תביעת נזק גירושין
תביעת פיצויים על סרבנות גט בגירושין
על פי הדין הדתי, מתן גט מחייב את הסכמתם של שני בני הזוג. אי לכך, כאשר צד אחד מתנגד לגירושין, הצד השני יהיה ככלל, כבול בנישואים עד אשר סרבן הגט ישנה את דעתו.
אין צורך להכביר במילים על הפגיעה שנגרמת בשל סרבנות גט ובפרט כאשר הסרבן הוא הבעל. לכך יש השלכות מרחיקות לכת על האישה בשל כללי ההלכה, על פיהם, אם האישה תקיים קשר עם גבר אחר, היא יכולה לאבד את זכותה למזונות.
כמו כן, אם תיכנס להיריון מגבר אחר, זה עלול להיות מורכז כממזר. לאור שכיחותה של תופעת סרבנות הגט ולאור הנזקים הנפשיים והכלכליים שהיא גורמת, היא הוכרה לאורך השנים על ידי בית המשפט כעוולה נזיקית ברת פיצוי.
מטבע הדברים, ככל שנסיבות המקרה חמורות יותר, כך לרוב, ניתן יהיה לקבל פיצוי כספי משמעותי יותר.
תביעת לשון הרע בגירושין
דוגמא נוספת של תביעות נזיקין בגירושין היא לשון הרע. מדובר בעוולה נזיקית אשר ניתן לקבל בגינה פיצוי כספי ללא הוכחת נזק. לעניין זה יש להבחין בין לשון הרע אשר התרחשה במסגרת הדיונים המשפטיים של ענייני הגירושין לבין כל מקרה אחר, מדוע?
חוק איסור לשון הרע קובע כי האמור במהלכו של דיון משפטי לא יכול לשמש עילת תביעה בגין לשון הרע. קביעה זו נועדה לאפשר ניהול הליכים בבית משפט באופן חופשי תוך חתירה לחקר האמת, ללא חשש מפני תביעה של הוצאת דיבה.
לעומת זאת, כאשר מי מבני הזוג מפרסם לשון הרע בנסיבות אחרות, לא תעמוד לו הגנה זו ובהעדר הגנה אחרת בחוק, ניתן יהיה להגיש נגדו תביעה לפיצויים. כך למשל כאשר בן או בת הזוג מגישים תלונת שווא במשטרה על בן/בת הזוג, או במקרה של אמירת דברים פוגעניים על האחר בפני חברים בני משפחה, שכנים וכיו"ב.
אלימות פיזית ומילולית בגירושין
למרבה הצער ישנם מקרים של התעללות פיזית ו/או מילולית של אחד מבני הזוג כלפי האחר וככל ומדובר במצב שיטתי ששרר לאורך תקופת זמן, ייתכן ויש מקום להגשת תביעה נזיקית נגד בן הזוג הפוגעני.
ראשי הנזק בתביעה מסוג זה יכולים להיות שונים, בהתאם לנסיבות המקרה, החל מפיצוי בגין הוצאות רפואיות בשל פגיעות פיזיות וכלה בנזק נפשי שנגרם עקב ההתעללות הממושכת.
אלו יכולים להוביל גם לאובדן כושר עבודה, הפסדי השתכרות, פגיעה ביכולת לקיים קשרים חברתיים וכיו"ב. גובה הפיצוי הכספי בתביעות שכאלו תלוי במידה רבה בנסיבות העניין, בחומרתה של האלימות, בטיב הנזקים שהיא גרמה ועוד.
כיצד מוכיחים תביעת נזיקין בגירושין?
ראינו אפוא כי ישנם סוגים שונים של תביעות נזיקין בגירושין. במאמר זה עמדנו על שלוש מהן: סרבנות גט, לשון הרע ואלימות נגד בן/בת הזוג. עתה נשאלת השאלה כיצד מוכיחים את התביעה.
מטבע הדברים, הדבר תלוי בנסיבות המקרה, אולם בכל תביעה, יש להציג ראיות לקיומו של הנזק, היקפו וחומרתו וכן להוכיח את הקשר הסיבתי בין הנזק לבין המעשה של הנתבע, על מנת שניתן יהיה להטיל עליו אחריות בגינו.
אחת הראיות בהן עושים שימוש בתביעות נזיקין, היא חוות דעת מומחה, אשר יעיד על טיבו של הנזק נשוא התביעה. כך למשל, יפנה עורך הדין המייצג לפסיכיאטר מומחה שיעיד על הנזק הנפשי שנגרם לתובע/ת עקב התנהגותו של בן הזוג.
לעורכת הדין מאיה רוטנברג ניסיון רב שנים בייצוג בהליכי גירושין, לרבות בתביעות נזיקין בין בני זוג. למימוש זכויותיכם באופן מלא בהליך המשפטי, הנכם מוזמנים לפנות אלינו.
משרד עורכי דין לענייני משפחה תל אביב
עורכת דין מגשרת מאיה רוטנברג
ניתן לפנות אלינו דרך טופס יצירת הקשר ונחזור אליכם בהקדם.
אנו זמינים באמצעים הבאים:
מאיה רוטנברג, עורכת דין סניף תל-אביב צפון:
רחוב ראול ולנברג 18, מתחם CU (שוק צפון) מגדל C קומה 2 רמת החייל, תל-אביב. ישראל
מיקוד: 6971915
טלפון: 03-6161535
פקס: 03-6161913
נייד: 0544-705733
|
Maya Rotenberg, Adv. North Tel-Aviv branch:
18 Raoul Wallenberg St., Building C, 2th floor CU business park, Ramat Hachayal ,Tel-Aviv, Israel.
Zip Code: 6971915
Tel: +972-3-6161535
Fax: +972-3-6161913
|
..
תביעת האם את האב לפיצויים בסך של 500,000 ₪ בגין אי השבת בתם הקטינה של הצדדים מטורקיה לישראלקרא עוד
לאור כל האמור לעיל, אני מחייבת את הגרושה הנתבעת לפצות את התובע בסך של 140,000₪.
מהראיות שהובאו בפניי עולה שהנתבעת אינה יכולה לחסות בצילה של הגנת תום הלב, שכן הנתבעת ידעה שהיא זו אשר תקפה את התובע ועל כן אין ביכולתה לטעון שהאמינה בטענתה שהותקפה.
בתיק הפלילי שהוגש כנגד הנתבעת בעסקת הטיעון הודתה הנתבעת בתקיפת התובע ואף הורשעה בגין "תקיפת בן זוג".
בימ"ש לענייני משפחה ת"א, השופטת אסתר ז'יטניצקי-רקובר: פס"ד בתביעת נזיקין שהגיש הבעל כנגד אשתו בגין מספר אירועי תקיפה (תלה"מ 30424-01-1)קרא עוד
מספר תיק: 11171-09-15
סוג ההליך: משפחה
שופט/ראש הרכב: כבוד השופט מרדכי לוי
ערכאה: ערעור | בית המשפט המחוזי
מחוז: מחוז תל-אביב
מועד החלטה: 15.12.2019
חוקים רלוונטיים: חוק איסור לשון הרע תשכ"ה – 1965קרא עוד