עורך דין גירושין ת"א (כתובת)
סניף מרכז משרד עורכי דין לענייני משפחה
רחוב ראול ולנברג 18, מתחם CU (שוק צפון) מגדל C קומה 2, רמת החייל, תל-אביב.
מיקוד: 6971915 | טלפון: 03-6161535 | פקס: 03-6161913 | נייד: 0544-705733 | מייל: office@rotenberglaw.co.il
נוסח צוואה דוגמא להורדה
נוסח צוואה מומלץ להורדה
זוהי דוגמא לנוסח צוואה. אין לעשות בה שימוש משפטי ללא עריכה וייעוץ של עורך דין צוואות וירושות מומחה. המדריך השלם לעריכת צוואה מסביר איך לערוך צוואה לבד. הצוואה לדוגמא בלבד, יש לזכור כי צוואה היא מסמך משפטי אשר נועד לממש את רצון המצווה בדבר חלוקת רכושו לאחר מותו. על כן, לשם עריכת צוואה, יש לפנות אל עורך דין מקצועי אשר ינסח צוואה המתאימה באופן ספציפי ללקוח, צוואה המשקפת את רצונותיו וערוכה בהתאם לדרישות החוק.
צוואה היא מסמך משפטי שנוצר על ידי אדם, המכונה גם "המצווה" או "המוריש", המשמש לתיאור האופן בו מורה האדם מה ייעשה ברכושו וממונו וכיצד יחולקו לאחר מותו.
עריכת צוואה באופן עצמאי, ללא ייעוץ משפטי של עורך דין, עלולה לסטות מהוראות הדין ולפיכך להיפסל.
למידע מהי צוואה? לחץ ⇐ כאן
לפרטים נוספים על כיצד עורכים צוואה לחץ ⇐ כאן
⇐ חשוב לקרוא! עשיית צוואה והפקדתה בתקופת הקורונה
לפרטים נוספים על צו קיום צוואה לחץ ⇐ כאן
לפרטים נוספים על צו ירושה לחץ ⇐ כאן
לפרטים נוספים על צוואה הדדית לחץ ⇐ כאן
כמה עולה לערוך צוואה? עלות צוואה
⇐עריכת צוואה כאשר יש נכסים בחו"ל
לחצ/י על התמונה להורדת הקובץ ⇓ |
* הורדת הקובץ צוואה לדוגמא תתבצע אוטומטית לאחר הקלקה על התמונה
עו"ד ומגשרת מאיה רוטנברג העומדת בראש מחלקת דיני משפחה ברוטנברג, משרד עורכי דין, הינה בעלת ניסיון של מעל 15 שנים בתחום דיני המשפחה, מאחוריה ניסיון עתיר בניהול תיקים של וצואות ירושות ועיזבונות וצוות עורכי דין בעלי מומחיות מגוונת בעולם המשפט.
באפשרותכם למלא את טופס יצירת הקשר ונחזור אליכם בהקדם.
ניתן להשיג אותנו באמצעים הבאים:
מאיה רוטנברג, עורכת דין סניף תל-אביב צפון:
רחוב ראול ולנברג 18, מתחם CU (שוק צפון) מגדל C קומה 2 רמת החייל, תל-אביב. ישראל
מיקוד: 6971915
טלפון: 03-6161535
פקס: 03-6161913
נייד: 0544-705733
|
Maya Rotenberg, Adv. North Tel-Aviv branch:
18 Raoul Wallenberg St., Building C, 2 floor CU business park, Ramat Hachayal ,Tel-Aviv, Israel.
Zip Code: 6971915
Tel: +972-3-6161535
Fax: +972-3-6161913
|
משרד עורך דין צוואה
נוסח צוואה - דוגמת צוואה | עורך דין צוואות
לא אחת נכנסים אליי למשרד אנשים ויוצאים בהצהרות "בשום פנים ואופן לא אתן שהכלה שלי תהנה מהתכשיטים שלי". "הבן שלי דואג לי יותר מכל בת מגיע לו שאדאג לו",
"תסדרי לי את זה שהוא לא יקבל כלום".
ברגעים של חשבון נפש וערעורים על היום שאחרי המוות מוצאים עצמם רבים מתחבטים בסוגייה של מה יעשה ברכושם לאחר מותם וכיצד יחולק.
חוק הירושה מסדיר את חלוקת הירושה עפ"י הדין, ועפ"י קרבה משפחתית אבל מה במקרה שאנו לא רוצים לחלק שווה בשווה בין הקרובים אלינו את רכושינו?
חוק הירושה מתיר לנו להורות הוראות שונות לחלוטין בצוואתנו, ואותן הוראות גוברות על רוב ההוראות שבחוק הירושה.
צוואה יכולה להיעשות בכתב יד, בעדים, בפני רשות או בעל-פה.
הדרך המקובלת והנפוצה הינה צוואה בעדים.
-
צוואה בכתב יד
מסמך הכתוב כולו בכתב ידו של המצווה, חתום בכתב יד, ויש עליו תאריך בכתב יד, המורה מה ייעשה ברכושו של האדם לאחר מותו, הוא צוואה לכל דבר ועניין. לכאורה, -
צוואה מסוג זה, שהיא, הקלה ביותר לעשייה אך למעשה צוואה זו אינה נבדקת ו/או נערכת ע"י משפטן או עורך דין מומחה הבקיא ברזי החוק והמשפט ודבר כזה עלול לגרום לכך שבצוואה
-
ייפלו שגיאות וטעויות העלולות לפסול את הצוואה.
-
צוואה בעדים
מסמך משפטי מודפס, הנושא תאריך וחתימת המוריש, ועל פני המסמך ישנה חתימתם של שני עדים כשירים ובגירים מהווה צוואה בעדים. כאמור, זהו הסוג הנפוץ ביותר של צוואה. -
סוג זה של צוואות נערך לרוב במשרד עורכי דין מיומן ומומחה בתחום הירושה, אשר יקנה למצווה את הבטחון הגבוהה כי מה שיעשה ברכושו לאחר מותו יהיה כאמור בצוואה. יש להקפיד
-
כי הנהנים על פי הצוואה לא יהיו מעורבים בעשיית הצוואה ו/או יעשו דבר אשר עלול להתפרש כהשפעה בלתי הוגנת על המצווה, דבר אשר עלול להביא לאי קיומה של הצוואה ופסילתה.
דוגמא מומלצת לתקופת הקורונה: ⇐ תבנית צוואה בעדים
-
צוואה בפני רשות
אמירה של המצווה בעל פה בפני אדם שופט, רשם, נוטריון, לגביה נערך פרוטוקול, ואותו שופט או רשם מאשר על פניה כי היא נערכה בפניו, מהווה צוואה בפני רשות. השימוש בצוואה מסוג זה הינו נדיר.
-
צוואה בעל פה או צוואת שכיב מרע
אדם הרואה עצמו, בנסיבות המצדיקות זאת, אל מול פני המוות, "שכיב מרע", ומצווה בפני שני עדים בעל פה, ועדים אלו ערכו זיכרון דברים, והפקידו אותו אצל הרשם לענייני ירושה בסמוך -
ככל האפשר לאמירת הדברים, אף היא מהווה צוואה. במקרה זה הצוואה מתבטלת ופוקעת כעבור חודש ימים מהמועד בו הסתיים האיום על חיי המצווה, אם הוא נותר בחיים.
בעת עריכת צוואה בעדים מומלץ להסתייע ולשכור את שירותיו של עורך דין הבקיא בתחום המעמד האישי והירושה אשר ידאג לעריכת צוואה כשרה ותקפה בהתאם לדרישות הפורמליות המצויות
בחוק הירושה, עובדה אשר תביא לקיום הצוואה ולקיום רצונו/ה האחרון של המצווה.
לקריאת כתבה של עו"ד מאיה רוטנברג ב YNET, בתחום צוואות וירושות , לחץ כאן >>
|
|
| ||||||||||
|
|
| ||||||||||
|
|
צוואה רגילה
כללים לניסוח צוואה ללא עורך דין
מה חשוב לדעת כאשר מנסחים צוואה עצמית?
דוגמאות לסעיפים עם הערות והסברים.
עריכת צוואה בחינם
כיצד לכתוב צוואה בעצמך ללא עורך דין ולעמוד בכללים של חוק הירושה? ישנם סוגים שונים של צוואות כפי וניתן לאשרן בדרכים שונות כגון: צוואה מאושרת על ידי נוטריון או בפני רשות. אך אם אדם מעוניין לכתוב צוואה באופן פרטי ללא עדים או נוכחות עו"ד, ניתן לכתוב "צוואה בכתב יד" אך ישנם כללים בסיסיים שעליהם יש להקפיד כאשר מנסחים צוואה לבד.
היכן מפקידים צוואה בכתב יד שנעשתה ללא עורך דין על מה להקפיד כדי שהצוואה תהיה חוקית וניתנת לביצוע?
דגשים בעריכה וניסוח צוואות
חשוב לזכור בניסוח צוואה! אדם יכול להוריש רק מה שיש לו.
משפט הפתיחה צריך להבהיר כי מסמך זה נועד להיות צוואתך, למסור את שמך, מקום מגוריך ולבטל כל צוואה קודמת.
"הואיל ואין איש יודע את יום פקודתו ומאחר וברצוני לערוך צוואה בה אביע את רצוני האחרון ואורה את שיעשה ברכושי לאחר אריכות ימים ושנים"
דוגמא לסעיף: צוואה זו מבטלת כל הוראה בצוואה אחרת, הנוגעת לרכוש המפורט להלן, אם עשיתי, לרבות צוואתי מיום 01/01/2020.
צוואה זו תהיה בתוקף כל עוד לא שיניתי אותה או ביטלתי אותה בכתב.
שימו לב: שינוי ועדכון צוואה ניתן לעשות אך ורק על ידי צוואה חדשה. לא ניתן לבטל צוואה או לשנות אותה בשיחת לעורך דין שניסח את הצוואה או הוספת נספח. יש לערוך צוואה חדשה המבטלת את הוראות הצוואה הקודמת.
בצוואה לא ניתן לגרוע מרכוש בן/ בת הזוג להם הם זכאים על פי דיני משפחה. כגון: כתובה, זכאות לרכוש משותף וכד'
כלל 1
לציין תאריך על צוואה
כשכותבים צוואה, על מנת שתהיה תקפה ללא ספק לזיוף, עדיפה על צוואה קודמת וניתנת לביצוע על פי דיני הירושה, יש לציין את תאריך כתיבת הצוואה. כאשר מדובר בצוואה בכתב יד, מומלץ כי המצווה ירשום את התאריך בכל עמוד ועמוד בכתב ידו.
כלל 2
היכן יש לחתום במסמך הצוואה?
כדי למנוע ספק של זיוף או הוספת דפים שאינם מטעם המצווה. מומלץ לחתום – בחתימת יד של המצווה על כל עמוד בצוואה. כל מחיקה עריכה או תיקון יש לאשרר בחתימה נפרדת ליד מקום השינוי.
כלל 3
לכתוב את פרטי היורשים באופן ברור
חשוב לזכור כי לא תהיו נוכחים להסביר מה התכוונתם בצוואתכם. חובה לכתוב מי יירש אתכם, אז אם החלטתם להוריש לאדם רכוש או ממון, חשוב לציין פרטים מזהים: שם מלא, מספר תעודת זהות (תושב חוץ לפי מסמכיו המזהים), כתובת, קרבה ומהות הקשר. כך תוודאו שאם שכוונתכם הובנה ללא מקום לפרשנות. אם לא תרצו שאדם הזכאי על פי דין לירושה לא יקבל מאומה יש לציין זאת במפורש, נהוג להוריש שקל אחד בלבד על מנת להראות כוונה פוזיטיבית.
ירושה על פי צוואה
אחת הפעולות המשפטיות החשובות שכל אדם צריך לעשות בחייו היא עריכת צוואה. מסמך זה מאפשר לנו לדאוג לכך כי לאחר מותנו, הרכוש שצברנו יחולק על פי רצוננו. למה הכוונה? במסגרת מסמך הצוואה אנו קובעים את זהות היורשים שלנו וכן איזה חלק בעזבון יקבל כל אחד מהם.
מהי צוואה?
נוסח צוואה מומלץ להורדה
ה"צוואה", במובן המילולי שלה, היא הבעת רצונו של אדם על ידי אמרה בעל פה, בכתב מסמך משפטי או תיעוד מדיה לקיום רצונו, בענייניו, לאחר מותו.
"צוואה" במובן המשפטי, מתייחסת למסמך משפטי המקבל תוקף אם נעשה באחת הדרכים הקבועות בדין (ואין בעריכתה פגם שלא ניתן לתיקון) בו מורה אדם מה ייעשה ברכושו לאחר מותו.
מטרתה של הצוואה במישור המשפטי היא להסדיר את חלוקת הרכוש של אדם לאחר מותו, והיא יכולה להתייחס לכל רכוש שצבר אדם בעת מותו, רכוש בבעלותו החוקית בלבד.
מבחינת הדרישה לכללי הניסוח, כדי למנוע פרשנות שגויה, רצוי שמסמך הצוואה שיכלול הוראות מדויקות, מפורטות (פרטי המוריש, פרטי היורשים, ונכסי העזבון) תנאים לביצוע ואופן חלוקת הרכוש. עם זאת, בפסיקה השתרשה התפיסה כי רצון המת יכובד, גם אם הצוואה מנוסחת בצורה כללית ומפרטת את תנאי ביצועה בקווים כלליים.
מספר הצוואות המותר וכללי עדיפות- אדם יכול להשאיר אחריו מספר בלתי מוגבל של צוואות, החוק אינו מגביל את מספר הצוואות. הכלל הוא כי הצוואה המאוחרת התקפה היא אשר שתקוים, והיא מבטלת צוואות שקודמות לה אם נעשתה כדין. עם זאת, הצוואה מאוחרת אינה מבטלת צוואה הדדית קודמת, אלא אם נעשתה על ידי ביטול בצורה הקבועה בחוק.
צוואה היא הדרך הבטוחה ביותר לדאוג לחלוקת העיזבון על פי רצונו של הנפטר. ניסוח צוואה באופן נכון יכול לחסוך זמן וכסף למשפחתך, ולספק לך שקט נפשי שאחרי לכתך יקוימו רצונותיך.
ירושה על פי צוואה
מונח זה מתייחס למצב שבו אדם ערך צוואה ועל כן לאחר פטירתו, יחולק רכושו בין היורשים, כפי שהוא קבע בצוואתו. זאת בשונה ממצב של ירושה על פי דין, החל בהעדר צוואה. אז, יש לפנות אל חוק הירושה, תשכ"ה-1965 הקובע אל מי יעבור הרכוש של אדם שנפטר ולא הותיר אחריו צוואה. נציין כי הראשונים לרשת הם בן הזוג והילדים.
ארבעה סוגי צוואות
החוק מונה ארבעה סוגי צוואות ואלו הם:
צוואה בכתב יד
צוואה בפני עדים
צוואה בפני רשות
צוואה בעל פה
הבחירה איזו צוואה לערוך נתונה בידי המצווה, אך בדרך כלל ימליץ עורך הדין על צוואה בפני עדים או צוואה בפני נוטריון. זאת בשל הגושפנקא המשפטית הגבוהה שלהן, המצמצמת משמעותית את הסיכוי לפסילת צוואה.
פסילת צוואה
ישנן עילות שונות בגינן יכול אדם לפנות לבית המשפט ולבקש את פסילתה של צוואה. אלו מופיעות בחוק הירושה וביניהן: צוואה לטובת עדים, השפעה בלתי הוגנת על צוואה, אי כשרות לצוות ועוד. בית המשפט יקבע האם לקבל את ההתנגדות ולהכריז על הצוואה כבטלה או לדחות את בקשת הפסילה ולהורות על קיום הצוואה כלשונה.
מי יכול להיות יורש על פי צוואה
כל אדם או ארגון שהמוריש מעוניין שרכושו יעבור אליו, משפחה קרובה או רחוקה, ילדים ביולוגיים/ מאומצים, חבר, מכר, תאגיד.
ילדים שטרם נולדו: ילדים של כל אדם שעתידים להיוולד בתוך 300 ימים מיום פטירתו של המוריש.
ארגונים: מדינות, עמותות, תאגידים, קרנות וכד'.
אינו יכול לרשת:
מי שהורשע בפלילים בהעלמת צוואתו או בניסיון להעלמת הצוואה האחרונה של המוריש.
מי שהורשע בפלילים בזיוף הצוואה או בניסיון זיוף הצוואה האחרונה של המוריש.
מי שפעל בתביעה לירושה על פי צוואה מזויפת או בניסיון לעשות כן.
הרצחת וגם ירשת? אדם שהורשע במעורבות במותו של המוריש, בהליך פלילי, אינו רשאי לרשת אותו, אף אם המוריש הזכיר את אותו אדם במפורש בצוואתו.
במקרה של ניסיון לגרום למותו של המוריש: אם המוריש מחל לו באופן מפורש, ניתן להוריש לאותו אדם על פי צוואה.
ירושה על פי דין
כאמור מעלה, בהעדרה של צוואה, יחול הסדר הירושה המופיע בחוק. אם הסדר זה אינו מתאים לרצוננו האישי, אנו חייבים לערוך צוואה כדי להתנות עליו. ללא צוואה, תחול ירושה על פי דין. חשוב לציין, כי הסדר זה חל גם כאשר בית המשפט לענייני משפחה פסל את הצוואה ואין צוואה אחרת תקפה.
עורך דין צוואה
מתי כדאי לערוך צוואה?
כל אדם מגיל 18 והלאה, בעל כשרות משפטית, יכול לערוך צוואה. כדאי לעשות כן כאשר יש ברשותנו רכוש ממשי שחשוב לנו שיעבור ליורשים על פי בחירתנו. מעבר לכך, ישנן מספר סיטואציות בהן מומלץ במיוחד לערוך צוואה כגון: הליך גירושין, על מנת למנוע כי בן הזוג יירש אותנו או במקרה של ידועים בציבור, על מנת לחסוך לבן הזוג את הצורך להוכיח את מעמדו כדי ליהנות מזכות הירושה.
עריכת צוואה – האם צריך עורך דין?
החוק בישראל אינו מחייב פנייה לעורך דין לצורך עריכת צוואה. יחד עם זאת, היות שמדובר במסמך משפטי, הרי שללא ידע בדיני ירושה וניסיון בתחום, ישנו פתח לטעויות רבות. אלו עלולות להוביל לפסילת הצוואה ואז, רצונו של המצווה בדבר חלוקת רכושו לא יתממש.
כאמור, במצב זה, יחול הסדר ירושה שבדין. לכן כדאי לערוך צוואה באמצעות עורך דין לדיני ירושה, אשר יטפל גם בקבלת צו קיום צוואה בבוא העת.
צו קיום צוואה
על מנת שניתן יהיה להעביר באופן חוקי אל היורשים את הרכוש שניתן להם בצוואה, יש לפנות אל הרשם לענייני ירושה להוצאת צו קיום צוואה.
הבקשה כרוכה בתשלום שתי אגרות ויש לצרף אליה מסמכים שונים, ביניהם: תעודת פטירה, צוואה מקורית, הודעה ליתר היורשים בדבר הגשת הבקשה לקבלת הצו, ייפוי כוח כאשר מבקש הצו מיוצג על ידי עורך דין ועוד.
כדאי למסור את הטיפול בעניין זה לעורך הדין על מנת לייעל את הליך הבקשה ובפרט כאשר הוגשה התנגדות לצוואה, אז זקוקים היורשים לייצוג משפטי מקצועי.
משרד עורכי דין מאיה רוטנברג
חשוב לקרא:
המסמך צוואה לדוגמא שייך לעורכת דין מאיה רוטנברג ואין לעשות בו שימוש ללא רשות מפורשת.
מסמך הצוואה להורדה ניתן בחינם, לצורך התרשמות ולמידה בלבד .
אין לעשות במסמך זה שימוש משפטי ללא יעוץ ומומלץ לשכור ליווי משפטי מעורך דין צוואה.
צוואה היא מסמך חשוב העלול להשפיע על גורמים רבים, לכן המסמך הרשמי חייב להכיל פרטים מדויקים ובדוקים על ידי גורם מקצועי, מסמך צוואה נכון צריך לבטא במדויק את רצונו של המצווה לאופן וסדר חלוקת עזבונו עזבונו לאחר פטירתו.
שימוש לא מקצועי בדוגמא לצוואה עלול להחטיא את כוונתו של המצווה, למנוע אכיפת הוראות המצווה.
ניסוח לא נכון עלול להוביל לפסלותה של הצוואה כולה או חלקה ולחייב הליכים משפטיים מורכבים מצד היורשים, ולכן מומלץ לקבל יעוץ משפטי מעורך דין לענייני משפחה שמתמחה בצוואות וירושות.