צור קשר
הסכם לבעלות שווה בבית על ידי זוג לא נשואים | הסכם ממון בני זוג על דירה
כיצד זוג לא נשוי יכול לערוך הסכם ממון המגדיר בעלות שווה על בית?
בני זוג לא נשואים המתכננים להחזיק בית משותף או נכס מקרקעין אחר צריכים להכין חוזה כתוב. כשמדובר בהשקעה בסדר גודל כזה, זה פשוט לא חכם לנסות לסגור את זה בשיחת לפני השינה. אם מאוחר יותר היחסים ביניכם יעלו על שרטון, הזיכרונות שלכם מפרטי ההסכם עשויים להיות שונים. חוזים בכתב, במיוחד על דבר כל כך יקר וחשוב כמו בית/דירה, הם הדרך היחידה להגן על עצמכם אם אתה נפרדים מבן/בת הזוג שלכם. גם אם אתה בעלים שווים, ניסוח הסכם יכול להקל על ניהול פירוק השיתוף.

מה לכלול בחוזה לבעלות שוויונית בבית על ידי זוג לא נשוי
להלן מספר תנאים בסיסיים שיש לכלול בהסכם ממון לזוגות לא נשואים שרוצים לחלוק בעלות שווה על בית או דירה:
-
רישום בעלות על בית במשותף (ראו הסכם לדוגמא). לגבי סעיף זה מומלץ להתייעץ עם עו"ד הסכם ממון (עו"ד מקרקעין לא בהכרח יקפיד על פרטים הקשורים לדיני משפחה) לניסוח מדויק.
-
כיצד מחלקים עלויות (מקדמה, מחיר רכישה, עלויות סגירה, מיסים וכל עלויות הדיור האחרות, כולל חשבונות אחזקה ותיקון). כדי להימנע ממחלוקות בנוגע לכסף המושקע בשיפוצים בבית, ניתן לקבוע כי שיפורים מעל סכום מוגדר של השקעה, דורשים הסכמה הדדית, כאשר כל אחד מהשותפים ישלם חצי.
-
ההשפעה של פרידה על הבעלות על הבית. סעיף זה עשוי להכיל שלוש אפשרויות: (1) אחד מכם רוצה לשמור על הבית והשני לא. (2) שניכם רוצים את הבית. (3) אף אחד מכם לא רוצה את הבית.
סביר להניח שרק אחד מכם ירצה להישאר או שניכם יבחרו להמשיך הלאה. אבל אם שניכם רוצים את הבית, סביר להניח שיתפתחו בעיות. ניסוח נכון צופה אפשרות זו על ידי מתן כמה אפשרויות להחלטה מי יקבל את הבית אם תפרדו ושני השותפים ירצו בכך.
לדוגמא, ייתכן שתרצו שהחוזה שלכם ייתן אוטומטית לאחד מכם את הזכות הראשונה לרכוש את חלקו של השותף השני בבית לפי שווי שוק הוגן בתוך 90 יום. על השאלה מי הבעלים של הבית אם שניכם רוצים בכך תוכלו לקבוע שההחלטה תתקבל בעזרת מגשר.
אם אחד השותפים אכן קונה את השני, חשוב ביותר לשנות את רישום בעלות הבית כדי לשקף את הסדר הבעלות החדש. ניתן לקבוע כי על השותף הקונה לבצע את המסמכים המתאימים לשם כך.
בנוסף, על השותף שמוכר חלק מהבית לוודא ששמו נמחק מהלוואת הבית. אחרת, לשותף המוכר לא תהיה זכות בבית, אך עדיין יהיה חב במשכנתא. (בדרך כלל הדבר ידרוש מהשותף הקונה לבצע מימון מחדש של הבית ולקבל הלוואה חדשה על שמו בלבד.) אם השותף הקונה אינו יכול לעמוד במימון מחודש, ניתן לקבוע כי יש למכור את הבית לצד שלישי.
בעלות על בית - אחד מבני הזוג משלם את המקדמה כולה או את מרביתה
מה אם אתה ובן זוגך הלא נשוי מעוניינים להחזיק בית באופן שווה, אך רק אחד יכול לשלם מקדמה? גישה מקובלת אחת היא שתקבלו את הבעלות על הבית כבעלים שווים כאשר אחד מכם מלווה את לשני את מחצית המקדמה בה הוא חב, ויוחזר על פי לוח זמנים מוסכם.
לשם כך יש לצרף לחוזה שטר חוב נפרד, המפרט את תנאי ההלוואה המדויקים. יהיה עליכם גם לערוך את התנאים מי מקבל את הבית אם אתם נפרדים.
אפשרות נוספת היא שהאדם שתורם פחות למקדמה ישלם יגרע מחלקו בבעלות שווה על הבית. יהיה עליכם לערוך את חוזה כך שישקף את הסכמתכם.
ייתכן שתחליטו כי אינכם מעוניינים להתחלק בחלקים שווים בבעלות על הבית ולערוך את הסכמתכם בהתאם.
נושאים נוספים באתר:
-
הסכם ממון על דירה דוגמא
-
מס רכישה דירה שניה בני זוג
-
הסכם ממון על דירה עם משכנתא
-
מס רכישה כאשר לאחד מבני הזוג יש דירה מלפני הנישואים
-
הסכם ממון מס רכישה
-
קניית דירה על שם אחד מבני הזוג
-
הסכם ממון דירה לפני הנישואין
-
הסכם בין בני זוג
פרסומים אחרונים בעיתונות