En

צור קשר

checked

גירושין זכויות הגבר

 להליך הגירושין השלכות משמעותיות, לגבר במשפחה זכויות בהליך הגירושין וגם חובות, סוגיית משמורת הילדים ותשלום המזונות במרכז המאבק על הזכויות של אבות בגירושין. על כן, טרם קבלת החלטה, כדאי שתכיר את זכויותיך, כך שתוכל להיערך כראוי. למותר לציין כי ניהול יעיל ונכון של הליך הגירושין, מחייב ייצוג משפטי הולם של עורך דין לדיני משפחה.

 

משמורת ילדים

אין ספק כי הסוגיה החשובה ביותר בהליך הגירושין היא משמורת הילדים. המצב המשפטי כיום כמעט ואינו מאפשר לגברים גרושים לקבל משמורת מלאה על ילדיהם. ראשית, בשל חזקת הגיל הרך הקובעת כי ילדים עד גיל 6, יעברו בעת הגירושין, לחזקתה של האם. חזקה זו לא תתקיים בשלושה מקרים בלבד:

 

  1. ויתור מצד האם: האם מסכימה כי האב יקבל משמורת מלאה על הילדים.
  2. משמורת משותפת: הצדדים מעוניינים בהסדר של משמורת משותפת.
  3. אי כשירות: האב הוכיח כי האם איננה כשירה לקבל חזקה על הילדים בשל בעיות נפשיות, התמכרות לסם וכיו"ב.

 

אולם, גם אם ילדייך גדולים יותר, הסיכוי לקבלת משמורת מלאה הוא קטן מאוד בשל התפיסה הרווחת עדיין, על אף השינויים החברתיים, כי האם היא ההורה העיקרי של הילדים ועל כן היא המתאימה יותר לשמש כהורה משמורן.  על כן לרוב, האם תקבל את החזקה על הילדים ולאב ייקבעו הסדרי ראייה.

 

אתה מעורב מאוד בחיי ילדיך ומעוניין בחזקה עליהם? מערכת היחסים בינך לבין האם נותרה תקינה למרות משברי הפרידה? במצב זה, הצע לבת הזוג משמורת משותפת, במסגרתה תחלקו את החזקה על הילדים שווה בשווה. 

 

תשלום המזונות

אחת ההשלכות הכלכליות של הליך הגירושין עבורך היא כמובן תשלום מזונות הילדים. לעניין זה יש להבחין בין משמורת מלאה לבין משמורת משותפת. כאשר הילדים נמצאים בחזקתה של האם, ישלם האב את מלוא דמי המזונות היות שהיא זו הנושאת במרבית הוצאותיהם.

 

 זכויות גברים גרושים

 

אולם, אם בחרתם במשמורת משותפת, נטל המזונות יתחלק ביניכם בהתאם ליכולת הכלכלית של כל אחד מכם. זהו מצב משפטי חדש, אשר נוצר בעקבות הלכה תקדימית של בית המשפט העליון שניתנה ביולי 2017.

 

עד אז, בעת משמורת משותפת, שילם האב מזונות מופחתים בשיעור של עד כ50%, דבר שיצר עדיין תשלום יתר לאב, אשר שילם למעשה את הוצאות הילדים הן כאשר הם עמו והן כאשר שוהים הם אצל האם.

 

יתרה מזו, חובת המזונות הייתה מוטלת על האב בלבד, למרות כי ההורים חולקים את החזקה על הילדים. בית המשפט העליון שינה את המצב הנהוג וקבע שוויון בנטל חובת המזונות וזו עתה חלה על שני ההורים יחד.

  • זכויות הגבר במשפחה
  • גירושין זכויות האישה
  • זכויות אב גרוש עמותה
  • מדריך זכויות הגבר במשפחה
  • זכויות גבר גרוש
  • זכויות הגבר במשמורת משותפת
  • זכויות אישה פרודה
  • טיפים לבעל המתגרש

חלוקת הרכוש

המודעות למורכבותה של סוגיית חלוקת הרכוש בגירושין, מובילה זוגות רבים כיום לערוך הסכם ממון טרם החתונה או אף לאחר שנישאו. אם אתה ובת הזוג חתמתם על הסכם ממון, חלוקת הרכוש בעת הפרידה תיעשה על פי האמור בהסכם וסוגיה זו לא אמורה להוות כל בעיה בהליך הגירושין. היה ולא נערך הסכם כזה, חלוקת הרכוש תיעשה על פי הקבוע בחוק, קרי, שווה בשווה.

 

מדובר, חשוב לומר, לא רק ברכוש משותף שנצבר לאחר שבני הזוג נישאו, אלא גם ברכוש שנקנה טרם החתונה ובלבד כי ניתן להוכיח בו כוונת שיתוף. כך לדוגמא, אם לבת הזוג הייתה דירה בבעלותה טרם נישואיכם, ייתכן ותהיה לך זכות בדירה זו, למרות כי היא נרכשה טרם הנישואין.

 

התנאי לכך הוא כי הייתה כוונת שיתוף בנכס, למשל, אם אתה ובת הזוג התגוררתם בה יחד, או שהדירה הושכרה לצד ג' וכספי השכירות שימשו חלק מההכנסה המשפחתית. ויודגש כי זכותך בדירה נשמרת אף אם הדירה רשומה על שם בת הזוג בלבד ולא על שמך.

אף אם נתונה לאם המשמורנית היכולת להעתיק מגוריה, אין משמעות הדבר כי על האב לשאת בעיקר הנטל הכרוך בהסעת הקטין והגעה למפגשים עמו. ההיפך הוא הנכון – אם בוחרת האם להעתיק מגוריה למקום הרחוק ממגורי האב, יהא זה אף צודק כי אותו נטל נוסף ומוגבר, בעקבות אותו מרחק, יחול במרביתו על אותו הורה המעוניין במעבר. דרך זו תאפשר קיומם של זמני השהות עם ההורה הלא משמורן, מבלי להכביד עליו יתר על המידה.קרא עוד
דרג את הכתבהדירוג כתבה חלוקת נטל ההסעות של הקטין בהתאם לזמני השהות שנקבעו עם האב | עמ"ש 1438-01-17: 5 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
5 מדרגים
יצירת קשר
יצירת קשר מהירה
עבור לתוכן העמוד