מהו מגשר?

מגשר

 

מגשר - מה תפקידו וכיצד לבחור מגשר מתאים לגישור?

מגשר בהגדרתו הינו איש מקצוע שעבר הסמכה בגישור ותפקידו לנהל ולהוביל את הליך הגישור, מהו גישור? גישור הוא הליך פתרון סכסוכים אלטרנטיבי לניהול הליך משפטי  בין כתלי בית המשפט. מגשר/מגשרת יובילו אותך להליך גישור בדרך של הדברות ישירה ובהסכמה בין הצדדים המעורבים.

 

נקלעתם לסכסוך ירושה? עומדים בפני גירושין? כל סכסוך משפטי ובפרט סכסוך בתחום דיני המשפחה ניתן ורצוי לנסות ולפתור באמצעות גישור. במאמר זה נסביר מהו מגשר, מהם היתרונות המרכזיים של הליך הגישור וכיצד ובוחרים את המגשר המתאים לכם. המדריך המכיל את כל המידע והטיפים לבחירת מגשר/מגשרת מתאים להליך גישור.

 

מהו מגשר?

בעשור האחרון הולך וגדל מקומו של הליך הגישור בתחום המשפט בשל יתרונותיו ועל כך נרחיב בהמשך. הליך הגישור מתנהל על ידי המגשר, אשר יכול להיות למעשה כל בעל מקצוע כגון עורך דין, רואה חשבון, פסיכולוג וכיו"ב, אשר עבר הכשרה ייעודית בתחום.

 

באופן טבעי, ככל שמדובר בסכסוך משפטי, רצוי מאוד לפנות למגשר שהוא עורך דין במקצועו ובפרט, כזה המתמחה בענף המשפטי הרלוונטי. כך למשל בסכסוכי משפחה על סוגיהם, כגון סכסוך ירושה או גירושין, יש לפנות למגשר שהנו עורך דין לענייני משפחה, אשר ניהל בהצלחה גישורים בסוג הסכסוך הרלוונטי.

 

מלבד הידע המשפטי והניסיון המקצועי, חשוב מאוד כי המגשר יהיה בעל כישורי מנהיגות והובלה, לצד אדיבות וסובלנות. זאת על מנת שיוכל לרכך את הכעסים והמתחים בין הצדדים ולייצר אווירה נעימה ובטוחה אשר תאפשר לצדדים להתבטא בחופשיות.

 

באופן הזה, יוכל המגשר למקד את השיח ולהגדיר בצורה מדויקת את טיבה של המחלוקת הקיימת בין הצדדים לסכסוך. לאחר מכן, יוכל המגשר להציע לצדדים פתרונות לפשרה הרלוונטיים אליהם ולהביא לסיום הסכסוך. למותר לציין כי על מנת שהליך הגישור יישא פרי, הצדדים צריכים להגיע נכונים להידברות ופשרה.

 

יתרונות הגישור

הפופולאריות שצובר הליך הגישור בשנים האחרונות מקורה בהבנת היתרונות שבכלי זה. ראשית, ישנו החיסכון כספי, הבא לידי ביטוי בשני אופנים. האחד, הצדדים אינם צריכים לשאת בעלויות ההליך המשפטי אשר יכולות להיות גבוהות למדי הן בשל תשלום האגרות הנדרש והן בשל תשלום שכר הטרחה של עורך הדין המייצג. כמו כן, כל אחד מבני הזוג שוכר עורך דין מטעמו ונושא בעלויות אלו לבדו. זאת בשונה מהליך של גישור, אשר עלותו הנה בהתאם למספר פגישות הגישור והצדדים חולקים יחד את העלות.

 

הפן השני של החיסכון הכספי בא לידי ביטוי במניעת נזק כספי מן הסכסוך. כך למשל, בעת גירושין, כאשר ישנה מחלוקת כספית בין בני הזוג, חלוקת הרכוש תתעכב עד אשר בית המשפט יכריע. מצב זה יכול לגרום לצדדים לנזק כספי משהם מוגבלים מביצוע על פעולה כלכלית בנכסים.

 

ניהול המחלוקת במסגרת גישור, תוביל להגעה לעמק השווה וחתימה על הסכם גירושין שלאחריו ניתן יהיה לבצע את חלוקת הרכוש. להסכם גירושין וחלוקת הרכוש תוך זמן קצר. יתרון נוסף של הליך הגישור הוא מניעת הסלמה של המתח בין הצדדים לסכסוך. זאת על ידי סיום הסכסוך תוך זמן קצר ופתיחת ערוץ התקשורת בין הצדדים לצורך הגעה לפשרה.

 

בחירת המגשר

הצלחתו של הליך הגישור תלויה קודם כל בנכונות הצדדים לפשרה אך כמובן כי הבאתם לכדי פתרון משביע רצון היא שאלה של מיהו המגשר אליו יפנו. כאמור בפתח הדברים, ככל שהסכסוך הנדון הוא משפטי, חשוב מאוד לפנות למגשר שהנו עורך דין.

 

אם המדובר בסכסוך בדיני משפחה, יש לפנות לעורך דין מגשר המתמחה בתחום. הטעם לכך הוא כי רק הכרות מעמיקה בחקיקה ובפסיקה, תאפשר למגשר להציע פתרונות רלוונטיים וישימים לסכסוך. בנוסף לכך, כדאי לבחור במגשר בעל ניסיון רב ורקורד של הצלחה בניהול סכסוכים מהסוג בו מדובר.

 

טיבה של הכימיה בין הצדדים למגשר, גם היא פרמטר חשוב מאוד היות שעליהם להרגיש בנוח בעמו. רק כך יוכל המגשר לרדת לעומקו של הסכסוך ולקדם את הצדדים בדרך לפתרון המתאים להם. לבסוף, יש לוודא כי שכר הטרחה שמבקש המגשר הנו כמקובל בתחום ואיננו מופרז.