En

צור קשר

checked

גירושים והגירה לחו"ל

גירושין הגירה עם ילדים

 

הגירה עם ילדים לחו"ל לאחר גירושין

 הגירת ילדים עם הורה משמורן לחו"ל כלומר להגר מהארץ למדינה אחרת והורה השני יישאר בארץ. המקרה - בני זוג התגרשו ויש להם ילדים משותפים. יום אחד, מחליט אחד מההורים כי הוא מעוניין להגר לחו"ל ולפתוח "דף חדש". האם יוכל לעשות זאת? האם עליו לקבל את הסכמתו של ההורה השני? מדובר ללא ספק בסוגיה רגישה ומורכבת, הדורשת לאזן בין הרצונות המתנגשים של ההורים ולשמור על טובת הילד.

 

הגירה לחו"ל אחרי גירושין

לאחר פרידתם, רוצים בני הזוג לפתוח דף חדש בחייהם ואין טבעי מזה. הקשר הזוגי בא לסיומו והם אינם עוד מחויבים זה לזו. אולם, כאשר ישנם ילדים משותפים, על הצדדים להתחשב זה ברצונו של זו ואין באפשרותם לקבל החלטות חד צדדיות הנוגעות למשמורת הילדים. אחת הסוגיות המרכזיות שעולות בהקשר זה היא רצונו של אחד ההורים להגר למדינה אחרת. מצד אחד, עומדת להורה הזכות להגשים את חלומותיו ולעבור לחו"ל אם הוא חפץ בכך, לעבודה חדשה, אולי זוגיות חדשה, אולם מן העבר השני, עומדת זכותו של ההורה האחר, לגדל את ילדיו. לצדם של אלו, עומד כמובן עקרון העל של טובת הילד, אשר לעיתים יוכל לתמוך בהגירה ולעיתים לצאת כנגדה.

 

תביעת הגירה

אין ספק כי דרך המלך בכל עניין הנוגע לילדים, היא הסכמה מלאה בין ההורים, קל וחומר כאשר מדובר על צעד משמעותי כל כך כמו הגירה לחו"ל ניתן לעשות הסכם משמורת ילדים על ידי עורך דין המתמחה בדיני משפחה ולאשרו בבית משפט. אולם גם כאשר ישנו סירוב חד משמעי מצד ההורה השני להגירה, זהו אינו סוף פסוק.

 

כאשר ההורה המבקש להגר הוא ההורה המשמורן או כאשר ישנה משמורת משותפת על הילדים, ניתן להגיש תביעת הגירה לבית המשפט לענייני משפחה, אשר בסמכותו לאשר את ההגירה, על אף סירובו של ההורה השני. שימו לב: לקיחת הילד למדינה אחרת, ללא הסכמת ההורה השני, או היתר מבית המשפט במסגרת תביעת הגירה, עלולה להיחשב למעשה של חטיפת ילדים. למעשה זה השלכות מרחיקות לכת: ראשית, להורה השני עומדת הזכות לפעול בהליכים להשבת הילד לארץ (בין היתר במסגרת אמנת האג) ושנית, ההורה החוטף חשוף לעמידה לדין פלילי בגין חטיפה, על כל המשתמע מכך.

 

תביעת הגירה - שיקולי בית המשפט

מטבע הדברים, בכל עניין הנוגע לטובת הילדים, בית המשפט בוחן כל מקרה לגופו, על פי נסיבותיו הספציפיות, אולם בהחלט ניתן להצביע על השיקולים המרכזיים העומדים בפני בית המשפט בעניין זה וביניהם:

  1. מסוגלות הורית: ראשית כל, ישאל בית המשפט האם ההורה המבקש להגר, הוא בעל מסוגלות הורית מתאימה ויכול לספק לילדים סביבה יציבה ותומכת, רגשית וכלכלית. לעניין זה בית המשפט מסתייע בחוות דעת מקצועית של עובד סוציאלי.

  1. טיב הקשר בין הילדים להורים: בית המשפט בוחן את טיב הקשר של הילדים עם כל אחד מן ההורים ובמידה והקשר של הילדים עם ההורה המסרב להגירה הוא טוב ומשמעותי באותה מידה, יבחן את האפשרויות השונות לשמירה וחיזוק הקשר.
  2. קליטת הילד במדינת היעד: שיקול מרכזי מאוד הוא מהם הסיכויים כי הילד יסתגל ויקלט בצורה טובה ומוצלחת במדינה אליה מבקש ההורה להגר, כמו גם עד כמה המעבר יתרום להתפתחותו, או לחילופין יזיק לו.

  1. דעתו של הילד: ככל שהילד בוגר דיו כדי להבין את משמעות העניין, בית המשפט נותן מקבל רב גם לעמדתו האם ברצונו להגר או אם לאו.

חשיבות הייעוץ המשפטי

מעוניינים להגר עם ילדכם לחו"ל? הגרוש/ה שלכם הביעו בפניכם רצון שכזה? לקבלת ייעוץ משפטי של עורך דין גירושין/משפחה, חשיבות אדירה על מנת להתנהל נכונה מול הצד השני ולהימנע מעבירה על החוק. עוררך הדין יציג בפניכם את המצב המשפטי, יסביר את מורכבות המצב על פי הנסיבות האישיות שלכם ויחווה דעתו באשר לסיכוי כי עמדתכם תתקבל, אם תוגש תביעת הגירה. אם ייפתח הליך בבית המשפט, בין אם מצדכם ובין אם מצד ההורה השני, עורך הדין ייצג אתכם במקצועיות ובמסירות ויעשה את המיטב כדי לקבל את התוצאה הרצויה.

 

עורכת דין מגשרת מאיה רוטנברג הינה מומחית בדיני משפחה וגירושין, בעלת ניסיון של מעל 15 שנים בתחום, ומנהלת משרד מהמובילים בתחום דיני המשפחה בישראל. מאחוריה עשרות תיקים של משמורת ילדים כאשר לאחרונה קבעה תקדים מהפכני בבית המשפט העליון בתחום משמורת ילדים ומזונות (בע"מ 919/15) פסק דין שנבחר על ידי שופטי העליון לפסק הדין החשוב ביותר בתחום דיני המשפחה לשנת 2017.

 

 

ניתן לפנות אלינו דרך טופס יצירת הקשר ונחזור אליכם בהקדם.
אנו זמינים באמצעים הבאים:

 

מאיה רוטנברג, עורכת דין

סניף תל-אביב צפון:

 

רחוב ראול ולנברג 18, מתחם CU (שוק צפון) מגדל C קומה 2 רמת החייל, תל-אביב.

ישראל     

 

מיקוד:  6971915 

 

טלפון:  03-6161535

 

פקס:  03-6161913   

 

נייד:    0544-705733

 

office@rotenberglaw.co.il

Maya Rotenberg, Adv.

North Tel-Aviv branch:

 

18 Raoul Wallenberg St., Building C, 2nd floor CU business park, Ramat Hachayal ,Tel-Aviv, Israel.

 

Zip Code: 6971915

 

Tel:       +972-3-6161535

 

Fax:   +972-3-6161913


Mobile:
+972-54-4705733

 

office@rotenberglaw.co.il

 
*
*
טען קובץ

 
 מהם מבחני הפסיקה בתביעות הגירה עם ילדים לחו"ל?
  • רצון הילדים: התחשבות ברצון הילדים.
  • ילד או ילדה: התחשבות במינם של הילדים.
  • טיב הקשר עם הורה: איכות הקשר של הילדים עם כל אחד מההורים.
  • מסוגלות הורית: מסוגלותם ההורית של ההורים.
  • פוטנציאל שמירת קשר: היכולת האובייקטיבית והסובייקטיבית לשמירת קשר עם ההורה האחר.
  • התאמת הילדים לסביבה חדשה: מסוגלות הילדים להיקלט בסביבה אליה מתבקש המעבר.
  • זיקה למיקום הנוכחי: מידת הזיקה שפתחו הילדים כלפי סביבתם הנוכחית.
  • זוגיות ההורה הגרוש: מערכת היחסים בין ההורה ובן זוגו ומידת הנכונות של בן הזוג לקלוט הילדים לתא המשפחתי החדש.
  • השפעה פסיכולוגית: ניבוי באשר להתמודדות הפסיכולוגית של הילדים עם כל אחד מהפתרונות.

 

דרג את הכתבהדירוג כתבה Family Law and Immigrants: 3 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
2 מדרגים

תביעת האם להגירה עם הילדים לחו"ל: אמות המידה העיקריות שיש לבחון בכל הנוגע לטובת הילד מלבד נסיבותיו הספציפיות של כל ילד וילד הן בעיקר הקשר בין הילדים ובין ההורים שניהם, היכולת לשמירת קשר עם הורה ככל שתותר ההגירה ושיתוף הפעולה של ההורה שיוכר כמשמורן, כמו גם יכולת הילד להיקלט בסביבה החדשה.

במקרה הנדון, לנוכח מצבם הלא פשוט, בלשון המעטה, של הקטינים, בראש ובראשונה יש לבחון האם אישור ההגירה מחוץ לישראל אמנם עשוי להיטיב את מצבם של הקטינים.


בהיעדר כל אלטרנטיבה קונקרטית לטיפול במצבם המורכב של הקטינים בישראל , לא ניתן לראות בתקוותה של האם להגר לחו"ל כאל תוכנית של ממש, ואין להיעתר לבקשה.קרא עוד
דרג את הכתבהדירוג כתבה הגירה עם ילדים לאחר גירושין - בקשת היתר ההגירה עם הילדים נדחתה | תלהמ 51106-04-17: 3 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
2 מדרגים
21/12/2017 ביהמש המחוזי י-ם, כבוד השופט אבד משה סובל ערעור בנוגע לסירוב אב על הגירת בנו למדינה זרה.

מאז הגירושין מתנהלים בין האב לאם דיונים משפטיים רבים העוסקים במחלוקות סביב בנם הקטין. בכלל אלה, בקשת האב להטלת צו עיכוב יציאה מן הארץ שימנע מהאם להגר עם הקטין לקנדה, תביעת משמורת והסדרי ראיה בפיקוח שהגישה האם, תביעתה למזונות הקטין, ובקשתה לביטול צו עיכוב יציאת הקטין מן הארץ.

בהמשך, האם הגישה תביעה להגירה עם הילד לאנגליה תביעתה הושתתה על שני טעמים: האחד – רצון האם להתחיל בלימודי פוסט-דוקטורט בחו"ל בכדי לקדם את הקריירה המקצועית שלה בישראל; והשני – כוונת האם להינשא לאחר, אשר חיפש באותה העת מקום עבודה בחו"ל כמרצה פוסט-דוקטורט התביעה נדחתה במידה רבה על סמך תסקיר עו"ס לסדרי דין, שמסקנתו הייתה שלא להמליץ באותו שלב על הגירת האם עם הקטין לחו"ל.

האם הגישה תביעה נוספת כשהילד הגיע לגיל 3. בתביעה נטען כי מאז מתן פסק הדין בתביעה הקודמת אירעו שלושה שינויים ממשיים של הנסיבות: שיפור של ממש בקשר שבין האב לבין הילד; היותה של האם בהריון מבן זוגה באנגליה; ומעברו של בן זוגה להתגורר באוקספורד שבאנגליה, שם הוא עובד ולומד במסגרת הפוסט-דוקטורט.

בית משפט דחה את תביעת המערערת תוך שאימץ את חוות דעת ועדויות המומחים, לפיהן טובתו של הילד הקטין היא שלא להתיר את הגירתו עם האם לחו"ל. בנוסף נקבע כי לא חלו שינויי הנסיבות המהותיים להם טענה האם המצדיקים את שינויו של פסק הדין הקודם. האם חויבה להודיע תוך 14 ימים האם היא עומדת על הצהרתה כי תהגר מישראל בכל מקרה. נקבע כי במקרה בו האם תודיע שהיא עומדת על דעתה על יציאתה לחו"ל עוד לפני תום שנת הלימודים, יהיה צורך להיערך להעברת המשמורת אל האב. מכאן הערעור שלפנינו.
קרא עוד
דרג את הכתבהדירוג כתבה גירושין-משמורת ילדים-הגירה לחו"ל: ערעור אם להתיר לבנה הקטין, המצוי במשמורתה להגר עמה לגלזגו שבסקוטלנד, בניגוד לרצון האב| עמ"ש 47251-05-17 נ' ס' -נגד- פ' ש': 5 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
1 מדרגים
התביעה הוגשה על ידי האב העותר לביה"ד לאפשר הגירת שני הילדים הקטינים למקום עבודתו הנוכחי בבלגיה.

בין ההורים היה מאבק משפטי באשר למשמורת הילדים ולאחר שהתקבל תסקיר שרותי הרווחה, הופנו הצדדים לבדיקה למסוגלות הורית על ידי ביה"ד.

האב קיבל הצעה לעסוק כסמנכ"ל בבנק גדול, גוף פיננסי ענק שמקום מושבו בבריסל. האב עתר לביה"ד לאפשר הגירה של שני הילדים הקטינים ביחד עמו, אשתו ושתי בנותיו הנוספות.

ההורים הופנו למכון "שקד" ברחובות, שם נערכה בדיקה כללית הכוללת עיון במסמכים הישנים, כמו דו"ח מכון "מרחבים", דו"ח רשויות הרווחה, פסקי ביה"ד ועוד.

עורכי הבדיקה זימנו את כל הנוגעים בדבר כולל בת זוג האב, ולאחר בדיקה הנראית מעמיקה נכתבו 75 עמודים כדו"ח והמלצות. עורכי הבדיקה המליצו לאפשר לילדים להגר ביחד עם אביהם לשלוש שנים וכפי הצעת ביה"ד

ביה"ד מקבל את המלצות המכון. האב יהגר עם כל משפחתו כולל הילדים הקטינים שהינם במשמורתו, בכפוף להנחיות הבאות.
קרא עוד
דרג את הכתבהדירוג כתבה לאחר גירושין- בקשת הגירה של האב עם בניו שבמשמרתו | תיק ‏62918/21 פלוני נגד פלונית: 3 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
2 מדרגים
יצירת קשר
יצירת קשר מהירה
עבור לתוכן העמוד