הסכם ממון לזוגות חד מיניים
יש לכם בן או בת זוג? אם כן, חשוב שיהיה לכם הסכם ממון, אשר יסדיר את הזכויות הכלכליות שלכם וימנע מחלוקות על רכוש במקרה של פרידה. כאשר הקשר טוב והאהבה פורחת, קשה לבני הזוג לדמיין מצב שבו ייפרדו ובוודאי לדמיין שייווצר ביניהם סכסוך על כסף.
אולם המציאות מלמדת שדברים כאלו קורים כל יום ולכן כדאי לפנות לעורך דין לדיני משפחה ולחתום על הסכם ממון, הנקרא גם הסכם חיים משותפים.
אז מה זה בעצם הסכם ממון?
מדובר בחוזה הנערך בין בני זוג ובו מסדירים את חלוקת הנכסים בין בני הזוג למקרה של פרידה. המטרה: למנוע סכסוך בין הצדדים בעניינים כספיים, דבר המגיע בדרך כלל לכדי מאבק משפטי ארוך ויקר.
מי יכול לערוך הסכם ממון? כל בני זוג מאותו מין המקיימים קשר זוגי מחייב, בין אם הם נשואים ובין אם הם ידועים בציבור. כמו כן, היות שההסכם צופה פני עתיד, כדאי לחתום עליו גם אם בהווה, לא צברו עדיין בני הזוג רכוש משמעותי.
נדגיש, כי הסכם ממון הוא חשוב וחיוני גם לזוגות אשר אינם מתגוררים יחד כל עוד הם מנהלים מערכת יחסים זוגית מחייבת. הסיבה לכך היא כי גם כאשר בני זוג לא חיים תחת אותה קורת גג, יכולות להיווצר זכויות כלכליות ברכוש משותף, או ברכושו של האחר מתוקף הלכת השיתוף. לכן, יש צורך בהסדרת חלוקת הרכוש באמצעות הסכם ממון, גם במקרים בהם בני זוג גרים בדירות נפרדות.
הסכם ממון לזוגות חד מיניים
בישראל, ישנם למרבה הצער, לא מעט היבטים בהם קיימת אפליה כלפי זוגות חד מיניים ונותר לקוות כי מצב זה ישתנה לחיוב בעתיד הקרוב. החדשות הטובות הן כי בכל הנוגע להסכם ממון, רשאים בני זוג מאותו מין לערוך הסכם בדיוק כמו זוגות הטרוסקסואליים, כפי שתואר לעיל ובכך, להבטיח את עתידם הכלכלי.
הסכם זה נקרא גם הסכם חיים משותפים וניתן להגישו לאישורו של בית המשפט לענייני משפחה, על מנת להעניק לו תוקף של פסק דין. נציין, כי אין חובה לעשות כן וההסכם יהיה תקף גם ללא אישור בית המשפט.
עם זאת, כן מומלץ לעשות זאת, משום שאז, במקרה של הפרת ההסכם, יוכל הצד הנפגע לפנות להוצאה לפועל לצורך אכיפת ההסכם. זאת, בעוד שהסכם ממון שלא קיבל תוקף של פסק דין, ניתן לאכוף רק בפנייה קודם אל בית המשפט, כך שאכיפת ההסכם תתעכב מאוד על כל המשמעויות שבכך.
הסכם ממון- בונה אמון או פוגע בו?
במחשבה ראשונית, עצם הרעיון של עריכת הסכם ממון, יכול להיראות פוגע, כזה המעיד על הצד היוזם צעד זה, כמי שאינו בוטח בבן או בבת הזוג שלו. לכן, אנשים רבים המבינים את החשיבות של הסכם ממון, לא מעלים כלל את הנושא מתוך חשש לפגוע ברגשותיו של האחר.
אולם, למעשה, בבחירה לחתום על הסכם זה, תוכלו דווקא לשמור על הזוגיות שלכם, על ידי כך שאתם מפרידים בין האהבה שלכם, בין הקשר הזוגי, לבין הרכוש שלכם.
במסגרת ההסכם, אתם מסדירים את הפן הכלכלי של הקשר וקובעים היום כיצד תתבצע חלוקת הרכוש ביניכם היה ותיפרדו בעתיד. כך, כל אחד מכם יכול להיות בטוח כי אין לאחר אינטרס חבוי להיות בקשר אלא רצון טהור להיות יחד.
כמו כן, אם מסיבה כלשהי תחליטו בעתיד להיפרד, הפרידה תהיה קלה יותר, משלא יתעורר ביניכם סכסוך בעניינים כספיים. אלו כבר הוסדרו מראש במסגרת הסכם חיים משותפים ועתה תוכלו לפנות כל אחד לדרכו, לפתוח דף חדש בצורה קלה ומכבדת יותר.