עורך דין גירושין ת"א
רחוב ראול ולנברג 18, מתחם CU (שוק צפון) מגדל C קומה 2, רמת החייל, תל-אביב.
מיקוד: 6971915 | טלפון: 03-6161535 | פקס: 03-6161913 | נייד: 0544-705733 | מייל: office@rotenberglaw.co.il
גירושין- איך מצמצמים את עלויות ההליך?
כמה עולה פגישת ייעוץ לגירושין?
במקרים רבים הליך הגירושין מתחיל כאשר יוצרים קשר עם עורך דין גירושין לצורך התייעצות לגבי זכויותיכם וחובותיכם - כיצד לבחור עורך דין לגירושין?. מוטב שתקבעו פגישת ייעוץ ראשונית כדי להבין את מצבכם המשפטי ולהימנע מטעויות שאח"כ תהיינה קשות לתיקון. המחיר של פגישת ייעוץ לגירושין עם עו"ד מוביל בתחום (ובכך אין להתפשר) תנוע בין 800 ש"ח ל-1,500 ש"ח בתוספת מע"מ, תלוי במורכבות ההליך. בדרך כלל, במידה ותחליטו לשכור את עורך הדין לניהול התיק, תקוזז עלות פגישת הייעוץ משכר הטרחה הכולל שתוסכם על התיק.
פנייה להליך של גישור גירושין
הדרך הטובה ביותר לנהל הליך גירושין תוך צמצום עלויות, היא באמצעות פנייה לגישור, קרי לאמץ מודל של גירושין בשיתוף פעולה. הליך זה מאפשר לצדדים להגיע להסכמות הוגנות בדרכי נעם, ללא היקלעות למאבק משפטי, המהווה נטל רגשי רב על בני הזוג והוצאה כלכלית גבוהה.
עורך הדין המגשר, יושב עם בני הזוג, לומד את נסיבות המקרה, מקשיב לרצונם, בוחן היכן יש נכונות לפשרה מצד כל אחד ומציע לצדדים פתרונות יצירתיים לסוגיות השונות העומדות על הפרק.
לעניין זה חשוב לציין, כי בחודש יולי 2016, נכנס לתוקף חוק גישור חובה, המחייב בני זוג העומדים בפני גירושין, לקיים מספר פגישות גישור, לפני שיורשו להגיש תביעות משפטיות. אולם, גם אם הליך הגישור לא נשא פרי, כדאי לתת לו הזדמנות נוספת, טרם פונים בני הזוג לניהול ההליך בין כותלי בית המשפט. מדוע?
מן הטעם כי ישנו שוני מובהק בין הליך גישור המתנהל על ידי עובד סוציאלי (כפי שקורה במסגרת החוק החדש) לבין גישור באמצעות עורך דין מגשר המתמחה בהליכי גישור גירושין. הניסיון והידע בניהול סכסוכים ומשא ומתן, לצד המומחיות המשפטית, מאפשרים לעורך דין גירושין שהו גם מגשר מוסמך להציע לבני הזוג הצעות פשרה הרלוונטיות להם באופן אישי, על פי נסיבות המקרה. כך גדל באופן משמעותי מאוד הסיכוי לגיבוש הסכם גירושין, אשר יחסוך לבני הזוג את הצורך בפנייה לערכאות. התוצאה: חיסכון כלכלי וסיום נעים ומכובד יותר של קשר הנישואין.
האם מומלץ לשכור עו"ד גירושין אחד לשני בני הזוג?
הדעה הרווחת היא כי בני הזוג אשר עומדים בפני גירושין, חייבים בהכרח לשכור שני עורכי דין ולשלם אפוא הוצאות משפטיות כפולות. אולם במקרים רבים ניתן לפנות אל עורך דין משותף. כך למשל כאשר ישנה הסכמה בין בני הזוג ולו בסיסית, באשר לסוגיות המשפטיות העומדות על הפרק, כדוגמת חלוקת הרכוש או משמורת הילדים. במצב דברים זה, ניתן לחסוך בעלויות ולשכור עורך דין משפחה משותף.
מנגד, כאשר ישנן מחלוקות עמוקות בין בני הזוג וקושי לנהל דיאלוג יעיל לקראת פשרה, בדרך כלל יהיה צורך כי כל אחד מבני הזוג ישכור עורך דין משפחה מטעמו, אשר ייצג את האינטרסים שלו. באופן הזה, באי הכח הם אלו אשר ינהלו את המשא ומתן לקראת הסכם גירושין, או ייצגו בנפרד את בני הזוג בערכאות, היה ולא ניתן יהיה להגיע לכדי פשרה.
איסוף מידע
אמצעי נוסף וחשוב אשר יכול לחסוך בעלויות הליך הגירושין שלא על דרך הגישור הוא איסוף מידע רלוונטי, אשר יסייע לעורך הדין לתכנן טוב יותר את האסטרטגיה לניהול תיק הגירושים. מדובר ראשית כל במסמכים כלכליים כגון מסמכי טאבו על נכסי מקרקעין, תדפיסי חשבון בנק, תלושי שכר, דוחות של קופות גמל ופנסיה וכיו"ב.
הנתונים הללו הכרחיים על מנת לתכנן את חלוקת הרכוש בין בני הזוג ולשמור על האינטרס הכלכלי. לא פעם בדיקה זו מעלה חשש להברחה או הסתרת נכסים, אז עורך הדין יוכל לנקוט בפעולות מנע על מנת להגן על רכוש בן/בת הזוג.
מנגד, הליך איסוף המידע יכול לחשוף את קיומם של חובות, אז יש לבחון האם מדובר בחובות משותפים, אשר בן/בת הזוג יכולים להיות מחויבים בחלקו, או שמא ניתן להוכיח כי מדובר בחוב אישי, אשר חל למעשה על הצד השני בלבד.
בנוסף לכך, תיעוד רלוונטי מסוג אחר יכול להיות כל דבר הנוגע להתנהלותו של בן/בת הזוג במישור האישי. לאלו יכול ותהיה חשיבות רבה הן לעניין הגט והן לעניין משמורת הילדים. איסוף המידע מבעוד מועד, יסייע להגנה המשפטית שלכם ויוכל לקדם את מטרותיכם בהליך הגירושין, בין אם במסגרת של גירושין בשיתוף פעולה ובין אם במסגרת של ניהול ההליך בערכאות.