עלות מגשר גירושין

הרצון להתגרש בטוב ולחסוך בעלויות, מביא זוגות רבים המבקשים להתגרש, להליך של גישור גירושין. מה קורה למעשה בפגישות הגישור? מדוע למרות יתרונותיו עדיין יש זוגות שבוחרים לנהל את הגירושין בערכאות ומהי עלות המגשר בהליכי גישור גירושין?

אז מה זה בעצם גישור גירושין?
זהו הליך המסייע לבני זוג להתגרש בדרכי שלום ולחתום על הסכם גירושין. במסגרת הגישור, המגשר מקיים פגישות משותפות עם בני הזוג, בהן יסבירו לו את עמדותיהם לגבי הנושאים השונים.

 

ברוב הליכי הגירושין, מדובר בחלוקת הנכסים בין בני הזוג, במשמורת הילדים ובהחלטה על גובה דמי המזונות. לאחר שהבין את טיב המחלוקת בין הצדדים בכל סוגיה, יקיים המגשר פגישה אישית עם כל אחד מבני הזוג. במסגרתה, יכירם טוב יותר וישמע מהם האם קיימת מבחינתם אפשרות לפשרה בסוגיות השונות.

 

נדגיש, כי האמור בפגישות האישיות הוא חסוי ועל כן בני הזוג יכולים לשוחח עם המגשר בחופשיות, ללא כל חשש כי הם חושפים את "הקלפים" בפני הצד השני וכי נכונותם לפשרה תפגע במעמדם בגישור.

 

זהו גם המקום לציין, כי המגשר אינו בעל סמכויות שיפוט ועל כן הוא אינו יכול להכריע בין בני הזוג. תפקידו הוא לנסות ולגשר על הפערים בין הצדדים ולהביא אותם לכדי הסכמות, אך הצעותיו הן בגדר המלצה בלבד ובני הזוג אינם מחויבים להן בשום צורה.

 

יתרה מזאת, כל אחד מהצדדים רשאי לעצור את הליך הגישור בכל שלב, לפנות למגשר אחר או לבחור בדרך של גירושין בבית משפט.

 

ניהול הגירושין בערכאות
למרות העלייה הניכרת במספר הזוגות הבוחרים להתגרש בדרכי שלום, עדיין חלק ניכר מהליכי הגירושין בישראל מתנהלים בערכאות. זאת על אף העובדה כי גירושין שכאלו יכולים להיות ממושכים מאוד, יקרים יותר משמעותית ומהווים נטל רגשי אדיר על בני הזוג ועל ילדיהם.

 

אחד ההסברים לכך הוא כי זוגות רבים רואים בגירושין בהסכמה כוויתור או כניעה לצד השני. על כן, הם נחושים בדעתם לנהל הליך משפטי שלם ופועלים לקבל פסק דין לטובתם בכל תביעה.

 

אולם למעשה, הוויתור היחיד שעושים בני זוג במסגרת גירושין בהסכמה  הוא על המלחמה. הם מוותרים על המחיר הקשה שבני זוג וילדיהם משלמים כאשר מנהלים מאבק משפטי ממושך. תחת זאת, הם בוחרים לעמוד רק על מה שבאמת חשוב להם ולהגיע לעמק השווה היכן שהם יכולים להתפשר.

 

הדברים מקבלים משנה תוקף דווקא בימים אלו של תקופת הקורונה המלווה בכל כך הרבה קשיים והתמודדויות. זוגות רבים מבקשים לסיים את קשר הנישואין בצורה הנעימה והקלה ביותר כדי לא להוסיף לעצמם ולילדים מתחים מיותרים.

 

עלות מגשר גירושין
אם החלטתם לתת הזדמנות לגירושין בהסכמה ולפנות לגישור גירושין, הרי שבוודאי חשוב לכם לדעת מהי העלות הכרוכה בכך. ובכן, פגישת גישור אחת עולה בממוצע כ1,200 ₪ ועלות עריכת הסכם גירושין נעה סביב הטווח של 10,000-15,000 ₪.

 

 

מטבע הדברים, מספר הפגישות בהן יהיה צורך כדי לגבש הסכם בין בני הזוג, משתנה בהתאם לעוצמת המחלוקת ביניהם. ישנם מקרים בהן שתי פגישות בלבד מביאות לעריכת הסכם גירושין, היות שהצדדים מגיעים אל המגשר כשיש ביניהם בסיס רחב של הסכמה ומעט מחלוקות.

 

עלות מגשר לגירושין

 

 

במקרים אחרים, בהם בני הזוג חלוקים בדעתם באופן מהותי, לרוב יהיה צורך בחמש פגישות גישור או יותר, כדי לגשר על הפערים בין הצדדים ולהביאם להסכמות הדדיות. כך גם לגבי עלותו של הסכם הגירושין, אשר משתנה על פי מספר הנושאים שיש להסדיר בעקבות הפרידה ועל פי מורכבות ההסכם שהמגשר צריך לבנות.


מרכז גישור
 


כך למשל, בגירושי הייטק, לעיתים קרובות, נדרש המגשר להיוועץ עם יועץ מס או אקטואר, כדי לבצע בצורה נכונה ומדויקת את חלוקת המניות או האופציות בין בני הזוג. 


במצב שכזה, מלאכת עריכת הסכם הגירושין מתארכת ותהיה יקרה יותר כאשר אליה תתווסף גם עלות חוות הדעת של בעלי המקצוע. 


מחירון גישור מומלץ 


מרכז גישור 

תל אביב והמרכז


עורכי דין לענייני משפחה-  עו"ד מאיה רוטנברג


עורך דין גירושין- מגשר גירושין 


*
*
*