En

צור קשר

checked

מדריך שלב אחר שלב לגירושין בהסכמה

גירושין בהסכמה צעד אחר צעד

 

 

גירושין הינו תהליך קשה, אך יכול להיות גם דרך חדשה עם קשר תקין עם בן הזוג לשעבר. ניהול הליך  גירושין בדרך ההסכמה נותן סיכוי רב יותר להידברות ושיתוף פעולה וסיום הליכי הגירושין בזמן קצר יותר ובעלויות נמוכות בהרבה מגירושין לא מוסכמים במאבק בבית משפט.

 

עו"ד מגשר יסייע לכם לצלוח את הגירושין תוך הסכמות הדדיות, הידברות, יצירת מנגנון של יישוב סכסוכים עתידיים, מניעת נזק לילדים, חסכון בזמן יקר וחסכון בעלויות מיותרות.

 

להתחלת הליך גירושין בהסכמה- הסכם גירושין בהליך גישור באמצעות משרד עו"ד לגירושין ודיני משפחה מאיה רוטנברג המתמחה בגישור, משרדנו הינו בעל ניסיון של מאות תיקי גירושין והצלחות מוכחות.

 

פנו אלינו לקבלת פרטים נוספים:

*
*

 

 

ישנם שני סוגים של הליכי גירושין:

 

1. הליך גירושין בהסכמה הדדית  - גירושין הנעשים בהסכמת שני בני הזוג : ההליך מתחיל בהגשת בקשה משותפת לגירושין

 

2. הליך גירושין כאשר אין הסכמה בין בני הזוג : ההליך מתחיל בתביעת גירושין.

 

 

 

 

 

מהם השלבים של גירושין בהסכמה?

 

 

שלב ראשון החלטה על גירושין בדרך ההסכמה

בשלב זה, על בני הזוג להסכים הדדית, כי לאחר מיצוי כל האפשרויות להימנע מגירושין (מומלץ לשקול ייעוץ זוגי)  הם רוצים להתגרש בהסכמה, וקיימת הסכמה בסיסית על הנושאים הרלוונטיים לגירושין, כגון חלוקת רכוש משותף, מזונות ילדים, משמורת ילדים, הסדרי ראיה, פירוק שיתוף, זכויות סוציאליות, תשלומי איזון ועוד. על  בני הזוג להבין כי הם מוכנים לעגן את כל הנושאים הללו בהסכם, והמשמעות היא ניהול משא ומתן ומוכנות לפשרות 

 

שלב שני פניה למגשר גירושין

 

מומלץ לפנות למשרד עו"ד העוסק בגירושין ובדיני משפחה, ומתמחה בגישור

 

גישור גירושין הוא שלב מומלץ בהליך הגירושין בהסכמה המאפשר לבני זוג בהליכי גירושין להגיע להסכמות מחוץ לכותלי בית המשפט,  גישור הגירושין  נעשה תוך שיתוף פעולה הדדי ומרצון חופשי, וגם הסכם הגירושין המתגבש בהליך הגישור נעשה מתוך רצון משותף של שני הצדדים ובהנחיית המגשר. מומלץ לשכור את  שירותיו של עורך דין גירושין מומחה בדיני משפחה, אשר מכיר היטב את הליך הגירושין. עו"ד גירושין מנוסה שהוא מגשר מוסמך בדיני המשפחה יסייע לכם  לעגן בהסכם את כל הנושאים הרלוונטיים לגירושין, איכות ההסכם נמדדת בניסיונו של עורך הדין ותחום זה דורש נסיון רב שנים.  בנוסף, עו"ד גירושין מגשר, יחסוך לכם הפניה של מגשר לייעוץ משפטי בנושאים שדורשים מומחה לדיני משפחה, ייעוץ שיעלה לכם עוד כסף. חפשו עורך דין המתמחה בדיני משפחה, בעל ניסיון מוכח בשטח, שיכול לפתור בעיות משפטיות באופן מיידי וינסח הסכם תקף משפטית. מגשר שאינו עו"ד גירושין מנוסה עלול לנסח הסכם שיתגלה כהסכם גירושין שאינו עונה על כל הסוגיות העתידיות.  לאחר החתימה עורך הדין ילווה אתכם בהליך  אישור ההסכם בבית המשפט.

 

שלב שלישי – הסכמה וגיבוש הסכם גירושין
המגשר בהליך גירושין בהסכמה,  אם הוא עורך דין מגשר גירושין, מנסח בסופו של ההליך, עבור הצדדים הסכם גירושין ויחסי ממון. בשלב ראשון, המגשר מעלה את הנושאים המוסכמים על הכתב, מכין טיוטה ומעביר לצדדים לעיון. לאחר מכן המגשר גירושין נפגש עם בני הזוג כדי לקבל את הערות כל אחד מהם לטיוטת ההסכם הראשונית. בפגישה זו בוחנים את המחלוקות (המשפטיות והעקרוניות), ומתבצע מו"מ אותו מנהל המגשר. לאחר משא ומתן בין הצדדים מתגבש הסכם גירושין סופי המכיל את כל הסעיפים החשובים להסכם גירושין (משמורת קטינים, הסדרי ראיה, זמני שהות, חופשות וחגים, מגורי הילדים, חינוך הילדים, מנגנון קבלת החלטות בנוגע לילדים, רכוש וממון, הרכוש המצוי בבית הצדדים, מכוניות, וכספים בבנקים, חלוקת רכוש משותף, נכסי קריירה, מוניטין, זכויות סוציאליות, פנסיה, דירת מגורים משותפת, מזונות ילדים, מזונות אישה, מדור, כתובה, הסדרת הגט) הצדדים מאשרים בהסכם הגירושין  את הסכמתם לגירושין בהסכמה. כאשר ההסכם מאה אחוז לשביעות רצון הצדדים, חותמים על ההסכם.

 

חשוב להדגיש:  תחום הגירושין הוא תחום משפטי דינמי ביותר שעבר תקדימים ועדכונים רבים בתקופה האחרונה (משרדנו קבע לאחרונה תקדים בבית המשפט העליון -בע"מ 919/15-  ששינה לחלוטין את הפסיקה בתחום מזונות הילדים) ולכן מומלץ מאוד שעורך דין מומחה בדיני משפחה יערוך את ההסכם! ההסכם חייב לנבוע מהסכמות הצדדים ומהבנתם את המצב העובדתי והמשפטי - אחרת לא יחזיק במבחן בית המשפט בעתיד וייתכן כי אף לא יאושר ע"י בית משפט.

 

הליך גישור שמתבצע על ידי פסיכולוג או עו"ס או בעל מקצוע אחר, גם אם יש לו נסיון רב בגישור, עדיין הוא אינו משפטן. רק עו"ד גירושין מנוסה בתיקי גירושין מורכבים, מעודכן בפסיקה האחרונה, והדינים המשתנים (בגירושין בין יהודים בפרט) לתקדימים ולחידושים שונים בתחום דיני המשפחה בישראל. בידקו אם המגשר שלכם מוסמך לנסח הסכם גירושין וכמה נסיון יש לו בייצוג בתיקים בהם נבחנו הסכמי הגירושין לפרטי פרטים.

 

 שלב רביעי  אישור הסכם הגירושין בית משפט או בית הדין הרבני
השלב הבא בהליך גירושין בהסכמה הוא די פשוט ומהיר. בני הזוג נדרשים יש להגיש את הסכם הגירושין החתום לאישורו של בית המשפט לענייני משפחה, או לבית הדין הרבני. מה ההבדל בין אישור ההסכם בבית משפט למשפחה לבית דין רבני?  התשובה היא שאין הבדל רב, מדובר בהליך פרוצדוראלי בו ערכאה משפטית נותנת להסכם הגירושין שהושג בהסכמה בין הצדדים תוקף של פסק דין.

 

מדובר בדיון קצר יחסית, אין כניסה לפרטי ההסכם (למעט במקרים חריגים) אלא רק בדיקת תקינות חוזית המאשרת שבני הזוג מבינים את המסמך עליו הם חותמים וכי הם חותמים מרצונם החופשי. הסכם גירושין, אשר נוסח על ידי עורך דין גירושין מנוסה בד"כ יעבור ללא תקלות ובמהירות, שכן בית המשפט סומך על עורך הדין כי הסביר לצדדים את מהות הסעיפים עליהם הצדדים חותמים ווידא כי הצדדים חותמים מרצון חופשי ללא כפיה או לחץ. אם אחד מבני הזוג אינו מיוצג, בית המשפט יהיה יותר ערני להתקיימות גמירות הדעת של הצדדים בחתימת החוזה. אם ניסוח החוזה יראה על פניו לא מקצועי או בשפה לא מדויקת או משפטית בית המשפט או בית הדין יתעכב ויבדוק כי מדובר בחוזה תקין.  כמו כן, תיבדקנה הגבלות פסיקה וחקיקה, כגון: שמירת עקרון טובת הילד - לוודא כי זכויותיהם וצרכיהם של ילדים קטינים נשמרו בהסכם הגירושין שהוסכם על ידי הורים.

 

מדריך מקיף על אישור הסכם גירושין 

..

 

דרג את הכתבהדירוג כתבה מדריך שלב אחר שלב לגירושין בהסכמה: 5 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
4 מדרגים
יצירת קשר
יצירת קשר מהירה
עבור לתוכן העמוד