הליכי גירושין של אנשי הייטק
עובדי ענף ההייטק נהנים משכר גבוה והטבות רבות, המאפשרים להם לקיים רמת חיים גבוהה. אולם, בעת גירושין, נאלצים הם להתמודד עם סוגיות כלכליות אשר אינן מהוות חלק מהליך גירושין רגיל. בכך יעסוק המאמר שלפניכם.
גירושין בהיי-טק
תחום ההיי-טק בישראל הוא מהמפותחים בעולם, תעשיית ההייטק, ייצוא ההייטק מניעה את המשק קדימה. מאפייני הייטק במקרים רבים הם שעות רבות של עבודה תובענית מול המחשב וניתוק מהסביבה החברתית, השגרה היומיומית שוחקת ומצב זה מהווה קרקע למשברי נישואין, לסכסוכים עם בן/בת הזוג ופניה להליכי גירושין.
בתחום הייטק הגירושין הם יותר מורכבים מבחינת חלוקת הרכוש כאשר במקרים רבים השכר בתחום זה מגולם בבונוסים התלויים בהצלחה ומתממשים לעתים זמן רב לאחר בגירושין. הצלחה של סטארט אפ, מימוש של אופציות ומניות, סוגיית הווסטינג הופכים את החישוב של איזון המשאבים, חלוקת הרכוש שנצבר בנישואין המזונות לקשה יותר לחישוב.
פעמים רבות מועד הקרע קובע אם בן /בת הזוג יהיה זכאי לחלקו בשכר והזכויות מעבודת בן הזוג השני והתממשות "ההשקעה" של בן הזוג אשר היה שותף לנשיאה בנטל של קיום התא המשפחתי תלויה בחישוב של מומחים, ונדרש עורך דין בעל נסיון בתיקים מורכבים מסוג זה.
חלוקת נכסי קריירה
במקרים רבים קיימים פערי שכר בין בני הזוג, אשר מקורם בוויתור מצד בת הזוג, המפחיתה את שעות עבודתה למען טיפול בילדים. הדבר מתאפשר אפוא לבן הזוג להמשיך ולטפס מעלה בדרגת השכר ולפתח קריירה משגשגת. במסגרת הליך הגירושין, עולה הצורך לאזן את חוסר השוויון הזה, אשר בא לידי ביטוי ביתר שאת, כאשר אחד מן הצדדים הוא עובד הייטק. זאת בשל רמת השכר הגבוהה וההטבות הנלוות שמקבלים העובדים בענף זה.
בסיטואציה מעין זו, יש לבצע חלוקה של נכסי קריירה. אין המדובר בנכס פיזי חומרי, אלא ביכולת ההשתכרות המתבססת על השכלה ומוניטין מקצועי, אותם רכש בן הזוג, בין היתר בזכות וויתוריה של בת הזוג. הלכה למעשה, חלוקת נכסי קריירה תתבצע על ידי מתן פיצוי כספי לבן/בת הזוג, בהתאם לנסיבות המקרה: גובה פערי השכר בין הצדדים ויכולתה של בת הזוג לצמצם פער זה לאחר הגירושין.
חלוקת אופציות
סוגיה ייחודית לגירושי הייטק היא חלוקת אופציות. זוהי אחת מההטבות שמקבלים מרבית עובדי ההייטק ובעת גירושין, תהווה היא חלק מחלוקת הרכוש. מהן אופציות? ניירות ערך באמצעותן יכול העובד לרכוש מניה של החברה במחיר שנקבע מראש. ערכן של האופציות יכול להשתנות מטבע הדברים וקשה להעריך את שווין בעתיד, כאשר יגיע יום המימוש. על כן, ישנה אפשרות לעשות הערכה משוערת של שווי האופציות מיום שבני הזוג נישאו ועד למועד הגט או מועד חלוקת הרכוש, אם זו מתבצעת טרם מתן גט. צורך הערכת השווי, יש צורך בבעל מקצועי כאשר ניתן לפנות אל מומחה מוסכם על בני הזוג. אם סוגיית חלוקת הרכוש באה בפני בית המשפט, יקבע הוא מומחה מטעמו לקביעת שווין של האופציות. לחילופין, ניתן להותיר את האופציות כפי שהן ולקבוע כי רק במועד המימוש, תתבצע חלוקת הערך הכספי מהן, בין בני הזוג.
חברת סטארט-אפ
מה קורה במצב שבו אחד מבני הזוג הקים חברת סטארט – אפ? כמובן שבעת חלוקת הרכוש בגירושין, יש לבן/בת הזוג זכויות בחברה. במקרה שבו הסטארט- אפ נמכר, ניתן לחלק את הרווחים מן המכירה בין הצדדים או להעביר בעלות במניות החברה הרוכשת. אולם, אם העסק עודו בבעלות אחד מבני הזוג, במקרה הזה יש לבצע הערכת שווי לחברה, משימה אשר יכולה להתברר כמורכבת למדי, בוודאי בשלב שבו הסטארט-אפ רק בתחילת דרכו. על כן, יש להיעזר במומחה בתחום אשר יקבע, בהתבסס על סוג המוצר, התחייבויות קיימות ועתידיות וכיו"ב, מהו שוויה של החברה. כאשר יש קושי להוון את הרווחים העתידיים, ישנם כמה פתרונות, כגון, תשלומים עתיים אשר יכולים להשתנות במשך הזמן, בהתאם לנסיבות או רישום חלק מן המניות על שמו של בן/בת הזוג. לכל אחד מן הפתרונות הללו יתרונות וחסרונות ועל בני הזוג לשקול את הדברים ולקבל את ההחלטה הנכונה ביותר עבורם.
מזונות ילדים בגירושי הייטק
סוגיית מזונות הילדים אמנם אינה ייחודית לגירושי הייטק, שהרי כל זוג העומד בפני גירושין ולו ילדים משותפים, נדרש לסוגיה זו. אולם, בשל שכרם הגבוה של עובדי ההייטק, דמי המזונות הנפסקים לאב יהיו בדרך כלל גבוהים משמעותית מהממוצע, לעיתים בכפל הסכום. ישנם מקרים בהם זהו המצב הראוי, הן בשל רמת השכר של האב והן בשל צרכיהם של הילדים, אשר מטבע הדברים, הורגלו לרמת חיים גבוהה מאוד ויש לעשות כל שניתן כדי לא לפגוע בה. אולם, לעיתים, יש מקום להפחתת דמי מזונות הילדים המוטלים על האב, אם בשל משמורת משותפת, אז חולקים ההורים את החזקה על הילדים ולפיכך, את הוצאותיהם ואם בשל רמת שכר דומה של האם, אשר אינה מצדיקה פסיקת דמי מזונות גבוהים, גם במקרה של משמורת מלאה.
עורכת דין גירושין מאיה רוטנברג, מומחית בדיני משפחה, בעלת ניסיון של מעל 15 שנים, מנהלת משרד עורכי דין רוטנברג-משפחה הממוקם בתל-אביב רמת החייל. המשרד מהמובילים בתחומו בארץ. ניסיונה של עו"ד מאיה רוטנברג כשמאחוריה עשרות תיקי גירושין של אנשי הייטק. לאחרונה קבעה מאיה פסק דין תקדימי בבית משפט העליון בע"מ 919/15, (פס"ד שהוביל למהפך בדיני המזונות בארץ וזכה לסיקור רב, השפעתו על הפסיקה בערכאות השונות ניכרת כמעט בכל הליך גירושין כיום) בו נקבע כי ההורים יישאו במזונות הילדים באופן שווה במשמורת משותפת.
ניתן לפנות אלינו דרך טופס יצירת הקשר ונחזור אליכם בהקדם.
אנו זמינים באמצעים הבאים:
מאיה רוטנברג, עורכת דין סניף תל-אביב צפון:
רחוב ראול ולנברג 18, מתחם CU (שוק צפון) מגדל C קומה 2 רמת החייל, תל-אביב. ישראל
מיקוד: 6971915
טלפון: 03-6161535
פקס: 03-6161913
נייד: 0544-705733
|
Maya Rotenberg, Adv. North Tel-Aviv branch:
18 Raoul Wallenberg St., Building C, 2th floor CU business park, Ramat Hachayal ,Tel-Aviv, Israel.
Zip Code: 6971915
Tel: +972-3-6161535
Fax: +972-3-6161913
|
שכר ממוצע למשרת שכיר (מחירים שוטפים)
בחודש יולי 2018 השכר הממוצע למשרת שכיר של העובדים בתחום ההייטק היה 23,955 ₪, לעומת 21,655 ₪ בחודש יוני 2018.
משרות שכיר (ממוצע לחודש)
בחודש יולי 2018 היה מספר משרות השכיר בתחום ההייטק 312.1 אלף (311.1 אלף בחודש יוני 2018). משרות השכיר בתחום ההייטק הוו 8.4% מכלל משרות השכיר במשק.
משרות שכיר (ממוצע לחודש)
בחודש יולי 2018 היה מספר משרות השכיר בתחום ההייטק 312.1 אלף (311.1 אלף בחודש יוני 2018). משרות השכיר בתחום ההייטק הוו 8.4% מכלל משרות השכיר במשק.
קרא עוד
2015קרא עוד