ידועים בציבור וחיים משותפים: דברים שצריכים לקחת בחשבון לפני שעוברים לגור יחד

אז הגיע הזמן לעשות את הצעד הגדול הבא במערכת היחסים שלכם: אתם והאחר המשמעותי שלכם החלטתם לעבור לגור יחד. אם זה מתאר אותך, אתה לא לבד.

זהו שלב חדש ומלהיב בחייכם, אך ללא תכנון נכון, הוא עלול להגיע לשברון לב ואסון כלכלי. לפני שקופצים למים , הנה תשעה דברים שיש לקחת בחשבון. השתמש בזה בתור רשימת הביקורת האישית שלך להפיכת המהלך למוצלח ומלא שמחה לאורך שנים.

דונו בסיבות המעבר לגור יחד: אנו שומעים זאת רבות מזוגות בקו הייעוץ המשפטי שלנו: "זה הגיוני כלכלית." אבל רק בגלל שמשהו הגיוני מנקודת מבט של כסף זה לא אומר שזו ההחלטה הנכונה. אמנם פרידה מבן זוג ללא נישואים אינה מסובכת מבחינה משפטית כמו גירושין, אך היא עלולה להיות כאב לב מבחינה רגשית ופוגע כלכלית. אל תקבלו את ההחלטה בקלילות.


מומלץ שכל אחד ישאל את עצמו לפני שתמשיכו קדימה עם מגורים משותפים אם הוא/היא עושה את זה כי הכרחי למערכת היחסים שלכם. האם שניכם מוכנים לבצע את המהלך הזה או שהיה אולטימטום שהיה מעורב בהחלטה? בכל מקום בו אתה נוחת בהחלטה שלך להתקדם. ברגע שכל אחד שקל למה אני עושה את זה באמת, ההחלטה תהיה מושכלת יותר.

 

להבין את הציפיות של השני: הרבה פעמים זוגות עוברים למהלך של מגורים וחושבים שהם מבינים מה בן/בת הזוג רוצה ומצפה מהמצב, רק כדי לגלות שהיו כל כך הרבה דברים שלא שקלו. למעשה, בהנחה שלבן/בת הזוג יש את אותן ציפיות ניתן לנתב את זה לדיון רציני. שבו לפני קבלת ההחלטה הסופית ודברו בחופשיות, אל תסתירו את רגשותיכם. רק זכרו לעשות זאת תוך דיבור כנה, כך ששניכם תרגישו בנוח להביע את תקוותיכם ומטרותיכם למערכת היחסים.

האם המהלך הזה הוא אבן דרך לעבר מטרה גדולה יותר כמו נישואין או ללא מחויבות? מה עשוי להשתנות לאחר המעבר? לדוגמא, האם צפוי לוותר על בירות עם עמיתים לעבודה מכיוון שתגיעו הביתה מאוחר מדי ובן/בת הזוג שלכם לא יכול להירדם בלעדיכם? האם מצופה מבן/בת הזוג לבשל ארוחות באופן קבוע? אלה עשויים להישמע כמו נושאים מטופשים לדבר עליהם, אך קיום דיונים גלויים יעזור מאוד להתחיל ברגל ימין.

שיחה על כלכלה: יכול להיות שזה לא נעים ללמוד שלבן/בת הזוג יש הליך פשיטת רגל בעברו, אבל תשמחו שידעתם על זה לפני המעבר, שוחחו על המצב הפיננסי: הגבלות אשראי, חובות שטרם כוסו, הכנסות, הוצאות וכמה כל אחד יכול להרשות לעצמו להיכנס לחוזה הדיור החדש. איזה אחוז מההכנסה מועבר לצורך הדיור?  אם אתם מקבלים החלטות פיננסיות גדולות ביחד, שקלו לערוך הסכם חיים משותפים או הסכם ממון בין חברים, הסכם משפטי המספק לכל אחד מבני הזוג הגנה כלשהי מפני חובות או תביעות במצב פרידה.

קבעו כיצד תחלקו את הוצאות משק הביתקבעו בניכם מי צריך להיות אחראי לאילו חשבונות משק בית - הן מנקודת מבט פיננסית והן מבחינת אחריות לניהול החשבונות ותשלומם בזמן בכל חודש. צרו גיליון אלקטרוני של כל ההוצאות האפשריות שאתם מצפים, כגון שירותים שונים, וועד, ארנונה, חשמל, מצרכים וטיפול בחיות מחמד. ואז חלקו אותם בניכם וציינו אילו אחוזים תשלמו כל אחד עבור ההוצאות השונות אם אתם מתכננים לחלוק את ההוצאות.

להסכים על המיקום הנכון: זוגות מוצאים עצמם לעיתים קרובות מדברים על כך לאחר שקיבלו את ההחלטה לעבור לגור יחד, רק כדי לגלות שזה היה שיקול של להיות או לא להיות ביחד עבורכם, והתפשרתם. אתם רוצים להיות קרובים למקומות העבודה. תכננו מוקדם אילו מיקומים עשויים להיות טובים לצרכים שלשניכם, וכן, אילו מיקומים שניכם מסכימים שתוכלו להרשות לעצמכם מבחינת מחיר.

היכונו לטוב, לרע ולמכוער: תמיד יש יתרונות וחסרונות בלעבור לגור עם מישהו. במקרה הטוב, יתכן שתמצאו את זה מאוד נוח להיות בחברת בן/בת הזוג שלך כל הזמן והם עשויים להיות שותפים לדירה מסודרים ומכבדים לטעמכם.

 

בצד החיסרון, הם עשויים לנחור כמו דוב ולהשאיר משחות שיניים בכל הכיור בכל בוקר. לפעמים יש דברים שלא תדעו עד שתבצעו את הצעד בפועל, אך אם תחשבו מציאותית על כך, על הטוב, הרע והמכוער מראש, תהיו מוכנים נפשית להתפשר במצבים קשים.

צרו "תוכנית פרידה": לא הרבה זוגות עושים את הצעד הזה, וקל להבין מדוע. אף זוג לא רוצה לדבר על עתידי שאולי לא יכלול חיים ביחד. עם זאת, תכנית לפרידה אפשרית היא תמיד רעיון טוב. אם אתם מעדיפים לא להסתכל על זה כתוכנית פרידה, שקלו לעשות זאת בדרך של ללמוד מה בן/בת הזוג מוקיר מבחינת חפציו, כך שתוכל להיכנס למהלך ברמה מסוימת של התחשבות וכבוד לאותם פריטים.

הסכם זוגיות: זכרו שלזוגות משותפים שאינם מוכרים כידועים בציבור, אין הגנה משפטית, אך הסכם ממון לחיים משותפים שלכם יכול להתוות את חלוקת הנכסים השוויונית במקרה של פרידה. הוקירו את הרכוש אחד של השני (בין אם באופן רשמי בגיליון אלקטרוני ובין אם באופן עקרוני) וציינו אילו פריטים הם בעלי משמעות או ערך מיוחד לכל אחד מכם, כך שתזכרו להחזיר בחזרה זה לזה במקרה של פרידה. שקלו על איזה רכוש ייתכן שתרצו להיות בעלים משותפת, פריטים אלו סביר להניח שתמכרו ותחלקו את התמורה מהם במקרה של פרידה.

לבסוף, שקול כיצד פרידה יכולה להשפיע על כל חיות המחמד שיש לך. האם תהיה משמורת משותפת? באיזו תדירות תבקרו כל חיות מחמד?

חלקו את האחריות הביתית: מי מוציא את האשפה? מי מנקה את השירותים? מי מגב את הרצפות? שאלות אלה בדרך כלל מסתדרות עם הזמן, אך לא בלי דיונים סוערים בדרך!

טיפ: הפכו את התהליך לקל יותר על ידי דיון במטלות שכל אחד מכם אוהב להתמודד איתן. אולי אחד מכם שונא לעשות כלים אבל לא אכפת לו לשאוב. אולי הבן זוג אוהב לכסח את הדשא אבל לא סובל לנקות חדרי שירותים. צרו רשימה של הדברים שכל אחד ייקח בעלות עליהם לניהול משק הבית, אך שימו לב שלא מדובר במשטר קפדני שמוציא את הכיף מאחריות.

בצעו את הצעד - מתוך חשיבה של עבודה משותפת: בסופו של יום, כל מערכות היחסים דורשות פשרה. צריך לגשת לנושא המגורים עם בן / בת הזוג שלך באותו אופן. שקלו את כל האמור לעיל כהנחיות שיעזרו לכם לקבל החלטות חכמות בנוגע למהלך שלכם ולגבי האופן בו זה ישפיע על הכספים שלכם, ולא על כללים קשים ומהירים שלא מותירים מקום לשינויים. לאחר שהחלטתם באופן רשמי לבצע את הצעד, תהנו מההחלטה שלכם ומהתהליך, בידיעה שכיסיתם את כל השיקולים בתכנית מחושבת.