En

צור קשר

checked

איך לדעת אם עו"ד טוב או לא

כולנו זקוקים במהלך חיינו, בנקודת זמן כזו או אחרת, לשירותיו של עו"ד. מטבע הדברים, בים של עורכי דין פוטנציאלים, עולה התלבטות כיצד למצא עורך דין טוב, כיצד לבחור נכון על מנת לקבל את השירות הטוב ביותר. לפניכם כמה כללי אצבע שינחו אתכם ויגדילו את הסיכוי לקבלת ייעוץ וייצוג משפטי הולם ואיכותי.  

 

עורך דין

 

עו"ד המומחה בתחום
אנשים רבים אינם מודעים לכך כי ישנן התמחויות שונות במקצוע עריכת הדין. בעוד ענפים מסוימים נושקים זה לזה, ישנם אחרים אשר אינם חופפים כלל. על כן, כאשר אתם שואלים איך בוחרים עו"ד טוב, יש לשים לב בראש ובראשונה לכך כי עורך הדין הוא מומחה בתחום המשפטי לו אתם זקוקים. כך, אם ברצונכם לערוך צוואה, או הנכם עומדים בפני הליך גירושין, יש לפנות לעו"ד המתמחה בדיני משפחה וגירושין.

 

אם אתם רוצים לרכוש דירה, עו"ד מקרקעין הוא הכתובת המתאימה לכם. נדגיש, כי כאשר עו"ד מייצג לקוח בעניין שאינו בהתמחותו והוא לא עוסק בו באופן שוטף ויומיומי, הרי שהוא אינו בקיא בחקיקה, בפסיקה ובסדרי הדין של אותו ענף משפטי. משכך, לא זאת בלבד כי הלקוח לא יקבל שירות טוב, עורך הדין יכול להסב לו נזק רב. לכן, למומחיותו של עורך הדין אין תחליף ויש לוודא כי הוא עוסק בתחום הרלוונטי. כמו כן, אף כדאי לפנות למי שטיפל במקרים והשיג תוצאות טובות.

 

 

כימיה ויחס אדיב
הקשר בין עורך הדין ללקוח הוא קשר אינטנסיבי, אשר במסגרתו נבנית האסטרטגיה המשפטית ומתקבלות החלטות כבדות משקל עבור הלקוח. בהתאם לעניין המדובר, יכולים הצדדים לשהות יחד שעות רבות, לאורך חודשים ואף שנים, ככל שישנם הליכים משפטיים ממושכים. מכאן מתחייב כי תהיה בין עורך הדין ללקוח כימיה ותקשורת טובה, אשר תאפשר התנהלות יעילה וקידום האינטרסים של הלקוח.

 

עורך הדין יכול להיות מוביל בתחומו, מקצועי ומנוסה מאוד, אך אם לא תרגישו בנוח להיות במחיצתו, סביר להניח כי תהיה לכך השפעה שלילית על ניהול התיק. לכן, כדאי לחפש עו"ד אחר, למרות שקיבלתם רושם חיובי מבחינת מומחיותו המשפטית. יחס אדיב ואמפתי, גם הוא קריטריון משמעותי בבחירת עורך הדין, בפרט כאשר מדובר על עניינים הדורשים מכם לחשוף פרטים אינטימיים על חייכם כמו הליכי גירושין. אז, זקוק הלקוח, מלבד מענה משפטי מקצועי, גם לאוזן קשובה ומבינה, אשר תעניק לו תחושת ביטחון ותקל בתקופה הלא פשוטה שהוא עובר.

 

לקבל המלצות
אם ידוע לכם על אנשים עם בעיה משפטית דומה, אשר היו מרוצים מהטיפול המשפטי בעניינם, בקשו מהם המלצה על עורך הדין טוב בתחום. אם הנכם בוחרים להסתמך על המלצות ברשת, בעת פנייה לעורכי דין, ערכו חיפוש מקיף אודותיהם בגוגל, ברשתות החברתיות וכיו"ב ואל תישענו רק על המלצות דרך אתר המשרד בלבד.

 

כמו כן, אל תחששו לשאול את עורך הדין עצמו, זאת כבר בפגישתכם הראשונה עמו, אודות ניסיונו בטיפול במקרה כמו שלכם ובקשו כי יספר לכם לאילו תוצאות הגיע. עו"ד מנוסה שמאחוריו הצלחות רבות, ישמח לשתף אתכם, אך אם נתקלתם בהתנגדות או בתירוצים שונים, זהו אינו עורך הדין המתאים לכם וכדאי לפנות למועמדים אחרים.

 

מה לשאול עו"ד

בפגישה הראשונה עם עו"ד, חשוב לשאול אותו את כל השאלות היכולות לשפוך אור על נסיונו ופועלו של עורך הדין ולקבל החלטה האם עורך הדין מתאים לך?

 

שאלות לדוגמא:
כמה זמן אתה עוסק בתחום המשפטים והאם יש לך רישיון עו"ד? בקשו לראות תעודת עו"ד בתוקף, ניתן לבדוק אם רשיון עורך הדין בתוקף דרך אתר הלשכה. כמו כן מומלץ לבדוק ברשימת עורכי הדין המושעים כדי לוודא שעורך בדין לא ביצע עבירות אתיות או שרשיונו נפסל.


באיזה סוג תיקים אתה בדרך כלל מטפל? לאיזה אחוז מן העיסוק שלך מוקדש לסוגיה המשפטית שלי? בקשו מעורך הדין להציג פסקי דין והחלטות עדכניות בתחום ההתמחות הרלוונטי. שאלו את עורך הדין: האם ייצגת  לאחרונה במקרים דומים לשלי?


מהו שכר טרחת עורך הדין שלך ועלויות ניהול התיק וכיצד הם מחויבים? שכר עו"ד, ובקשו לראות את הסכם שכר הטרחה.


האם חלק או כל המקרה שלי יטופל על ידי מתמחים או עוזרים משפטיים?  אם כן, שאלו על עלויות מופחתות. דרשו שעורך הדין יהיה מעורב בתיק באופן אישי.


כיצד אקבל עדכונים מה קורה בתיק שלי? האם יש מזכירה? צוות עוזרים. בקשו עדכון חודשי ופירוט שות עבודה על התיק.


התשובות שיתקבלו מעורך הדין, והדרך בה יענה על השאלות ייתנו לך מושג האם עורך הדין מתאים לך. אם עורך הדין ישיב בסבלנות ובאריכות, ובכנות, ותשובותיו נראות אמינות, כדאי לבקש ממנו הצעת מחיר ולבדוק עו"ד נוסף עם שאלות דומות. אם התרשמותך היא כי עורך הדין מתחמק משאלות ומנסה לסגור איתך כי יש לו לקוחות ממתינים, ייתכן שאינו מתאים לך.

 

10 עצות לבחירת עו"ד

 

תשלום שכר טרחה
כל עו"ד קובע את שכר הטרחה שהוא גובה מלקוחותיו בהתאם לפרמטרים שונים, ביניהם המוניטין המקצועי שלו, שנות הוותק כעו"ד ועומס העבודה שלו. על כן, אם תפנו למספר עורכי דין, ייתכן מאוד שתקבלו הצעות שכר טרחה עם הבדלים ניכרים ביניהן. אלו הפכו לבולטים יותר ויותר בשנים האחרונות בהן יש תחרות גדולה מאוד בין עורכי הדין. לעניין זה, לא כדאי להתפתות להצעה הנמוכה ביותר, היות שייתכן מאוד שתגלו כי הכסף שחסכתם בתשלום שכר הטרחה, יעלה לכם בתוצאה משפטית פחות טובה.

 

 כך תבדקו עו"ד מייצג אתכם - ולא את חשבון הבנק שלו

 

על אותו משקל בדיוק, אל תלכו שולל אחר ההצעה היקרה ביותר, היות שתשלום שכר טרחה גבוה לא מבטיח שתקבלו שירות טוב. זה יכול להישען לאו דווקא על וותק ומומחיות, אלא על היקף הוצאותיו של עורך הדין המחזיק משרד גדול במקום יוקרתי. על כן, ההמלצה היא לבחור בעו"ד אשר עונה בהצלחה על יתר הקריטריונים שהצגנו לעיל וכי הצעת שכר הטרחה שנתן לכם סבירה והגיונית עבורכם.

 

 

בחירת עורך דין: 10 דברים שכדאי לקחת בחשבון

לפני שכירת עורך דין לסיוע משפטי, כדאי לשקול את כישוריו, מיקומו, זמינותו ועוד. בדומה לרואה חשבון או לקבלן, כדאי לגשת לבחירת עורך דין בחוכמה. לא רק שתשתף מידע סודי עם אדם זה, אלא גם תפקיד בו להציע לך ייעוץ משפטי הולם ולהדריך אותך במצב שאין לך נסיון מספק להתמודד עמו.

 

מהכישורים והעלות, ועד לתחום המשפט והמיקום, ישנם מספר היבטים שכדאי להפנות בראשכם לפני בחירת עורך הדין המתאים ביותר עבורכם ועבור מצבכם המשפטי.

 

להלן 10 נושאים שכדאי לחשוב עליהם בעת חיפוש אחר עורך דין:

 

1. לטווח ארוך או קצר?
לפני שתתחיל לחפש באינטרנט, או לבקש המלצות מקולגות חברים או משפחה, עליך להתייחס תחילה לצרכים שלך. למה צריך עו"ד? יש לך בעיה משפטית שאינך יכול לפתור בעצמך? אם כן, האם איש מקצוע יוכל לעזור?

 

לאחר שזיהית שאתה אכן זקוק לסיוע משפטי, גלה אם אתה זקוק לעורך דין לטווח קצר או ארוך. לדוגמה, האם אתה צריך עורך דין שיספק ייעוץ לגבי מצב משפטי עכשווי? זה עשוי לדרוש רק שכירת שרות עו"ד לטווח קצר או התייעצות. לעומת זאת, אם אתה מחפש מישהו שיטפל בכל ענייניך המשפטיים ללא הגבלת זמן, ייתכן שתזדקק לעורך דין לטווח ארוך שאליו תוכל להתקשר כשתזדקק לו.

 

2. תחום משפט
עורכי דין נוטים להתמחות בתחומי משפט מסוימים, שכן זהו תחום השכלה גדול מאוד, בדומה לרפואה. חלקם מכסים את דיני המקרקעין, בעוד שאחרים עוסקים בדיני עסקים, דיני משפחה, קניין רוחני, הגירה, תעסוקה, נזיקין, פשיטת רגל, פלילי או זכויות אזרח.

 

עו"ד גירושין/ עורך דין לענייני משפחה

 

כיצד לבחור עורך דין בתחום הגירושין?
בחירת עורך הדין המתאים לגירושין יכולה להיות מלחיצה יש הרבה עורכי דין, אבל הם לא בהכרח טובים עבורך באותה מידה. רוב עורכי הדין לגירושין הם גם עורכי דין לענייני משפחה ועוסקים בדיני משפחה בנוסף על תיקי גירושין.


 

לא מומלץ לבחור עו"ד חסר ניסיון בתחום לייצג בתיק גירושין, עורכי דין חסרי נסיון בתחום המשפחה עלולים להיות אגרסיביים מדי או לא אגרסיביים מספיק להשגת המטרה, חוסר נסיון בתחום המשפחה עלול להוביל לנזקים קשים גם בחיים האישיים וגם בפן הכלכלי.


אין נוסחה או שיטה מתמטית כיצד לבחור עורך דין גירושין טוב. יש לעשות מחקר על ידי פגישות היכרות ולהגדיר ציפיות, ובסופו של דבר ללכת עם מי שמתאים ביותר למקרה שלך.

 

אם הסכסוך הוא ספציפי בתחום דיני המשפחה כגון מזונות ילדים, מומלץ לבחור עו"ד שיש לו ניסיון בדמי מזונות. לחילופין, אם אתה זקוק לעזרה בהסדרת עיזבונו של אדם אהוב, עורך דין מומחה לדיני ירושות וצוואות יהיה המתאים ביותר.

 

דוגמא נוספת- בחירת עורך דין להסכם ממון היא מתחום דיני משפחה אך כדי לחפש עו"ד בקרב עורכי דין לגירושין
מה עושה עורך דין להסכם ממון?


עורך דין להסכם ממון מטפל בעריכת הסכם ממון בבדיקתו ואישורו בבית המשפט לענייני משפחה. מסמך הסכם הממון מפרט את החובות והזכויות הכלכליות של כל אחד מבני הזוג במהלך גירושין או פרידה. עורך הדין רשאי גם לייצג את אחד מבני הזוג בבית המשפט אם הסכם ממון אם מערערים עליו בהליך הגירושין. אם יש לך נכסים שאתה רוצה להגן במקרה של גירושין, אתה צריך הסכם ממון ועורך דין הסכם ממון יכול לטפל גם בתיק הגירושין כעורך דין מומחה לענייני משפחה. תמיד מומלץ לבחור עורך דין  מנוסה שיעזור לכם בניסוח ובבדיקת הסכם ממון וכך גם בהסכם גירושין.

 

3. האם עורך הדין מוערך מאוד?
כאשר אתה שוכר מישהו לבצע שירות או להציע ייעוץ, אתה רוצה לוודא שהוא יודע היטב את התחום המקצועי שלו. ייתכן שתצטרך לבקש הפניות מאנשים שעבדו איתו בעבר. אתה יכול גם לחפש שירותי הפניה באינטרנט שיוכלו להתאים אותך לעורך דין מוסמך מקומי המתאים לצרכים שלך.

המלצות או קשרים אישיים יכולים גם להיות בעלי ערך, כגון חברים או משפחה שעבדו עם עורך דין ספציפי.

 

4. מיקום
כללי המשחק משתנים מעט מבית משפט לבית דין וכל שופט שם דגש על נושא אחר. זה אומר שכדאי לחפש עו"ד באזור שלך שמכיר איך מתנהלים העניינים בבית המשפט האזורי.
אם אתה גר במרכז ועומד בפני תיק גירושין ממושך, או זקוק לייעוץ ארוך טווח, חשוב למצוא מישהו קרוב אליך כדי שתוכל לפתח מערכת יחסים מהימנה פנים אל פנים.

 

5. ניסיון
בנוסף למישהו עם התמחות בתחום המשפט הדרוש לך, בחר בעורך דין בעל נסיון בתיקים דומים לשלך. אתה יכול לברר מידע על נסיון בשאלה ישירה, או לבדוק באתר האינטרנט של המשרד (אם יש כזה). עורך דין עם יותר ניסיון עשוי להיות בעל ערך רב יותר, אך רק אם הניסיון שלו תואם את המומחיות הנדרשת לך, כמו גם את התקציב שלך.

 

כדי לברר עוד על ההיסטוריה של עורך דין, ייתכן שתוכל לראיין אותו  בפגישה אותו  כדי להתרשם אם הוא כשיר לקחת על עצמו את התיק שלך. שאילת שאלות תיתן לך תובנות לגבי סוג הניסיון שיש לעו"ד, אם הוא מתקשר טוב עמך, ובעיקר, אם הוא יכול לעזור לך.

 

6. גודל המשרד
גודלו של משרד עורכי הדין יכול להשפיע על ההחלטה שלך בכמה דרכים. חברות גדולות יותר הן בדרך כלל מבוססות יותר ויש להן משאבים גדולים יותר, אך יכולות להיות גם יקרות יותר.

 

משרדי עורכי דין קטנים יותר עשויים להיות אישיים יותר ואולי פחות יקרים, אך הם גם עלולים להיות מוגבלים בשירותיהם אם אינם מתמחים בכל תחומי המשפט הנדרשים.

 

7. עלות וחיוב

בסופו של דבר, העלות תהיה גורם בבחירת עורך דין, כמה אתה מוכן לשלם עבור השירות המשפטי תלוי בך. אתה יכול לאסוף מידע נוסף מראש על ידי בקשת עורך הדין להצעת מחיר, כמו גם כיצד הוא מחייב את הלקוחות שלו. זה יכול להיות תשלום שעתי, תעריף אחיד, שכ"ט לפי חוקי הלשכה, אחוזים מהתיק, עמלה חד פעמית, או אולי אפילו ריטיינר עבור עמלות עתידיות.

 

בדוק אם העמלה כוללת הוצאות (כגון משלוחים, הגשות לבית משפט אגרות ונסיעות)מכיוון שעלויות אלה לא תמיד כלולות בשכ"ט ויכולות להיות מחויבות בנפרד.

 

אם אינך מרוצה מהצעת המחיר או שהעלות אינה מתאימה לתקציב שלך, בדוק עורכי דין נוספים. כאשר אתה מחליט על משרד או על עורך דין, וודא תמיד שתנאי העלות ברורים ואל תתבייש לדבר על המחיר, כך שלא יהיו הפתעות. ייתכן שתרצה לקבל פירוט העלויות בהסכם בכתב - שמור העתק של הסכם שכר הטרחה זמין לעיון.

 

8. התאמה אישית
אמנם יש הרבה דברים מקצועיים שיש לקחת בחשבון בבחירת עורך דין, אבל האופי שלהם צריך להיות בעל חשיבות בהחלטה שלך. מצא מישהו אמין שגורם לך להרגיש בנוח, גם כבוד הדדי חשוב. עורך דין שיעבוד קשה בשבילך, יפעיל שיקול דעת, ויהיה יסודי ומתחשב בתהליך הוא נכס יקר ערך.

 

9. זמינות
האם לעורך הדין שאתה רוצה לשכור יש מספיק זמן להקדיש לתיק שלך? איך עומס התיקים שלו? האם הוא יכולים לטפל בתיק שלך מיד? אלו שאלות חשובות שכדאי לשאול אם אתה רוצה לקבל שירות בעל ערך מעורך הדין . אם נראה שהוא עמוס מדי, שקול לחפש מישהו אחר שיש לו זמן לטפל בנושאים המשפטיים שלך.

 

10. תקשורת
תקשורת הולכת יד ביד עם זמינות ומקצועיות של עורך הדין. לעתים קרובות, בין ניירת לפגישות, יכולה להיות נטייה שעו"ד מנתק קשר. נסה ליזום תיאום תקשורת בהתחלה. ציין את צורת התקשורת המועדפת עליך והשעות המועדפות, כך ששניכם מסונכרנים. זה ימנע החמצת פגישות או שיחות טלפון חשובות. הסכימו על תזמונים קבועים קבועים כדי לדון בעדכונים ולשאול שאלות.

 

עורך דין טוב צריך גם להקדיש זמן כדי להסביר עניינים מסובכים, לספק לך עצות באנגלית פשוטה לגבי מצבך ולהציג בפניך מגוון אפשרויות או פתרונות שיש לשקול לפני שתחליט על תוכנית פעולה.

 

בחירת עורך הדין המתאים לך
בחירת עורך דין עשויה לקחת זמן, וייתכן שלא תמיד תמצא אחד שמתאים לך מיד. עו"ד איכותי יהיה שווה את מאמץ החיפוש, גם אם זה אומר לחקור ולראיין כמה עורכי דין לפני החלטה על אחד.

והכי חשוב, מציאת עורך דין שמתאים לצרכים שלך, לתקציב שלך ולמטרות שלך תיתן לך שקט נפשי מכיוון שאתה תסמוך על כך שהם דואגים לאינטרסים שלך.
 

דרג את הכתבהדירוג כתבה איך לדעת אם עו"ד טוב או לא: 5 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
5 מדרגים
יצירת קשר
יצירת קשר מהירה
עבור לתוכן העמוד