הסכם חיים משותפים- הסכם זוגיות
הסכם חיים משותפים המכונה גם הסכם זוגיות או הסכם ממון, הינו הסכם שתכליתו להסדיר את מערכת היחסים שבין בני זוג החיים בזוגיות, ללא נישואין. ההסכם שבין הצדדים מסדיר את הנושאים הכרוכים בקשר הזוגי ביניהם לרבות ענייני רכוש, מזונות ועוד. הסכם חיים משותפים למעשה מסדיר את הסטטוס של הצדדים אם כידועים בציבור ואם לא כידועים בציבור.
הסכם לחיים משותפים בין ידועים בציבור
להבדיל מזוגות נשואים, זוגות ידועים בציבור החותמים על הסכם חיים משותפים אינם נדרשים לאשרו בבית המשפט לענייני משפחה, על מנת שלהסכם יהיה תוקף משפטי מחייב. ואולם, ככל שצדדים ידועים בציבור המקיימים משק בית משותף רוצים לתת להסכם שביניהם גושפנקא משפטית הם רשאים לאשר את ההסכם בבית המשפט לענייני משפחה או אצל נוטריון. הליך אישור ההסכם מוודא ובוחן שבני הזוג הבינו את ההסכם משמעותו והתוצאות הנובעות הימנו.
בהסכם חיים משותפים ראשית הצדדים צריכים להכריז על עצמם כידועים בציבור המנהלים משק בית משותף, וזאת על מנת שלבית המשפט לענייני משפחה תהא את הסמכות לאשר את ההסכם שבין הצדדים. זהו פרק דקלטרבי המסדיר את המחויבות של הצדדים על אף שלא נישאו זה לזו.
הצדדים צריכים להסדיר ביניהם את ענייני הרכוש שביניהם, וזאת כיון שחוק יחסי ממון אינו חל על זוגות שאינם נשואים/ ידועים בציבור. על זוגות אלה בית המשפט מחיל את הלכת השיתוף שהינה יציר פסיקה והיא לעיתים יוצרת עמימות.
הצדדים יסדירו בהסכם שביניהם את ענייני הרכוש שביניהם לרבות רכוש שנצבר טרם תחילת החיים המשותפים והן בנוגע לממון ולרכוש שייצבר במהלך חייהם המשותפים. ההסכם ייתן מענה לסוגיית , הכלכלה, הילדים ככל שיהיו.
כמו כן, בהסכם זה הצדדים יסדירו את ענייני הפירוד שביניהם וייקבעו מנגנון ליישוב הסכסוך שביניהם ודרכי הפרידה.
הסכם לחיים משותפים בין ידועים בציבור אשר קיבל תוקף של פסק דין מלפני בית המשפט לענייני משפחה מהווה הוכחה רשמית עבור הרשויות (ביטוח לאומי, מקומות עבודה) שדורשות מבני הזוג אסמכתא לגבי זוגיות במשק בית משותף.
עריכת הסכם הינה חשובה ומשמעותית לצדדים ויש חשיבות רבה לאופן ניסוחו, ועל כן חשוב והכרחי לקבל שירותי עורך דין מומחה בתחום דיני המשפחה.
עורכת דין מאיה רוטנברג הינה בעלת ניסיון רב שנים בעריכת הסכמי חיים משותפים והסכמי זוגיות והיתה מהחלוצות שאישרו בבית המשפט לענייני משפחה הסכם לחיים משותפים בין ידועים בציבור.
ניסיונה רב השנים של עורכת דין מאיה רוטנברג מאפשר לה לצפות בעיות עתידיות שיכולות להופיע ולהסדיר את פתרונן בהסכם שבין הצדדים, ובכך למנוע הליכים מיותרים בין צדדים במקרים של פירוד (חס וחלילה).
לטופס יצירת קשר עם המשרד לחץ/י כאן
אנו זמינים לשירותכם באמצעים הבאים:
מאיה רוטנברג, עורכת דין סניף תל-אביב צפון:
רחוב ראול ולנברג 18, מתחם CU (שוק צפון) מגדל D קומה 4 רמת החייל, תל-אביב. ישראל
מיקוד: 6971915
טלפון: 03-6161535
פקס: 03-6161913
נייד: 0544-705733
|
Maya Rotenberg, Adv. North Tel-Aviv branch:
18 Raoul Wallenberg St., Building D, 4th floor CU business park, Ramat Hachayal ,Tel-Aviv, Israel.
Zip Code: 6971915
Tel: +972-3-6161535
Fax: +972-3-6161913
|
תוצאה נוספת של המצב המשפטי הקיים היא שבני זוג רבים אשר יכולים להינשא בישראל, בוחרים לחיות יחדיו כמשפחה ומנהלים משק בית משותף כידועים בציבור בלי להסדיר את מערכת היחסים שביניהם במסגרת חוקית המספקת יציבות משפחתית; מעמד הידועים בציבור אינו מאפשר לבני הזוג ליהנות מכל ההטבות וההגנות שנישואין מקנים.
החוק המוצע מייצר חלופה אזרחית ומאפשר לזוגות אשר אינם מעוניינים או אינם יכולים למסד את חיי משפחתם על פי הדין הדתי ליצור תא משפחתי שיקנה להם זכויות בדומה לבני זוג נשואים, אך זאת, בלי לפגוע במעמדם או באופיים של הנישואין והגירושין הדתיים.
החוק יוצר מסלול מקביל ושווה זכויות וחובות שבאמצעותו יכולים אזרחי המדינה החפצים בכך להקים משפחה שלא באמצעות המסלול הדתי; דין "ברית הזוגיות" כדין הנישואין לכל דבר ועניין.
קרא עוד
החוק המוצע יוצר מסלול מקביל ושווה זכויות וחובות שבאמצעותו יכולים איש ואישה אזרחי המדינה החפצים בכך ליצור הסכם זוגי שאינו יוצר נישואין על פי הדין הדתי.
החוק המוצע מפרט את מכלול רכיבי ברית הזוגיות - ממינוי רשמי ברית הזוגיות ועד להליכי התרת הברית על ידי הרשם או בית המשפטקרא עוד