מידע משפטי חינם גישור וגירושין
En

צור קשר

checked

הכנה לגישור גירושין

 

 

החלטה לפנות לגישור גירושין

החלטתם לנסות גישור גירושין. אחרי שניסיתם לגשר על הפערים, פניתם לטיפול זוגי, נפרדתם זמנית וחזרתם, קיבלתם יעוץ מחברים ייעוץ מחבר עו"ד חישבתם מזונות וחזרתם לאותה נקודה.

שום דבר לא עזר והחלטתם שאתם חייבים להיפרד אבל רוצים לפרק את הקשר בצורה נכונה בלי לפגוע בילדים.

 

תעצרו רגע, לפני שאתם רצים להליך גירושין, הדרך הנכונה לפני שאתם פונים לעורך דין גירושין ודורשים מלחמה על הרכוש, על המזונות ועל משמורת הילדים. היא ללכת בדרך האמצע, הליך גירושין בהסכמה באמצעות גישור שבסופו תחתמו על הסכם גישור שיהווה הסכם גירושין חתום  שיאושר בבית משפט ויקבל תוקף של פסק דין.

גישור גירושין הכן את עצמך

 

הכנה לגישור גירושין

הליך גישור הוא לא קל לשני הצדדים. במהלך גישור הגירושין תאלצו לשבת מול בן זוגכם לשעבר, עם כל המטען הרגשי עם כל המטען הרגשי שיש לכם כלפיו ותנסו להגיע לפתרון מוסכם על שני הצדדים. הליך גישור גירושין פגישה עם עורך דין גירושין שלכם שמייעץ לכם מה לומר וכיצד לפעול, הליך זה מתנהל ללא ייצוג לשני הצדדים.

 

במהלך הגישור המגשר ידרוש משני הצדדים לוותר על חלק מדרישותיהם לצורך הגעה לפשרה ולכן חשוב שתזכרו מהם הדברים החשובים לכם, על מה אפשר לוותר והיכן הקווים האדומים.

 

בהליך גישור גירושין תצטרכו להחזיק את עצמכם מול אדם שנוכחותו אולי מרגיזה אתכם, לשבת מול מגשר הגירושין ולדבר על חלוקת הרכוש, על הזכויות והחובות, על הילדים. קל מאוד לשכוח את מטרותיכם אל מול הרצון להגיע לפשרה. 

 

 המלצות גישור גירושין

 

 4 המלצות להליך גישור גירושין נכון:

  1. בחרו מגשר גירושין שמכיר היטב את החוק - אמנם בהליך גישור הגירושין לא תהיו מיוצגים על ידי עורכי דין, והמגשר/ת אינם בתפקיד עו"ד גירושין בהליך זה. אך זכרו שבסוף ההליך עליכם לחתום על חוזה משפטי מורכב ביותר ורב משמעות להמשך חייכם.

    הסכם הגירושין, שעליו תחתמו בסופו של דבר נדרש להיות תוצר איכותי של ידיעת החוק וניסיון רב בדיני משפחה. הסכם גירושין טוב הוא הסכם צופה עתיד, שלוקח בחשבון את מגבלות החוק וההלכות הספציפיות למקרה שלכם, כמו גם הגורמים המשתנים עם הזמן בחייכם לאחר הגירושין. מומלץ לפנות לעורך דין גירושין רב ניסיון שהוא גם מגשר, כך שכשתגיעו לבית משפט ההסכם יאושר ולא תצטרכו לבקש ייעוץ נוסף לסוגיות משפטיות לא פטורות. 

  2. תקשורת יעילה בגישור גירושין- המלצה של עורכת דין מגשרת גירושין ועורכת דין גירושין מעל 15 שנים:  הכינו את עצמכם להתבטא בצורה עניינית ויעילה בהליך הגישור הגירושין. אל תנצלו את ההליך להטיח האשמות אחד בשני בלבד. כן, מותר להביע את הכעסים והתסכול, אבל התאפקו מלהגיב בהאשמת הצד השני, נסו לנתב את ההליך להסכמות גם במחיר של לוותר על האגו. מילים כמו "הכל באשמתך" אינם תורמות לקידום הליך הגישור נסו להתבטא תוך הבעת רגשותיכם בצורה כנה במקום.

  3. השתמשו בידע המשפטי של מגשר הגירושין- מגשר גירושין לא חייב להיות עורך דין וגם לא משפטן, זכרו שהמגשר אינו בתפקיד עורך דין בהליך הגישור ואינו נמצא שם לייעץ לכם משפטית. עם זאת מגשר גירושין  נדרש להיות בקיא בחוקים המעודכנים בפסקי הדין, ובהלכות האחרונות על מנת שהליך הגישור יניב הסכם גירושין בר קיימא.

    אם אתם מוצאים את עצמכם מתווכחים על מה מותר ומה אסור או מה גובה המזונות בנסיבות מסוימות, עצרו ובקשו מן המגשר לעשות סדר בדברים. חבל לצבור כעס על נושאים שהחוקים והדינים כבר הכריעו בהם. גם אם לא בחרתם מגשר שהוא עורך דין מומחה לדיני משפחה, תוכלו לבקש ממנו לבדוק את הנושאים במקורות או שתוכלו לבקש התייעצות עם משפטן.

    זכרו שבסופו של דבר ההסכם ייבחן על ידי בית המשפט בתהליך אישור הסכם הגישור וגם שנים לאחר מכן ייתכן שהסכם הגירושין יידרש לעמוד במבחן המציאות ופרשנות בית המשפט. 

  4. אל תשכחו את טובת הילדים בהליך הגישור - זכרו שגם לאחר הליך הגירושין, שניכם תצטרכו לתפקד כהורים ולדאוג לצרכי הילדים. במהלך גישור הגירושין, כל צד נדרש לוותר על חלק מדרישותיו. גם הסדרי המשמורת, מקום המגורים, מסגרות החינוכיות, זמני השהיה עם ההורים מונחים במהלך הגישור על הכף אל מול דרישות כלכליות וזכויות בנכסים. 


    הילדים גדלים והצרכים שלהם משתנים עם הזמן, זכרו את תפקידכם כהורים והימנעו מלהגיע להסדרים שנוחים רק לצורך הגעה להסכם בטווח הקצר, מבלי לחשוב על צרכי הילדים בעתיד. הסכם גישור נכון לוקח בחשבון את צרכי הילדים לטווח ארוך, עורך דין טוב מנסח הסכם שלא צריך לפתוח כל פעם מחדש וזה מה שעליכם לצפות מההסכם שתחתמו עליו בסוף הליך הגישור. פתיחת הסכם גירושין בעתיד, תוביל לחיכוכים בניכם ותדרוש תשלומים להוצאות משפטיות נוספות בעתיד, אז קחו בחשבון את צרכי הילדים.

 

התיקונים המוצעים נועדו להסדיר את האופן שבו יחידת הגישור תמליץ לצדדים על מגשרים מתוך רשימת המגשרים וכן את השיקולים שעל פיהם תיעשה המלצה כאמור.

לפי תקנה 3(א) בית המשפט רשאי להציע לבעלי הדין להעביר עניין שלפניו לגישור. אם הסכימו בעלי הדין להעביר את העניין לגישור, יפנה אותם השופט ליחידת הגישור כדי שתביא בפניהם רשימה של מגשרים המתאימים למאפייני הסכסוך שבין הצדדים שייבחרו לפי השיקולים הבאים:
תחומי התמחותו של המגשר ותחום עיסוקו, אזורי פעילותו והשפות שהוא דובר.

כמו כן, ובנוסף לרשימה זו, ובמטרה לסייע לצדדים להגיע להסכמה בעניין זהות המגשר, תמסור היחידה לבעלי הדין שמו של מגשר אחד או יותר המתאימים למאפייני הסכסוך שבין הצדדים בהתאם לשיקולים המוזכרים לעיל וכן לפי מאפיינים מיוחדים הנדרשים לצורך הגישור באותה תובענה לפי פניית השופט. שכר הטרחה של מגשר אחד לפחות לא יעלה על שכר הטרחה המירבי לפי תקנות רשימת המגשרים

קרי, לצדדים תהיה האפשרות לבחור בין מהרשימה המלאה ובין לפי ההמלצה הקונקרטית של יחידת הגישור. ואולם, בכל מקרה, הצדדים רשאים לבחור כל מגשר שעליו יסכימו, גם אם אינו נכלל ברשימת המגשרים.

המלצת יחידת הגישור תיעשה, ככל האפשר,באופן שוויוני ובכפוף לשיקולים אלה.

בנוסף, מוצע כי לאחר הסכמה על זהות המגשר יודיעו הצדדים לבית המשפט על זהות המגשר וימסרו כתב הסכמה ממנו. פרטי המגשר שאליו הועבר עניין לגישור על יסוד המלצה של יחידת הגישור יפורסמו באתר בתי המשפט, זאת במטרה לייצר שקיפות בכל הנוגע למינויים אלה.

תקנות אלה תכנסנה לתוקף ביום ה' באלול התשע"ט (5 בספטמבר 2019).
קרא עוד
דרג את הכתבהדירוג כתבה טיוטת תקנות בתי המשפט (גישור), התשע"ט-2018: 5 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
3 מדרגים
יצירת קשר
יצירת קשר מהירה
עבור לתוכן העמוד