
עוברים לארץ אחרת בשביל אהבה
-
איך לעבור לחו"ל כזוג
-
בעלי רוצה לעבור למדינה אחרת ואני לא
-
החבר שלי עובר לחו"ל
-
האם עלי לעבור לארץ בשביל חברה שלי
-
בעלי קיבל עבודה בחו"ל