En

צור קשר

checked

מהם הסימנים להורה מנכר וכיצד לטפל

תסמונת ניכור ההורי של ילד בכל צורה שהיא, יכולה להישאר עם ילדכם לאורך כל חייהם. ילדך נלכד בין שני הורים במצב חמור, וההשפעות יכולות להיות ארוכות טווח. ילד שנחשף להורה מנכר,  זקוק לייעוץ מקיף כדי להתגבר על שטיפת המוח שאליה הוא נחשף. 

 

ילדים רבים עלולים לגדול להיות מסוגרים, לחוות בעיות הערכה עצמית, או לפנות להתמכרויות והרס עצמי כדי להתמודד עם צלקות רגשיות מההורה גורם הניכור. חשוב תמיד להיות שם בשביל ילדך ולתמוך בהם בכל דרך שתוכל.

 

הסימנים לניכור הורי

 זה אמיתי, הניכור ההורי הוא לא רק טקטיקה של הורה להיות עם היד על העליונה בקרב משמורת מר. זה משפיע על ילדך בדרכים שעלולות לא להתבטא במשך שנים רבות ואז לפרוץ.

 

 

רשימה חלקית של הסימנים להורה מנכר 

 

♦ הורה מדבר באופן שלילי על ההורה השני.


♦ הגבלת מידת הקשר של ההורה המנוכר עם הילד.


♦ הפרעה לתקשורת: הורה משמורן לא מאפשר להורה השני לדבר עם הילד או מעלה נימוקים לא סבירים שהילד לא יכול לקבל ביקורים.


♦ הגבלה לילד כמה תמונות של ההורה מנוכר מותר ו/או הגבלת כמה ההורה מנוכר מוזכר בשיחה ובאיזה הקשר.


♦ הפעלת לחץ נפשי: הורה מנכר מראה נסיגה של אהבה או הבעת כעס כלפי הילד כאשר הוא בקשר עם ההורה השני.

 

♦ אילוץ הילד לבחור בין הורים.


♦ לספר לילד שההורה האחר לא אוהב אותו.


♦ לתת לילד את הרושם שההורה האחר מסוכן איכשהו ללא ביסוס.


♦ לספר לילד על ליטיגציה הקשורה בגירושין ומידע אישי המיועד למבוגרים.


♦ לאלץ את הילד לדחות איכשהו את ההורה המנוכר.

 

♦ לבקש שהילד ירגל על ההורה המנוכר.


♦ להורות לילד לשמור סוד מהורה המנוכר.


♦ לבקש מהילד לקרוא להורה המנוכר בשמו הפרטי ולא אמא או אבא.


♦ לבקש מהילד להתייחס לאמא או לאבא החורגים שלהם כהורה ביולוגי, להתייחס לבן הזוג החדש שלהם כאמא או אבא החדש של הילד.


♦ מניעת מידע: לא לאפשר מידע רפואי, חברתי, ממסגרות לימודיות, אקדמי או אחר על הילד להיחשף להורה המנוכר, למנוע את רישום שמם ברשמות של הרשויות השונות.


♦ מחיקת זהות: שינוי שם הילד כדי להסיר שיוך כלשהו עם ההורה המנוכר.


♦ טיפוח תלות על ההורה המשמורן וערעור סמכותו של ההורה המנוכר.

 

חשוב לאבחן את הסימנים לניכור הורי ולטפל בהם מוקדם, לפעמים הורה מנכר אינו מודע לכך שהוא מוביל את עצמו ומשפחתו להתמודד עם השלכות תסמונת הניכור ההורי.

 

רשימה חלקית זו יכולה להוות מבחן אבחון עצמי, קריאת השכמה גם עבורך לשנות את דרכך ולטפל בשלבים מוקדמים.

 


 

מה זה ניכור הורי?

 

התייעצו עם עו"ד מאיה רוטנברג בפורום ניכור הורי

 


 

טיפול בניכור הורי בשלבים המוקדמים

 

כיצד להילחם בניכור הורי?
יש דעות לכאן ולכאן, בנוגע לשאלה האם תסמונת הניכור ההורי עולה לרמה של מחלה נפשית, והאמת היא, שזה באמת תלוי את מי שואלים. עם זאת, חשוב להבין שכל אחד יכול להיות ללמוד לשנוא, לאהוב או להרגיש בדרך זו או אחרת על אדם או מצב מסוים.

 

רשימת הפעולות המומלצות כדי לעזור לכם להתמודד עם המצב הקשה הזה שדורש הכוונה. כאשר הורה אחד מנסה בזדון להסיט ילד כנגד הורה אחר, זהו ניכור הורי. יש כמה דברים שהורה שחושב שהוא קורבן לניכור יכול לעשות בניסיון להילחם בתופעה.

 

להלן רשימה שימושית על איך להילחם נגד ניכור הורים:

 

 

 

1. אל תהפוך להורה מנכר בעצמך! זהו אחד הדברים החשובים ביותר לזכור בעת ההתמודדות עם ניכור הורים. זה טבעי לתקוף חזרה את ההורה האחר כשחשים תחת התקפה, האינסטינקט מאיץ בך להילחם בחזרה ולנסות להסביר את עצמך דרך הפגנת כוח.

 

ייתכן שההורה שהניכור מופנה כנגדו ירצה לספר לילדיו את כל הדברים הנוראיים שהורה האחר עשה. אז מוטב לעצור ולא לעשות את זה! זהו גם סוג של ניכור הורי.  אל תכנסו למלחמה הזאת של מה היא אמרה מול מה שהוא אמר, זה רק פוגע בילדים.

 

2. חשוב להגיד לילדים כל פעם שרואים אותם במסגרת זמני השהות,  שאת/ה אוהב/ת אותם ואכפת לך מהם. לומר לילדים שלך שהם תמיד בראש שלכם, לגרום לילדים להרגיש שלמרות מה שקורה בין ההורים דואגים להם והם מוערכים. 

 

3. השתמשו תמיד בשפה חיובית- זהו אחד הפריטים ברשימת הפעולות שההורים שוכחים ליישם. במקום לומר לילד/ה "אני מתגעגע/ת אליך" תגידו להם שאתם "לא יכול/ה לחכות לראות אותם שוב". הימנעו משפה שלילית, גם אם היא מעודנת.

 

לומר שאתה מתגעגע לילד שלך מראה חרטה, שזה רגש שלילי. על ידי אמירה שאתה לא יכול לחכות לראות אותם שוב, אתה משתמש בשפה חיובית של צפייה והתרגשות. 

 

4. אל תפסיקו לנסות ליצור קשר עם ילדיכם – לעולם. גם אם אתם די בטוחים שהדוא"ל שלך, הודעות טלפון, הדואר האלקטרוני, וכו ' מסוננים על ידי ההורה האחר, לא לוותר.

 

ייתכן ששיקום הקשר לא יתרחש בטווח הקצר, לכן יש לשמור תיעוד של כל המאמצים שלך כדי ליצור קשר עם ילדך. זה יכול, בטווח הארוך, להוכיח שימושי גם לך וגם לילדך אם הם יגלו את האמת.

 

5. שמרו על עצמכם תחת שליטה - מצאו דרך לטפל ברגשותיכם ומלאו אחר הוראות הסכמים שקבעתם או החלטות שנקבעו על-ידי בית המשפט. אל תתנו להורה המנכר שום סיבה להפוך אתכם להורה פוגעני לילדים, יש לזכור, כי הורה מנכר לא צריך תחמושת, הוא תמיד יכול להמציא משהו.

 

אל תאבדו שליטה ותספקו הוכחה לכאורה להיותכם הצד הבעייתי, למרות שקשה לשמור על הרגשות שלכם בצד, מצאו מישהו שידבר כגון חבר, בן משפחה או מטפל.

 

6. אל תאשימו את הילדים שלכם - זה חיוני לזהות שהילדים הם קורבן בכל המצב הזה. זה יכול להיות מאתגר כי ההורה המנכר סביר למדי הרגיל את ילדכם לרגל עליכם, לאתגר אותכם, ולדווח על כל מה שאמרתם ועשיתם, מי דיברתם, מי היה בבית שלכם, וכו '.

 

זו אינה אשמת הילדים וחשוב שלא תאשימו או תכעסו עליהם. התנהגות מסוג זה מזינה רק את מה שהורה הניכור מספר לילדך.

 

7. פשוט תהיו עצמכם- אתם מספיק טובים עבור הילדים מבלי לנסות להיות מי שאתם לא באמת. אל תפצו בהגזמה על הכול, התנהגו כפי שאתם עושים בדרך כלל, וכשאתם עושים זאת, לא נראה שאתם מי שהורה המנכר אומר שאתה. אל תנסו להתאמץ להיות מיוחדים, פשוט להיות אדם אכפתי ואוהב כפי שאתם. זכרו שהפעולות מעידות עליכם יותר ממילים.

 

8. שמרו על התוכניות שלכם - אם יש לך תוכניות או סידורים מיוחדים הכוללים את שהות עם ילדכם, אל תשנו אותן – גם אם אתם חושים  שההורה המנכר לא יאפשר לכם לקבל את הילדים.

 

אם אתם מאחרים או לא מופיעים אפילו פעם אחת, ההורה המנכר יוכל לעוות את הסיטואציה ולהציג זאת כהוכחה לילדכם כי לא אכפת לכם מהם.

 

9. לחוות רגעים בלתי נשכחים עם הילדים שלך- משהו פשוט כמו לדבר בזמן הליכה ארוכה או לעשות משהו עם רק אתה והילד שלך כגון משחק מסירות, קריאת ספר, או צפייה בסרט יכולים להפוך לרגע בלתי נשכח. לא מדובר בהנאה יומיומית, זה ליצור רגע זיכרון שיישאר עם ילדכם לאורך כל חייהם.

 

10. תעסיקו צוות של מקצוענים- כשיש לכם צוות של מקצוענים בצד שלכם. אתם יכולים לבסס את הצד שלכם כהורים. אתם צריכים מטפל, עורך דין לענייני משפחה מנוסה ובעל ידע, לקרא מחקרים מדעיים על ניכור הורים, מאמרים, וכו '  זכרו שכל מקצוען שתשכרו צריך להיות בקי בתחום הניכור ההורי כדי שיוכלו לתמוך בכם בבית המשפט.

יצירת קשר
יצירת קשר מהירה
עבור לתוכן העמוד