צור קשר
הסכם ממון על עסק

כאשר בני זוג בדרכם להינשא ולאחד מהם או אף לשניהם, יש עסק בבעלותו, מומלץ מאוד לערוך הסכם ממון על עסק. הסכם זה יגן על קניינו של כל אחד מהצדדים בעסק שלו וימנע את הפיכתו לרכוש משותף במקרה של פרידה.
חלוקת רכוש בגירושין
על מנת להבין מדוע חשוב לחתום על הסכם ממון בכלל וכשיש עסק בפרט, נסביר את המצב המשפטי באשר לחלוקת רכוש בגירושין. על פי חוק יחסי ממון, רכוש אשר נקנה על ידי מי מהצדדים לפני הנישואין, יוותר בבעלותו הבלעדית בעת פרידתם.
אולם, כל רכוש אשר נצבר לאחר שבני הזוג נישאו, הנו בגדר רכוש משותף. כלומר, זה יתחלק שווה בשווה בין הצדדים במקרה של גירושין, אלא אם ערכו בני הזוג הסכם ממון הקובע אחרת. אם כן, במידה ויש למי מהצדדים עסק בבעלותו, הרי שרווחי העסק לפני הנישואין הנם בגדר רכוש אישי של בעל העסק בלבד, אולם כל הכנסות העסק לאורך תקופת חיי בני הזוג יחד, ייחשבו לרכוש משותף.
מצב זה מטבע הדברים יכול לגרור את בני הזוג, בעת גירושין, למאבק כלכלי קשה, ממושך ויקר. על מנת למנוע תרחיש זה, יש לערוך הסכם ממון, במסגרתו יקבעו מראש בני הזוג את הסדר חלוקת הרכוש בכלל ולעניין העסק בפרט, אשר יחול היה ויחליטו על פרידה.
הסכם ממון על עסק
מטרתו של ההסכם היא כאמור למנוע סכסוך כלכלי בין בני הזוג אודות העסק, במקרה של גירושין. הוא יעשה כן על ידי הפרדה רכושית מלאה של העסק מחלוקת הרכוש בין הצדדים או קביעת הסדר כספי הוגן, אשר מחד יגן על קניינו על בעל/ת העסק ומאידך לא יקפח את הצד השני.
כך למשל ניתן להחליט כי הזכויות הסוציאליות מהעסק לא יכללו בהסדר. את ההסכם יש לערוך כמובן אצל עורך דין לענייני משפחה, המתאים את ההסכם לנסיבות הספציפיות של בני הזוג. בהתאם לבחירה של בני הזוג, יש לקבל החלטות שונות ולעגן אותן בהסכם.
למשל, ככל והצדדים לא החליטו על הפרדה מוחלטת של העסק כאמור, יש לקבוע במסגרת ההסכם כיצד ייקבע שוויו של העסק במועד הפרידה, על פיו יחושב הפיצוי הכספי שיקבל הצד השני. כמובן כי הסכם ממון על עסק רלוונטי לא רק כאשר יש פערים כלכליים בין בני הזוג, אלא גם כאשר לכל אחד מהם יש עסק משלו.
עריכת הסכם – אצל עו"ד מומחה להסכמי ממון
אם הנכם מעוניינים לערוך הסכם ממון, הרי שכמובן עליכם לפנות לעו"ד לענייני משפחה, מקצועי ומנוסה אשר ישב עמכם, יבין לעומק את הנסיבות הייחודיות שלכם וינסח הסכם ממון אשר ישקף את רצונכם ויעניק לכם הגנה משפטית מלאה.
עלותו של הסכם ממון על עסק תלויה מטבע הדברים בנסיבות המקרה, ככל שאלו מורכבות יותר, כך יידרש עורך הדין להקדיש זמן רב יותר לבניית ההסכם.
אולם, חשוב לזכור כי במידה ותחליטו להיפרד בעתיד, הסכם ממון יחסוך לכם כסף, היות שהוא ימנע מכם לנהל הליך משפטי ארוך ויקר בבית המשפט. חשוב מכך, מניעת סכסוך כלכלי תקל על הפרידה מבחינה רגשית ולדבר יש חשיבות אדירה, בוודאי אם יהיו לכם ילדים משותפים במועד הגירושין.
לסיום נציין, כי הסכם ממון ניתן לערוך לפני או אחרי הנישואין וההבדל בין השניים מבחינה משפטית הוא בהליך אישור ההסכם. כאשר זה נערך לפני שבני הזוג נישאים, ניתן לאשר את ההסכם אצל נוטריון. במקרה השני, יש להגיש את ההסכם לאישורו של בית המשפט לענייני משפחה. כמובן כי עורך הדין מטפל גם בפרוצדורה הזו עבור בני הזוג.
משרד עורכי דין מאיה רוטנברג - מהמובילים בארץ בתחום דיני משפחה, משרדנו מתמחה בהסדרת הסכמי ממון לזוגות נשואים, לפני נישואין, וידועים בציבור.
פרטים ליצירת קשר:
משרד עורכי דין לענייני משפחה תל אביב
עורכת דין מגשרת מאיה רוטנברג
ניתן לפנות אלינו דרך טופס יצירת הקשר ונחזור אליכם בהקדם.
אנו זמינים באמצעים הבאים:
מאיה רוטנברג, עורכת דין סניף תל-אביב צפון:
רחוב ראול ולנברג 18, מתחם CU (שוק צפון) מגדל C קומה 2 רמת החייל, תל-אביב. ישראל
מיקוד: 6971915
טלפון: 03-6161535
פקס: 03-6161913
נייד: 0544-705733
|
Maya Rotenberg, Adv. North Tel-Aviv branch:
18 Raoul Wallenberg St., Building C, 2th floor CU business park, Ramat Hachayal ,Tel-Aviv, Israel.
Zip Code: 6971915
Tel: +972-3-6161535
Fax: +972-3-6161913
|
שאלות נפוצות הסכם ממון על עסק
הגנה על עסק בהסכם ממון - מתי לחתום על הסכם ממון על עסק?
זוג נשוי, הורי הבעל מעוניינים להעביר לבנם עסק פעיל ורווחי, ללא תמורה. ההורים דורשים כי הבן יחתום עם האישה על הסכם ממון ולהגנת זכויותיו בעסק במקרה של גירושין.
מתי לחתום על הסכם הממון? האם בשלב שבו העסק עדיין לא עבר לבעלות הבן ניתן לחתום על הסכם ממון?
תשובה: ניתן לחתום על הסכם ממון בין בני זוג נשואים ולהחריג בהסכם את העסק מן הנכסים המשותפים של בני הזוג. יש לנסח נושא זה באופן מופרד ומפורש בהסכם הממון.
האם שיתוף רווחים מעסק שהוחרג בהסכם מהווה כוונת שיתוף על בעלות הנכס במקרה של גירושין?
תשובה: ללא החרגה מפורשת בהסכם ממון, שיתוף רווחים מעסק למשק הבית המשותף מהווה כוונה לשיתוף הנכס בין בני הזוג. עם זאת, ניתן בניסוח משפטי מפורש, לקבוע בהסכם ממון כי שיתוף רווחי העסק אינם מהווים שיתוף בבעלות על העסק במקרה של חלוקת רכוש בפרידה או גירושין.
פרסומים אחרונים בעיתונות