צור קשר
חטיפת ילדים
מהי חטיפת ילדים?
זוהי אחת התופעות הקשות ביותר בהליכי גירושין: בין בני הזוג יש סכסוך משמורת ואחד מן ההורים חוטף את הילד למדינה אחרת ללא הסכמתו של ההורה האחר. בשל שכיחותה של התופעה בעולם כולו, נוצרה אמנת האג, אשר המדינות החתומות עליה מחויבות לשתף פעולה ביניהן ולסייע בהשבת הילד למקום מגוריו הטבעי.
חטיפת ילדים- אודות התופעה
סכסוכי משמורת נפוצים מאוד בהליכי גירושין, אולם לרוב, למרות הקושי שבדבר, בני הזוג מכבדים את ההליך המשפטי וממתינים להכרעת בית המשפט בתביעת המשמורת.

לצד אלו, ישנם מקרים קשים וכואבים של חטיפת ילדים, אז בוחר אחד מההורים לקחת את הילד איתו למדינה אחרת, ללא הסכמת ההורה השני.
המניע: צעד טקטי, אשר נועד להפעיל לחץ על ההורה השני ולגרום לו לסגת מרצונותיו בסוגיית המשמורת, תמורת החזרת הילד למדינת המקור.
לעניין זה נציין, כי אי החזרה כדין של הילד, נחשבת גם היא לחטיפה. זהו מצב שבו הייתה הסכמה בין ההורים על יציאת הילד לחו"ל, למשל לצורך חופשה או מפגש עם בני משפחה, אך לזמן מסוים ומוגדר וההורה נותר במדינה הזרה עם הילד.
אמנת האג
הכלי המשפטי המרכזי לעניין חטיפת ילדים, בין אם נחטף הילד מישראל לחו"ל או מחו"ל לישראל, הוא אמנת האג להשבת ילדים חטופים ובשמה המלא: האמנה בדבר ההיבטים האזרחיים של חטיפה בינלאומית של ילדים.
האמנה נכתבה על בסיס ההנחה, כי הוצאת ילד באופן חד צדדי ממקום מגוריו הטבעי, מהסביבה המוכרת לו, פוגעת בטובתו וכן כי היא אינה מאפשרת להורה האחר לממש את זכויות המשמורת שלו.
משכך, כל המדינות החתומות על האמנה, ביניהן גם ישראל, מחויבות לסייע בהשבת הילד החטוף למדינת המקור. פירוש הדבר הוא כי בכל מדינה קיים מערך מודיעיני ומשפטי המטפל בנושא זה.
מתי לא יוחזר הילד למדינת המקור? כאשר מתקיים אחד או יותר מן הסייגים המנויים בסעיף 13 לאמנה, כגון חשש לפגיעה פיזית או נפשית בילד אם יוחזר למדינת המקור, או כאשר הילד בוגר דיו כדי להביע דעה והוא מתנגד להחזרתו.
לקריאה נוספת: אמנת האג החזרת ילדים חטופים
פנייה לייצוג משפטי
עורכי דין לענייני משפחה המתמחים בסוגיה של חטיפת ילדים מטפלים בשני סוגי המקרים: כאשר ילד נחטף מישראל למדינה זרה, או כאשר נחטף הוא מחו"ל לישראל. מיד נעמוד על ההבדלים בין השניים, אולם המשותף להם הוא החשיבות הרבה שבפנייה מיידית לעורך הדין. מדוע? כל שיהוי בפתיחה בהליכים מצד ההורה שילדו נחטף, מקל על ההורה החטוף לטעון כי אין להחזיר את הילד למדינת המקור.
למשל, מתוך טענה כי ההורה האחר אינו מפעיל את זכויות המשמורת שלו ולמעשה מסכים לחטיפת הילד. שיהוי בפתיחה בהליכים יכול גם לסייע להורה החוטף לבסס טענה כי הילד השתלב במדינה הזרה והוצאתו משם תגרום לו לזעזוע נוסף ולפיכך אינה משרתת את טובתו.
חטיפת הילד מישראל - חטיפת ילד לישראל
כאמור, חטיפת ילדים מתייחסת לשני סוגי המקרים: כאשר ילד נחטף מישראל למדינה אחרת וכאשר הוא נחטף מחו"ל לארץ.
במקרה הראשון, עיקר הסיוע של עורך הדין בארץ הוא לעזור להורה שילדו נחטף מכאן, לאתר משרד עורכי דין במדינה הזרה, המתמחה בסוגיה זו, אשר יוכל לייצג אותו ולחתור להשבת הילד לישראל.
במקרה השני, כאשר הילד נלקח ממדינה אחרת לארץ, עורך הדין יוכל לסייע להורה החוטף להוכיח כי על הילד להישאר בישראל וכי אין להשיבו למדינת המקור. זאת בכפוף כמובן לקיומו של אחד או יותר מהסייגים שבאמנת האג, במסגרתם החזרת הילד למדינת המקור אינה לטובתו.
משרדנו מתמחה בטיפול במקרי חטיפת ילדים ממדינה זרה לישראל ומישראל למדינה זרה. כמו כן, משרדנו משתף פעולה עם משרדי עורכי דין מתמחים בחטיפת ילדים במדינות בחו"ל.
פנו אלינו בכל שאלה בפרטי יצירת הקשר הבאים:
משרד עורכי דין לענייני משפחה תל אביב
עורכת דין מגשרת מאיה רוטנברג
..
ניתן לפנות אלינו דרך טופס יצירת הקשר ונחזור אליכם בהקדם.
אנו זמינים באמצעים הבאים:
מאיה רוטנברג, עורכת דין סניף תל-אביב צפון:
רחוב ראול ולנברג 18, מתחם CU (שוק צפון) מגדל C קומה 2 רמת החייל, תל-אביב. ישראל
מיקוד: 6971915
טלפון: 03-6161535
פקס: 03-6161913
נייד: 0544-705733
|
Maya Rotenberg, Adv. North Tel-Aviv branch:
18 Raoul Wallenberg St., Building C, 2th floor CU business park, Ramat Hachayal ,Tel-Aviv, Israel.
Zip Code: 6971915
Tel: +972-3-6161535
Fax: +972-3-6161913
|
..
פס"ד בבקשה למתן צו מסוג הביאס קורפוס בבית המשפט לענייני משפחה (תלה"מ 37473-03-19)
מספר תיק 37473-03-19
סוג ההליך משפחה
שופט/ראש הרכב שמואל בר יוסף
בתי משפט בתי המשפט לענייני משפחה
מחוז מחוז תל-אביב
מועד החלטה 3.12.2019
קרא עוד
פרסומים אחרונים בעיתונות