צור קשר
תסמונת ניכור הורי: מהו הורה שומר סף?
המונח הורה שומר סף נמצא בשימוש לאחרונה בזירה המשפטית ומתייחס להורה הממנה עצמו כבעל הסמכות להחליט מה הקשר מקובל בין ההורה השני ואת הילד. המונח הוא רחב ועשוי להתייחס לדינמיקות כוח בתוך נישואין או לתאר התנהגויות של הורים גרושים או מעולם לא נשואים.
מאפיינים
מרבית מצבי "שמירת הסף" נחקרים עם זוגות נשואים שהם הורים ראשונים. מחקרים של הורות בזוגות גרושים ובמערכות יחסי הורות מחוץ לנישואין מציגות מאפיינים התנהגותיים דומים מאוד או זהים לזוגות נשואים עם ילדים, ונלמדים בדרך כלל כהפרעות הורים, ניכור הורי, ניכור אימהי והתעללות על ידי מיופה כוח.
הורה שומר סף מציג את ההתנהגויות הבאות:
-
מבקר את הורות, בן / בת זוג או בן / בת זוג לשעבר אחרים.
-
יוצר סטנדרטים בלתי אפשרים או לא מציאותיים לאפשרות שההורה השני יבלה עם הילדים.
-
מבטל או מערער את מאמציו של ההורה השני להיות דמות סמכות בחיי הילד.
-
שולט בכל ההתארגנות, האצלה, התכנון והתזמון בבית.
-
מסרב לשחרר חלק מהאחריות לטיפול במשפחה.
-
זקוק ל"הוכחות" של זהותם כהורה, הן מההורה האחר, בן הזוג או בן / בת הזוג לשעבר והן מחוץ לזוגיות או יחסי הורות.
-
מאמין בתפקידים המסורתיים המוקצים לבעלים ונשים.
-
רואה את ההורה, בן / בת הזוג או בן / בת הזוג לשעבר לא שווה ערך כשמדובר בעבודות הבית ובאחריות הטיפול בילדים.
-
מבקש עזרה מההורה, בן הזוג או בן הזוג לשעבר ואז נותן הוראות מפורשות כיצד לבצע משימה
בתוך נישואין, המאפיינים והתסמינים של שומר הסף עשויים כבר להיות ברורים, כאשר הורה אחד נדחה למעמד שכבה ב 'ונטול זכויות בכל הקשור לכישורי ההורות שלהם או ליכולתו לתרגל ולטפח את מערך הכישורים שלהו.
זה מתאים להורה הדומיננטי שישליט שליטה מלאה במשק הבית, וזה גורם לטינה קשה ולתחושת חוסר אונים ביחסי ההורה השני עם הילדים.
במצב לאחר גירושין, ההורה שומר הסף עשוי להגביל את הקשר בין ההורה השני לילד (ים), להתעלל בילד מילולית ופסיכולוגית , או להשתמש בהערות גנאי בנוגע להורה השני, כולל איומים על מנת לשמור על השליטה.
טרם נקבע או אפילו נחקר אם שמירת הסף של ההורים היא תסמונת שונה או לא מהתערבות הורים וניכור הורי, או אם שני האחרונים הם פשוט סוג של שמירת סף חמורה יותר המוחמרת על ידי פירוק סכסוכים בעצימות גבוהה ביחסים בין שני ההורים.
חשוב לציין כי שמירת הסף של ההורים, לצד התערבות הורית וניכור הורי אינם מוכרים על ידי פסיכולוגים כ"תסמונות "הניתנות לאבחון.
אנשי מקצוע בתחום בריאות הנפש רבים הסכימו שמונחים כאלה הם בסך הכל ניסיון להסביר את התנגדות הילד לביקור אצל ההורה האב. נסיבות של סכסוך גבוה שכבר ניכרות בנישואין יכולות להוביל להאשמות בחוסר יכולת, הזנחה, או התעללות בילדים - בדרך כלל על ידי ההורה האימהי כנגד האב - ברגע שנשפטו על היחסים בגירושין שקדמו.
פרסומים אחרונים בעיתונות