צור קשר
טיפים לייצוג עצמי נכון בבית משפט לענייני משפחה
אנשים לא מעטים מייצגים את עצמם בבית המשפט לענייני משפחה, אך יש סיכונים בייצוג עצמי. מאמר זה יעזור לכם להחליט האם לייצג את עצמכם זה רעיון טוב, וייתן לכם כמה טיפים כיצד לייצג את עצמכם ביעילות אם תבחרו לעשות זאת לבד.
*המאמר מנוסח בלשון זכר, אך פונה לנשים ולגברים כאחד.
סיכונים בייצוג עצמי
הסיכון הגדול ביותר בלייצג את עצמך ללא עורך דין הוא שתפסיד את התיק שלך! זה עלול לקרות אם:
אינך יכול לעמוד בכל הדרישות הטכניות כדי להוכיח את המקרה שלך.
כאשר אינך פועל לפי כל ההליכים הנדרשים בבית המשפט, התיק שלך עלול להידחות או שהצד השני יכול לזכות בתיק שלו נגדך.
אם תפסיד את התיק שלך, השופט יכול לחייב אותך לשלם את הוצאות המשפט ושכר טרחת עורך הדין של הצד השני. אז במקום לשלם עבור עורך הדין לענייני משפחה שייצג אותך, אתה יכול בסופו של דבר לשלם עבור עורך הדין של הצד השני שייצג אותם.
השתמש ברשימת הבדיקה הבאה כדי לעזור לך להחליט אם זה רעיון טוב עבורך לייצג את עצמך. סמן אילו מהם חלים עליך ועל המקרה שלך. ככל שתסמן יותר סעיפים, כך זה עלול להיות מסוכן יותר לייצג את עצמך וככל שתרצה לחשוב יותר על שכירת עורך דין גירושין.
יש לי מקרה מסובך או מקרה שעלול להסתבך.
אני לא מרגיש בטוח שאני יכול לבטא את הרעיונות והמחשבות שלי בכתב.
אני בדרך כלל לא מגיע בזמן ומתקשה לעמוד בלוחות זמנים.
אני רוצה או זקוק לייעוץ משפטי.
אני לא זמין במהלך היום בשעות העבודה.
יהיה לי קשה לארגן חופש וצהרונים במהלך היום.
אני לא מאמין שאוכל לעמוד מול שופט ולהסביר את הסיפור שלי.
לא נוח לי לעשות מחקר בספרייה או במחשב.
אני חושש שהצד השני לא ישחק הוגן.
אני מתפרץ בקלות, במיוחד כשאני בלחץ.
לעתים קרובות אני מתוסכל מכללים שאני חושב שהם לא הוגנים או שלדעתי לא צריכים לחול עליי.
יכול להיות שאני קרוב מדי רגשית למקרה ואולי לא אובייקטיבי.
המקרה שלי עשוי לדרוש ממומחה להעיד לתמיכה בטענותיי.
אני נוטה לחוסר החלטיות, וקשה לי לקבל החלטה.
סביר להניח שיהיה עורך דין בצד השני של התיק שלי.
הצד השני הודיע שהם ייאבקו במרץ בתיק.
כל הראיות או רובן שאצטרך להוכיח את המקרה שלי הן ברשות הצד השני, והצד השני כנראה לא יוותר לי עליהן בקלות.
קשה לי לחיות עם הטעויות שלי ועם ההשלכות של ההחלטות שלי.
לידיעתך
גם אם תחליט לייצג את עצמך בתיק דיני המשפחה שלך, תמיד עדיף להתייעץ עם עורך דין מראש כדי לברר את הזכויות המשפטיות שלך. עורך דין לדיני משפחה יכול לעזור לך להבין את זכויותיך, את החוק, ולתת לך עצות כיצד להמשיך.
טיפים לייצוג עצמי
אם תבחר לייצג את עצמך, הנה כמה טיפים והמלצות בסיסיות שכדאי לך לעקוב אחריהם כדי להגביר את הסיכויים שלך להצליח:
למד על בית המשפט לענייני משפחה משופטי בית המשפט לענייני משפחה.
שופטי בית המשפט לענייני משפחה מפרסמים פסקי דין כדי לעזור לכם להבין כיצד פועל בית המשפט לענייני משפחה. בקר בדף זה כדי לצפות בסרטונים.
למד את החוקים והכללים החלים על המקרה שלך.
למרות שאתה לא עורך דין, אתה עדיין נדרש לדעת ולעקוב אחר כמעט כל אותם חוקים וכללי בית המשפט כמו עו"ד גירושין. הבנת החוק החל על המקרה שלך יכולה לעזור לך להתמקד במה שאתה צריך להוכיח.
אתה יכול להשתתף בשיעורי משפטים בחינם שבהם תוכל ללמוד על החוקים והליכי בית המשפט מבעוד מועד.
ודא שכל ההגשות הכתובות שלך מלאות, מסודרות ובזמן.
הדרך העיקרית שבה אתה מספר לשופט על הצד שלך בסיפור היא על ידי הכנה והגשת מסמכים כתובים. אם אתה משתמש בטפסים של מרכז העזרה העצמית, ודא שאתה מספק את כל המידע הנדרש בחסר הנכונים וסמן את כל התיבות המתאימות. אם אתה מכין מסמכים משלך, וודא שהם עומדים בכללי בית המשפט לגבי הגשות בכתב. ודא תמיד שהמסמכים שלך מלאים, מסודרים וקריאים!
אם המסמכים שלך לא מעבירים את הטיעונים שלך בצורה מדויקת ויסודית - או אם השופט פשוט לא יכול לקרוא את הכתיבה שלך - החמצת את ההזדמנות שלך להעביר את הטענות שלך בפני השופט.
סביר להניח שיהיו מועדים לרבים מהמסמכים שתצטרכו להגיש במקרה שלכם. ודא שאתה יודע את המועדים וכי אתה מקבל את המסמכים שלך בזמן.
אל תוותר מבלי להבין את ההשלכות.
אם אתה מרגיש חסר אונים לגבי התיק שלך, זוהי טעות לחשוב שאין טעם לפנות לבית המשפט. זה יכול להיות מסוכן, כי בית המשפט עדיין יכול לקבל החלטות אם צד לתיק לא נוכח. עדיף לקבל ייעוץ משפטי לפני שמחליטים לוותר.
השתתף בכל הדיונים והגע מוקדם לבית המשפט.
הדיון בבית המשפט שלך אינו פגישה שאתה יכול פשוט לקבוע מחדש אם אתה מחמיץ אותו. אם אתה צריך לשנות את תאריך דיון המשפט שלך מסיבה כלשהי, תצטרך להגיש מסמכים משפטיים המבקשים לקבוע תאריך אחר לפי יומן בית המשפט או לגרום לצד השני להסכים לשינוי. יש לעשות זאת לפני השימוע שנקבע. אם תחכה יותר מדי, ייתכן שיהיה מאוחר מדי לשנות את תאריך הדיון.
טיפ: אתה צריך לארגן את החומר שלך, וכל מיצג שתצטרך, כדי לספר את הסיפור שלך לשופט בצורה הגיונית.
ספר את הסיפור שלך בצורה הגיונית, שתקרא באופן טבעי, ותציג את הדברים החשובים שהשופט צריך לדעת מראש ובצורה קלה לקריאה. השתמש בכותרות ובכותרות משנה במסמכי הטיעונים שלך.
שימוש בשפה ברורה ופשוטה, מקל על השופט לראות שאתה יודע על מה אתה מדבר. זה מקל על השופט להבין למה אתה בבית המשפט, מה אתה רוצה ולמה אתה צריך לקבל את זה.
שמור כל פסקה לטיעון אחד בלבד ונסה להשתמש לא יותר מ-3 משפטים בפסקה אלא אם כן אתה חייב. על ידי ארגון הדרך שבה אתה מספר את הגרסה שלך, ועל ידי שמירה עליו ממוקד וברור, אתה מקל על השופט להסכים עם מה שאתה רוצה.
להמנע מהכפשות: עד כמה שזה מפתה לספר לשופט כמה מגעיל האדם השני, כך הם ידעו מול מי הם עומדים וכד'. תשכחו מזה, שופטים לא אוהבים לראות בוץ נזרק בבית המשפט, זה מחליש את הטיעון שלך.
היצמדו לדברים החשובים: כמו מה הכי טוב לילדים ולמה, או הסיבה שיש לשנות את תשלומי המזונות. זה הופך את הבקשה שלך לאפקטיבית יותר, וכאשר אתה חייב לספר משהו "רע" על האדם האחר, עשה זאת בצורה שתראה כיצד זה משפיע על הילדים, או משפיע על האמינות שלהם, אל תעשה את זה אישי כלפיך, הפנה זאת על כל מה שהשופט צריך להתמודד איתו בפסק הדין.
לנסות לגרום לשופט להרגיש סימפטיה כלפיך וצרותיך אינה אסטרטגיה טובה, למרות שהיא עשויה לגרום לך להרגיש טוב.






פרסומים אחרונים בעיתונות