עורך דין | עו"ד
עורך דין (בראשי תיבות: עו"ד)
בוודאי שמתם לב למספר עורכי הדין הרב שיש בישראל, נכון לשנת 2019 רשומים 67,291 עורכי דין חברים בלשכת עורכי הדין. משרדי עורכי דין תוכלו למצוא כמעט בכל בניין משרדים בתל אביב או עיר גדולה אחרת בישראל. כמעט בכל סיטואציה בחיינו נוכל להיעזר בעצתו של עורך דין.
עו"ד
עוה"ד זהו אדם הרשאי לעסוק במקצוע עריכת הדין, לאחר שסיים לימודי משפטים, עבר תקופת התמחות ועמד בבחינות לשכת עורכי הדין. במאמר זה נסביר בפרוטרוט מיהו עורך דין, מהם תחומי ההתמחות השונים שלו וכיצד בוחרים עורך דין לייצוג משפטי?
מה תפקידו של עורך דין?
מה עושה עורך הדין? מדוע צריך עורכי דין? עורכי דין ממלאים תפקיד חשוב, מכיוון שהחוק מעורב בכל תחומי החברה.
תפקידו של עורך דין הוא להקשיב לבעיה שלך, לתת לך ייעוץ משפטי, לדון באפשרויות שלך במסגרת החוק, לקבל הוראות לגבי מה שאתה רוצה לבצע ולעזור לך להבין כיצד החוק חל על המקרה שלך. עורך הדין שלך יכול גם לייצג אותך אם אתה הולך לבית המשפט או צריך ייצוג בפני רשויות כגון: משרדי ממשלה, רשויות מוניציפליות, וועדות וכדומה.
עורכי דין
מה לצפות מעו"ד ברמה המקצועית? כאשר עורכי דין עובדים עבור לקוח, יש להם מספר מחויבויות. הם חייבים:
- למלא אחר ההנחיות שלך.
- לשמור על סודיות.
- להימנע מניגודי אינטרסים.
- לתקשר ביעילות ובצורה מתוזמנת.
- לפעול בכנות ובטובתך.
עורך הדין או משרד עורכי דין אשר את שרותיו אתה שוכר, צריך לעמוד בסטנדרטים מקצועיים גבוהים, עורך הדין אותו שכרת צריך לפעול במיומנות ובשקדנות ולעקוב אחר הוראות שאישרת בפניו. עורך הדין שלך צריך להקשיב לך, להבין את הבעיה המשפטית שלך ואז לבצע את ההוראות. על עורך הדין שלך חובה לתקשר עמך בזהירות וביעילות ולכבד אותך כלקוח. על עורך הדין שלך לתת לך עדכונים שוטפים לגבי התקדמות העניין שלך.
מה זה עורך דין?
עורך דין או בקיצור עו"ד הוא אדם בוגר לימודי משפטים המורשה לעסוק בעריכת דין ובמתן ייעוץ משפטי, משפטים הם תחום העוסק בחקר תבניות מחשבה של החוק ודרכי אכיפתו. במדינות בהן שיטת המשפט שאובה מהמשפט האנגלי, מקובלת הפרדה בין barrister עורך דין שמומחיותו ייצוג בבית המשפט והופעה מול דרג שיפוטי לבין עו"ד solicitor שהוא עורך דין העוסק בפעילות משפטית אחרת כגון ייעוץ , עבודת ניירת, והכנת תיקים לבית משפט. בישראל כל עורך דין רשאי לעסוק בשני סוגי הפעילות, לא קיימת הפרדה פרקטית בין מומחיות להופעות בבית משפט (הופעה בבית המשפט מוגדרת "ליטיגציה") לבין עבודת ייעוץ משפטי.
מיהו עורך דין? ישנם תחומי התמחות שונים בעריכת דין - מחפשים עורך דין בתחום האזרחי, הפלילי, או המנהלי? מעוניינים לערוך צוואה? להקים עסק? אולי לקנות או להשכיר דירה? בכל אחד מאלו ועוד רבים אחרים, אתם צריכים עורך דין. בישראל, מותנה העיסוק במקצוע זה בקבלת רישיון וזה יינתן למי שעומד בשלושה תנאים. האחד, סיום לימודי תואר ראשון במשפטים במוסד אקדמי מוכר, השני, סיום תקופת סטאז' ושלישי, ציון עובר בבחינות הלשכה. ידוע כי עריכת דין הוא אחד מהמקצועות המבוקשים בישראל, מדוע? ניתן להצביע על שלוש סיבות עיקריות לכך:
1. מגוון תחומים: כפי שמיד נראה, עורך דין יכול להתמחות במגוון רחב מאוד של נושאים, דבר המאפשר לכל אחד למצוא את הנישה המקצועית שמעניינת אותו ולעסוק בה.
2. שפע של מסגרות: עורך דין יכול לעבוד במשרד של עורכי דין, להיות יועץ משפטי בחברה או עמותה, לעבוד בבית משפט, במשרדים ממשלתיים וישנן עוד אופציות נוספות.
3. פוטנציאל השתכרות: מדובר במקצוע שפוטנציאל ההשתכרות שלו גבוה ובנוסף לכך, יכול עורך הדין לבחור האם לעבוד כעצמאי או כשכיר.
4. פותח דלתות: למדת משפטים והחלטת שאינך רוצה להיות עורך דין? אין הכרח ללמוד תואר חדש, ההשכלה המשפטית תאפשר לך להשתלב במקצועות רבים אחרים.
חסיון עורך דין-לקוח וחובת הסודיות
חסיון עורך דין-לקוח הנו אחד המאפיינים הייחודיים למקצוע עריכת הדין. חסיון עורך דין-לקוח קבוע בסעיף 48 לפקודת הראיות. לפי החוק, עורך דין מחויב לשמור על סודיות בכל הקשור במידע שהובא לידיעתו על ידי הלקוח. חובת הסודיות ועקרון חסיון עו"ד לקוח חלה גם לגבי עובדי משרד עורכי הדין אליו משתייך עורך הדין והכפופים לו.
חיסיון עורך דין נועד לאפשר ללקוח את זכותו להיות מיוצג על ידי עו"ד בכנות וגילוי לב מלא, מבלי לחשוש מהפללה עצמית ולחשוש כי דברים שאמר יוכלו לשמש כנגדו ביום מן הימים. חסיון עו"ד הנו זכות של הלקוח ולא של עורך הדין, עורך הדין ראשי לחשוף את המידע החסוי רק בעקבות הרשאה מפורשת של הלקוח לעשות כן.
סודיות עורך דין לקוח- חריגים
כאשר מדובר בסכסוך משפטי בגין שכר טרחה שעו"ד זכאי לו בעניין שבו טיפל עבור הלקוח, קיים חריג לכלל - במקרה זה חסיון עו"ד לקו אינו חל בתביעת עורך הדין לשכר טרחתו. חריג נוסף, כאשר החיסיון נוגד את תקנת הציבור כאשר לקוח מגלה לעורך הדין על כוונתו לבצע עבירה בעתיד, במקרה זה, קיימת חובה על עורך הדין לחשוף את המידע על מנת למנוע ביצוע העבירה.
התמחויות שונות של עורך דין
עורך דין יכול לעסוק בענפים שונים של המקצוע, בהתאם לבחירתו האישית. כך למשל, ישנם מי שבוחרים לייצג עובדים ומעסיקים ומתמחים אפוא בדיני עבודה. יש עורכי דין המתמחים בדיני משפחה ומייצגים לקוחות בהליכי גירושין, עורכים הסכמי ממון, צוואות וכיו"ב.
תחום הנזיקין גם הוא ענף מרכזי בעריכת דין, במסגרתו מטפלים בקשת רחבה של מקרים, החל מנזקי גוף ורכוש עקב תאונת דרכים וכלה ברשלנות רפואית ותביעות נגד ביטוח לאומי. נפגעתם מלשון הרע או הפרת פרטיותכם? עורך דין לנזיקין יעזור לכם גם בזאת. אתם חייבים כסף או חייבים לכם? עורך דין להוצאה לפועל יסייע לכם.
החלטתם להקים עסק? אתם זקוקים לעורך דין מסחרי, אשר ייעץ לכם האם להתאגד כחברה בע"מ או עוסק מורשה, יטפל בהסכמים ובחוזים שלכם ועוד. מי מכם שרכש או השכיר דירה, בוודאי מכיר את עורכי הדין העוסקים במקרקעין, המטפלים גם בנושאים כגון תמ"א 38, עסקאות קומבינציה ועוד.
עורך דין העוסק בדיני תעבורה הוא זה שייצג אתכם אם נתפסתם על מהירות מופרזת, נהיגה בשכרות וכיו"ב. ולבסוף נזכיר את עורכי הדין הפליליים, המייצגים חשודים, עצורים ונאשמים.
כיצד בוחרים עורך דין לייצוג משפטי?
מספר עורכי הדין בארץ הוא רב, אם כן, איך תדעו כיצד לבחור את עורך הדין המתאים לכם? כפי שראינו, רשת התחומים של המקצוע היא רחבה מאוד ואף עורך דין לא יכול להתמקצע בכולם. לכן, הדבר הראשון שעליכם לעשות הוא למקד את החיפוש שלכם בעורכי דין המתמחים בענף המשפטי הרלוונטי.
אם אתם עומדים בפני הליך גירושין, פנו אל עורך דין המתמחה בדיני משפחה. אם נפגעתם בתאונת דרכים או מטיפול רפואי רשלני, עורך דין לנזיקין הוא הכתובת שלכם. שנית, עורך דין טוב הוא לא רק מומחה בתחום המשפטי הספציפי, אלא גם מי שיודע לתת שירות אדיב וסבלני ללקוחותיו.
יחס אנושי ואכפתי הוא לא פחות חשוב מבקיאות משפטית, לכן, כדאי לפנות לעורך דין אשר משתף אתכם באסטרטגיה המשפטית, מעדכן לאורך שלבי הטיפול וזמין לשאלות ובקשות. שלישית, כמובן כי יש לפנות אל עורך דין הגובה שכר טרחה ראוי והוגן, התואם את מומחיותו ושנות הוותק.
עו"ד גירושין - כיצד לבחור עורך דין לענייני משפחה וגירושין?
..
נושאים נוספים:
אינדקס עורכי דין בחינם
עורך דין גירושין במרכז
עורך דין גירושין בת"א
עורך דין גירושין ברמת גן
עורך דין לענייני משפחה
עורך דין לענייני משפחה במרכז
עורך דין ומגשר דיני משפחה
עורך דין דיני עבודה דיני משפחה
מה זה עו"ד? קיצורים וראשי תיבות בעברית עו"ד = עורך דין עורך דין במקצוע משפטים.
ייצוג על ידי עורך דין - יתרונות וחסרונות.
זכות ההיוועצות בעורך דין
זכות ההיוועצות היא זכות יסוד - הזכות להיפגש עם עורך דין וזכות ההיוועצות עם עורך דין הנה זכות בעלת אופי חוקתי. על פי עקרון זה שהוא מאבני יסוד של זכויות אדם בשיטת ממשל דמוקרטית, מצב בו חשוד או נחקר אינו יכול לממש את זכות היוועצות עם עו"ד בגלל חוסר יכולת או חוסר אמצעים לשכור עורך דין פרטי הינה הפרה חמורה של זכויות העצור. במצב זה ניתן לעשות שימוש בדוקטרינת פסילה פסיקתית לפיה לבית המשפט שיקול דעת לפסול קבילות של ראיות שהושגו שלא כדין תוך הפרת זכות ההיוועצות עם עו"ד.
מניעת התייעצות עם עורך דין נוגדת את הזכות המוכרת בישראל על פי אזהרת מירנדה (Miranda-warning), אזהרה הניתנת בעת מעצר או חקירה על ידי שוטרים בארצות הברית שנועדה ליידע חשוד בדבר זכות השתיקה והזכות זכותו להימנע מהפללה עצמית.
התרגום לעברית של אזהרת מירנדה: "יש לך זכות לשמור על שתיקה. כל דבר שתאמר עלול לשמש ואף ישמש נגדך בבית המשפט. יש לך זכות לשכור עורך דין שיהיה נוכח בעת החקירה. אם לא תוכל להרשות לעצמך לשכור עורך דין, ימונה עבורך עורך דין".
האם אדם יכול לייצג את עצמו בבית משפט ללא עורך דין?
בישראל אדם יכול לבחור לייצג את עצמו בבית המשפט. לא קיימת חובה חקוקה להשתמש בשירותיו של עורך דין בניהול הליכים משפטיים בבתי המשפט וברשויות החוק השונות.
אם אדם מחליט לייצג את עצמו בהליך משפטי, קיימת לו זכות מלאה לעשות כך. בית המשפט חייב להתייחס לטענות הענייניות של הצד לסכסוך, ולעשות מאמץ להתאים את עצמו גם אם קיים קושי לנהל הליך בשפה שאינה משפטית כאשר אדם בחר לנהל הליך משפטי ללא עורך דין.
החיסרון בניהול משפט ללא עו"ד: חשוב לזכור כי על האדם הלא מיוצג לעמוד בכללי הפרוצדורה של בית המשפט, ולא יינתנו לו הקלות בגלל חוסר הידע שלו בכללי הדיון. לבחירה שלא להיות מיוצג על ידי עו"ד יש מחירים, כאשר טענות אשר לא ייטענו במסגרת הזמן המוקצב לכך, בית משפט אינו מחויב לתת הזדמנות לתקן, וכך גם אם טענותיו של אדם מוצדקות ייתכן כי יתקיים השתק דיוני שימנע ממנו להעלותם.
בקשות שאינן מוצדקות אשר יובילו לבזבוז זמנו של בית המשפט, עלולות לעלות במחיר של הטלת הוצאות משפט. הבחירה לא להיות מיוצג אינה פוטרת מעמידה בכללי הדיון ויש יתרונות וחסרונות לבחירה זו.
האם ניתן לפתוח תיק בבימ"ש ללא עורך דין? אפשר להגיש תביעה ללא עורך דין. לאחר שתברר לאיזה סוג הליך התיק שלך משתייך, תצטרך להכין את הטפסים (ניתן להוריד טפסים באתר) ואת המסמכים שלך ולהגיש את התביעה שלך במזכירות בית המשפט, לאחר תשלום האגרה כמובן. ניתן להשיג טפסים לתביעה מפקיד בית המשפט או מספריות החוק באתר rotenberglaw.co.il מומלץ להיוועץ בעו"ד בטרם פתיחת הליכים בבית משפט.
ישנן כמה סיבות לכך שאנשים מייצגים את עצמם ללא עורך דין:
במקרים פליליים, אם אינך יכול להרשות לעצמך עורך דין, בית המשפט ימנה עבורך עורך דין, כמו סניגור ציבורי.
במקרים אזרחיים אין לך את הזכות לעורך דין שמונה בית משפט ולכן אם אינך יכול להרשות לעצמך עורך דין משלך ולא זכאי לסיוע משפטי חינם, אתה נאלץ לייצג את עצמך.
אנשים מסוימים בוחרים לייצג את עצמם גם אם הם יכולים לשלם לעורך דין מכיוון שהם מרגישים שהם יכולים לטפל בתיק בכוחות עצמם.
בתיקים של תביעות קטנות אסור לך להיות מוצג על ידי עורך דין, ולכן בבתי המשפט לתביעות קטנות כל צד מייצג את עצמו.
יש לך את הזכות לייצג את עצמך, להיות עורך הדין שלך בכל המקרים. אבל רק בגלל שאתה יכול לייצג את עצמך זה לא אומר שאתה צריך. חשוב מאוד שתלמד את כללי הדיון, מה עומד על כף המאזניים בעניינך, ומה צפוי בעקבות בקשות מבית משפט, ותדע על מנת להתמודד עם התוצאות. לא תמיד ניתנת הזדמנות שניה ולא תמיד בקשה לערעור על החלטה תתקבל.
מה לקחת בחשבון בשיקול אם אתה זקוק לעורך דין? באופן כללי כדאי מאוד לשכור שרותי עורך דין שייצג אותך. אבל זה לא תמיד הכרחי או אפשרי.
יתכן שתזדקק לעורך דין במקרים הבאים:
יש לך מקרה מורכב או מקרה שעלול להסתבך (אך קח בחשבון שאתה לא תמיד מבין שמקרה הוא או יכול להיות מסובך בלי לדבר עם עורך דין).
- את/ה רוצה ייעוץ משפטי. אתה רוצה לדון באסטרטגיות למקרה שלך, כמו היכן להגיש את התביעה שלך, האם להגיש תגובה, האם לבקש צווי ביניים, והחלטות רבות נוספות שיעלו במהלך התיק.
- את/ה רוצה להתייעץ ולקבל ייעוץ מוגן במסגרת חסיון עורך דין ולקוח.
- את/ה חושש שהצד השני לא "ישחק הוגן" (סביר יותר שעורך דין יבחין בכך ויודע מה לעשות).
- את/ה עומד לנהל משפט ארוך ויש החלטות מורכבות לקבל, החל בבחירת הראיות שכדאי וצריך להציג ומעוניין לדעת כיצד להציג תיק בפני בית המשפט בצורה היעילה ביותר.
- את/ה קרוב רגשית מדי למקרה ומתקשה לראות את הדברים באופן אובייקטיבי.
עוד על עו"ד
עורכי דין פועלים לעיתים קרובות כדי 'להתפשר מחוץ לבית המשפט' עבור לקוחות, מה שאומר שעו"ד לא בהכרח חייב להופיע בבית המשפט כדי להגיע להסכמה על הנושא המשפטי הנדון.
על מנת להיות עו"ד מצליח אדם צריך להיות אינטליגנטי, מסור ובעל כישורים אנושיים טובים. להיות דובר טוב, עוזר להצלחת עו"ד, במיוחד עבור עורכי דין המעוניינים לעבוד בליטיגציה.
מכיוון שהחוקים משתנים כל הזמן, על עורכי הדין להישאר עדכניים לגבי חוקים. עו"ד טוב תמיד יתעדכן במגמות הפסיקה האחרונה כדי שיוכל לספק ללקוחותיו את השירות המקצועי ביותר. זה יכול לכלול השתתפות בהשתלמויות כדי להישאר עדכניים.
במהלך עבודתם, על עורכי דין להיות מסוגלים לראיין לקוחות, לכתוב כתבי טענות, לחקור, לבצע מחקרים משפטיים, להכין מסמכים משפטיים ולהופיע בבית המשפט בשם לקוחותיהם.
להיות עו"ד זו עבודה מחייבת מאוד. השעות שעליהן על עו"ד לעבוד הן לרוב ארוכות יותר מרוב המקצועות האחרים, והאחריות שתפקידם נושא בחובו יכולה להיות מכריעה, ולפעמים כרוכה אף בדיני נפשות.
עורך דין בישראל
כמה עורכי דין יש בישראל בשנת 2019?
בישראל רשומים 67,291 עורכי דין נכון לאוגוסט שנת 2019
הגייה של המילה עורך דין: orekh din
תרגום של המילה עו"ד לשפות שונות:
עו"ד בערבית: محامٍ
עו"ד באנגלית: attorney, lawyer, advocate
עו:"ד בצרפתית: avocat
עו"ד בגרמנית: Rechtsanwalt
עו"ד באיטלקית: avvocato
עו"ד ברוסית: адвокат
גורמים המשפיעים על שכר הטרחה של עו"ד
שכר טרחת עורך הדין מושפע מכמה אלמנטים:
1. אם קיימת קביעה בחוק לתעריף מקסימלי (לדוגמא: בתביעות פיצויים של נפגעי תאונות דרכים – פלת"ד), לא ניתן לחרוג מהתעריפים הקבועים בחוק.
2. נוהג: התעריף המינימלי המומלץ לפי כללי לשכת עורכי הדין, עורך הדין אינו מחויב בהמלצות אלו אך ניתן להתרשם מן המחירים הנהוגים בשוק.
3. היקף העבודה הנדרש: כמה שעות משקיע עורך הדין בתיק.
4. מורכבות התיק: עו"ד רשאי על פי שיקול דעתו לקבוע מחיר לפי דרגת המומחיות וההשקעה שיש לייחד לתיק.
5. מוניטין: ככל שהמוניטין המקצועי של עורך הדין יותר יוקרתי, ניתן לצפות לעלות שכר טרחה גבוה יותר.
6. מיקום גיאוגרפי: ככל שמשרד עורך הדין קרוב למרכז הארץ יש לצפות למחירים גבוהים יותר.
האם מתאים לי להיות עו"ד?
כדי להיות עורך דין בישראל אתה צריך להשלים תואר אוניברסיטאי ולהשלים שנת התמחות. זהו מקצוע מאתגר אקדמי ותחרותי ביותר.
כדאי גם לשקול אם הקריירה הזו תתאים לאופי שלך.
האם כדאי להיות עורך דין? עיסוק במשפטים בישראל נחשב לעיסוק מכובד. מקצוע עריכת הדין הוא בעל אתגרים אקדמיים רבים ותחרותי ביותר ויכול להיות גם מתגמל כלכלית.
אם אתה שוקל קריירה בתחום המשפטים, חשוב אם אתה נהנה לעבוד עם לקוחות, לעיין במסמכים, לחקור דינים, לתכנן אסטרטגיות משפטיות ולדבר בפני ציבור.
אז למה אתה יכול לצפות מעבודה כעו"ד? פוטנציאל השתכרות של עו"ד יכול להיות גבוה עם התקדמות טובה בקריירה אורח חיים עסוק עם שעות עבודה תובעניות. עו"ד עובד בד"כ בסביבה עסקית - כך שתלבש חליפה כל יום עבודה . עבודה מול לקוחות וליטיגציה- כישורי כתיבה ותקשורת טובים הם חיוניים לעיסוק במקצוע.
עורכי דין - המקצוע המשפטי
המקצוע המשפטי מורכב בעיקר מעורכי דין ושופטים. כדי להיות מורשה לעסוק בעריכת דין במדינת ישראל, על אדם להיות חבר ב"לשכת עורכי הדין". כדי להתקבל ללשכה צריך האדם להיות תושב ישראל בגיר, בוגר בית הספר למשפטים. בנוסף, כדי להיות מועמד לחברות בלשכת עורכי הדין עלאדם לעבור תקופת התמחות (כיום שנתיים התמחות), ולעבור את בחינות הלשכה.
האם ניתן לפרסם בפומבי את מספר הרישיון של עורך דין?
בהתאם להוראות כלל 2(ג) לכללי לשכת עורכי הדין (פרסומת), התשס"א-2001:
אין מניעה לפרסם ברבים את מספרי הרישיון של עורכי הדין. למעשה, עורך דין חייב לציין את מספר הרישיון עו"ד שלו על המסמך הראשון שהוא מגיש עבור לקוחו בהליך משפטי. כמו כן, עליו לציין מס. רישיון עורך דין על כל תצהיר שהוא מאשר, וכן על כל מסמך רשמי הכולל אישור או אימות על ידי עורך דין.
חיפוש מספר רישיון עורך דין
בירור מספר רישיון עו"ד
לשכת עו"ד איתור עו"ד
פיקוח על עורכי דין
מספר רישיון עורך דין באנגלית
בית דין משמעתי לשכת עורכי הדין
כיצד ניתן לבדוק אם עורך הדין מתחזה?
מרשם עורכי הדין בלשכת עורכי הדין
ניתן לגלות מתחזים לעורכי דין בבדיקות אונליין פשוטות ללא תשלום. באתר לשכת עורכי הדין באינטרנט קיים מאגר נתונים על עורכי הדין בישראל. על ידי הקלדת שמו של עורך הדין ניתן לבדוק אם מדובר בעורך דין עם רישיון פעיל או לא. אך שימו לב! אם האדם המציג עצמו כעו"ד משתמש בשם של עורך דין קיים ופעיל, בדיקה זו לא תגלה כי הוא מתחזה, לכן מוטב לבקש בנוסף לראות תעודה מזהה ו/או תעודת עו"ד של לשכת עורכי הדין (כרטיס חבר שבו מופיעה תמונה). אפשר בנוסף לבקש מעורך הדין להציג את תעודת ההסמכה כעו"ד מטעם הלשכה אך לוודא כי מדובר במקור ולא צילום.
מונחים מעולם עורכי הדין
מה זה פסק דין?
פסק דין (בקיצור: פס"ד, באנגלית: verdict) הוא החלטה כתובה של בית משפט או בית דין, הניתנת על ידי שופט או מספר שופטים לגבי ההתחייבויות והזכויות של הצדדים בפעולה משפטית או הליך. פס"ד יכול להיות קצר וללא נימוקים אך לרוב יהיה ארוך יותר מהחלטה, מנומק ומכיל הסברים על הכרעה בנוגע למתו צו מסוים לזכות אחד הצדדים או שניהם או לחובתם.
ערעור על פסק דין : ערעור הוא הליך שבו אחד מהצדדים או שניהם פונים לערכאה גבוהה יותר שתדון בפסק הדין או החלטה במטרה לשנות את הפסיקה.
ערכאה היא גוף שיפוטי, בית משפט או בית דין. (באנגלית: law-instance).
מלבד פסק דין של בית המשפט העליון, כל פסק דין של בית משפט בערכאה ראשונה ניתן לערעור בזכות.
ייעוץ עורכי דין בהתנדבות
בעקבות הצורך בסיוע בתקופת משבר הקורונה, לשכת עורכי הדין יזמה מוקד שירות ייעוץ משפטי טלפוני (ללא תשלום) עבור אזרחי המדינה.
עשרות עורכות ועורכי דין יתנו לך ייעוץ משפטי ראשוני בהתנדבות בנושאים:
דיני משפחה.
דיני עבודה.
ביטוח לאומי.
הוצאה לפועל.
מוקד הייעוץ המשפטי פועל בימים א’-ה’ בין השעות 09:00-16:00
לפרטים נוספים התעדכנו באתר לשכת עורכי הדין. www.israelbar.org.il
הבהרה: המידע שיימסר על ידי מוקד הייעוץ המשפטי שמפעילה לשכת עורכי הדין ניתן כשירות וולונטרי לציבור וללא תשלום. פניה לסיוע אינה יוצרת יחסי עורך דין לקוח עם הלשכה או עורכי הדין המתנדבים.
בנושאים מורכבים ניתן לקבל ייעוץ משפטי, המלצה משפטית, חוות דעת משפטית על ידי פניה לעו"ד בעל ניסיון וידע בתחום המשפטי הרלוונטי לגביו ניתן הסיוע או המידע.
סיוע לעורכי דין
בעקבות משבר הקורונה נפתח מוקד שירות מיוחד של לשכת עורכי הדין.
עורכי דין מתנדבים מכל תחומי המשפט ייתנו סיוע לכל עו"ד חבר לשכה ויענו על כל שאלה.
שעות פעילות המוקד: בימים א'-ה' בין השעות 09:00-16:00.
לחצו כאן למידע נוסף
מוסדות מוכרים בישראל ללימודי משפטים
אוניברסיטת תל-אביב
כתובת: רחוב חיים לבנון 30, רמת-אביב ת"א
מיקוד: 6997801
טלפון: 03-6407257
פקס: 03-6407013
אוניברסיטת חיפה
כתובת: שד' אבא חושי 199 הר הכרמל, חיפה
מיקוד: 3498838
טלפון: 04-8240633
פקס: 04-8240681
הפקולטה למשפטים, אוניברסיטת חיפה
האוניברסיטה העברית
כתובת: הר-הצופים, ירושלים
מיקוד: 9190501
טלפון : 02-5882532
פקס: 02-5881536
הפקולטה למשפטים האוניברסיטה העברית בירושלים
האוניברסיטה העברית: המדור להכרה בתארים זרים (הכרת תואר משפטים למשפטן/ עורך דין שלמד בחו"ל)
אוניברסיטת בר אילן
כתובת: רמת גן 52900
טלפון : 03-5318111
פקס : 03-5351856
הפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר-אילן
עורכי דין ידועים
עו"ד אבי חימי
עו"ד יורם שפטל
עו"ד אביגדור קלגסבלד
עו"ד אהוד אולמרט
עו"ד אילן בומבך
עו"ד אלי זוהר
עו"ד אמנון גולדנברג
עו"ד אפי נווה
עו"ד יוסף גרוס
עו"ד הילה גרסטל
עו"ד חנינא ברנדס
עו"ד יובל אלבשן
עו"ד יורם דנציגר
עו"ד יחיאל וינרוט
עו"ד מיכל הלפרין
עו"ד מר׳ם נאור
עו"ד משה דרור
עו"ד סטיבן אדלר
עו"ד פנחס רובין
עו"ד רון לוינטל
עו"ד רוני בר-און
עו"ד ששי גז
קרא עוד
הרשמה לבחינת ההסמכה מועד קיץ 2020 תחל ביום 16/2/20 .
ההרשמה תיסגר ביום 31/3/20
בחינת ההסמכה תתקיים ביום 25.6.20 , בירושלים.קרא עוד
טופס בקשה לקבלת רשות הלשכה להיבחן בבחינות לשכת עו"ד בישראל בשפה העברית ובדיני מדינת ישראל.
קרא עוד
יצירת קשר עם קטינה שיש לה אפוטרופוס לדין:
ב"כ האישה, עו"ד משפחה, הודה בדיון כי בת הצדדים הקטינה, א', יצרה איתו קשר טלפוני והוא הציע לה לכתוב מכתב לביה"ד, וביקש לזמן אותה להעיד בדיון. יצוין שא' מיוצגת ע"י אפטרופוס לדין, עו"ד משפחה של האב, ועו"ד של האישה שוחח עם א' בלא ידיעתה של עורך הדין המייצג את האב.
התנהלות זו מנוגדת לאמור בסעיף 25 לכללי האתיקה של לשכת עורכי הדין:
מגע עם אדם מיוצג
25. (א)דין היודע כי הצד שכנגד מיוצג בענין פלוני בידי עורך דין –
(1) לא יפנה אל הצד שכנגד אלא באמצעות עורך הדין המייצגו באותו ענין;
(2) לא ייפגש עם הצד שכנגד לצורך דיון באותו ענין אלא בנוכחות עורך דינו.קרא עוד
פרוט עורכי הדין האחרים המועסקים במשרד ופירוט לגבי צוות מקצועי נוסף המועסק במשרד,תוך הבחנה בין עובדים קבועים לעובדים זמניים או עונתיים.
• היות עורך הדין, או היות אחד משותפיו, יועץ משפטי של חברה עירונית אחרת.
• נתונים על חברות עיקריות המקבלות ייעוץ ממשרד עורכי הדין, גודלן, עיקרי פעילותן והתמחויות
ביקורת הנדרשות לגביהן.
• עדיפות להעסקת המשרד בידי חברה עירונית, מבחינת ענפים כלכליים בהם מתמחה המשרד או אחד משותפיו.
קרא עוד