הסדרת חלוקת חגים להורים גרושים
בעת קביעת זמני השהות של כל אחד מההורים, יש להקפיד להתייחס הן לזמנים השוטפים והן לחלוקת הזמנים בחופשות ובחגים. המציאות מלמדת כי כאשר נושא זה אינו מוסדר מראש, מתלקח וויכוח בין ההורים, אשר מסלים את המתח ביניהם ופוגע מטבע הדברים בטובת הילדים.
מהם זמני שהות? (הסדרי ראיה)
משהתקבלה החלטה על גירושין, על בני הזוג להסדיר את משמורת הילדים, כאשר זמני השהות הם פרקי הזמן בהם יהיו הילדים בחזקתו של כל הורה. לזמני השהות חשיבות עליונה לשימור הקשר בין ההורים לילדים והמשך מעורבותם בגידולם, למרות פרידת בני הזוג ופירוקו של התא המשפחתי.
כיצד נקבעים זמני השהות? בדומה לכל ענייני הגירושין, באפשרותם של הצדדים להגיע להסכמה הדדית או להגיש תביעת משמורת לערכאה משפטית והיא זו שתקבע את זמני השהות. למותר לציין, כי במידת האפשר, כדאי לנסות ולגבש הסכמות על פני הגשת תביעה. ראשית כל, משום שאין לדעת מה בית המשפט יחליט ומי מהצדדים ייצא עם ידו על העליונה ושנית על מנת לחסוך את העלויות והזמן הכרוכים בניהול תביעת משמורת ולהביא לסיומו של הליך הגירושין מוקדם ככל האפשר.
זמני שהות בחופשות ובחגים
לא אחת, בעת הסדרת זמני השהות בין ההורים בהסכמה, מחליטים הצדדים שלא לקבוע מראש את החלוקה ביניהם של חופשות וחגים מתוך מחשבה שיוכלו להחליט על כך בעתיד.
מצד אחד, הדבר מעניק להם גמישות רבה, משהם אינם צריכים להתחייב מראש לשהותם עם הילדים בחג מסוים. אולם מצד שני, יכול זה להיות בעוכריהם, משום שזהו פתח גדול למחלוקת עתידית בין הצדדים, אשר עלולה לפגוע במערכת היחסים ההורית ולפיכך ברווחתם של הילדים.
טבלת חגים גירושין - מומלץ מאוד שלא להותיר סוגיית חלוקת זמני החגים עם הילדים פתוחה, אלא להגדיר מראש תכנית הורות, המפרטת את חלוקת זמני השהות בין ההורים בחופשות ובחגים בטבלה מסודרת. בדרך כלל נהוג לעשות חלוקה שווה בין ההורים וכן לעשות רוטציה, כך שסדר חלוקת החגים בשנה העוקבת יתהפך.
הסדרי ראייה מקובלים בחגים
הסדרי ראיה בפסח וסוכות: כאשר מדובר על חגים ארוכים כמו פסח וסוכות, ניתן לחלק את זמני השהות כך שהילדים יהיו במחצית הראשונה של החג עם הורה אחד ובמחצית השנייה עם הורה אחר, שוב, ברוטציה על מנת שכל שנה הורה אחר יבלה עם הילדים בערב החג.
הפרת זמני שהות בחגים
ישנם מקרים בהם אחד מן ההורים אינו מקיים את זמני השהות שנקבעו כסדרם. הסיבות לכך יכולות להיות שונות ובהתאם הפתרונות, על כן חשוב להיוועץ עם עורך דין גירושין מומחה בדיני משפחה אשר יבחן את הדברים לעומקם ויחווה דעתו בדבר הפתרון הנכון.
בין היתר, ניתן לפנות לבית המשפט לענייני משפחה, או לבית הדין הרבני, בבקשה כי יטיל קנס כספי על ההורה בשל אי עמידה בזמני שהות.
במקרים מסוימים, גם ניתן לבקש מבית המשפט לקבוע זמני שהות חדשים על מנת לשמור על תחושת הביטחון והיציבות של הילדים.
חשוב לציין, כי לצד הפגיעה בטובת הילדים, הרי שאי עמידה בזמני השהות פוגע גם בהורה, אשר מתכנן את שגרת חייו בהתאם לזמני השהות: קביעת יום עבודה ארוך, בילוי עם בן/בת הזוג וכיו"ב. על כן אם נגרמו להורה הנפגע הוצאות בשל הפרת זמני השהות, יוכל לבקש מביהמ"ש פיצוי כספי.
רוצים לשמור על טובת הילדים לאחר הגירושין? עורכת הדין מאיה רוטנברג, מומחית בדיני משפחה, תנסח עבורכם הסכם משמורת מקיף ומפורט אשר יאפשר לכם להתנהל כהורים באופן חלק וללא סכסוכים.
עורכת דין ומגשרת מאיה רוטנברג עורכת דין לגירושין ודיני משפחה, בעלת נסיון של כ 20 שנים בתחום הגירושין. עו"ד מאיה רוטנברג קבעה תקדים בבית המשפט העליון שהוביל למהפכה בדיני מזונות ומשפיע עד היום כמעט על כל תיק גירושין בישראל.(תיק בע"מ 919/15 פלוני נ' פלונית) .
משרד עורכי דין לענייני משפחה תל אביב
עורכת דין מגשרת מאיה רוטנברג
ניתן לפנות אלינו דרך טופס יצירת הקשר ונחזור אליכם בהקדם.
אנו זמינים באמצעים הבאים:
מאיה רוטנברג, עורכת דין סניף תל-אביב צפון:
רחוב ראול ולנברג 18, מתחם CU (שוק צפון) מגדל C קומה 2 רמת החייל, תל-אביב. ישראל
מיקוד: 6971915
טלפון: 03-6161535
פקס: 03-6161913
נייד: 0544-705733
|
Maya Rotenberg, Adv. North Tel-Aviv branch:
18 Raoul Wallenberg St., Building C, 2th floor CU business park, Ramat Hachayal ,Tel-Aviv, Israel.
Zip Code: 6971915
Tel: +972-3-6161535
Fax: +972-3-6161913
|