כללי עשה ואל תעשה בגירושין
פרידה וגירושין קשים לכל המעורבים. אבל אתה יכול להקל על המסע הזה על ידי נקיטת שיקול דעת בדברים החשובים ביותר עבורך ועבור משפחתך וללמוד מה לעשות ומה לא לעשות בתקופה לחוצה זו.
ישנם שלושה תחומים עיקריים שבהם כדאי לשקול את התנהגותך ומעשיך, תחומים אלו בעלי השפעה רבה על גירושיך:
-
ההליך המשפטי.
-
התנהגותך כולל תגובותיך כלפי בן / בת הזוג.
-
ילדיך.
ההליך המשפטי מחייב כל מתגרש/ת לעקוב אחר כללים ומועדים מסוימים לפי הוראות בית המשפט. להתנהגותך יש השפעה על עתידך ועל האופן שבו תתמודד עם ילדיך, בתקופה זו יש השפעה רבה על התפתחותם.
אילו פעולות עליך לנקוט במהלך גירושין?
כשאתה עובר גירושין , הרגש משבש את שיקול הדעת, קשה לשמור על כללי ההתנהגות המובנים מאליהם. זה יכול להיות קשה אף יותר לשמור על הכללים שנראים פחות חשובים, בתקופה קיצונית זו.
-
כבד את המערכת המשפטית: בכל הקשור בהתנהלות מול המערכת המשפטית, חשוב לעקוב אחר כל המועדים והתאריכים שנקבעים על פי יומן בית המשפט. אם בת הזוג שלך הגישה את התביעה לגירושין או מגישה בקשות שלאחר מכן עליך להגיש את תגובתך במסגרת הזמן שנקבע בחוק. כישלון לעשות זאת עלול לגרום לתוצאות משפטיות ולצווים חד צדדיים העלולים לפעול לרעתך בעתיד.
-
יש לציית לכל צווי בית המשפט או בית הדין הדתי: גם אם אינך אוהב את צו השופט, עליך לציית לו עד שתוכל לשנות אותו. הודה כי ניתן להזמין כמה דברים שהם קבועים.
-
הכנה לפני הסכמה: בעת יצירת הסכם גירושין או פרידה עם בת הזוג שלך, ודא שכללת את כל נושאי הרכוש והטיפול בילדים. לפני שתדון עם בת הזוג, וודא שאתה מקדיש זמן רב להחלטה על מה שחשוב לך עם המשפחה והחברים שאתה סומך עליהם.
-
חשוב על טובת הילדים: כשאתה שוקל לוחות זמנים לביקורי ילדים, חלוקת זמני השהות והלינה של ההורים עם הילדים (הסדרי ראיה), שקול תמיד מה הכי טוב לילדים שלך ולא לך או לבן / בת הזוג שלך. הקפד להתייחס לחגים, ימי הולדת, מקרי חירום ושינויים עתידיים המתרחשים עם התבגרות ילדך.
-
מקום מגורים קבוע: אמנם דיור זמני עשוי להיות פתרון, אך ננקוט בצעדים למציאת בית קבע לעצמך ולילדיך.
-
שמרו על שגרה נורמלית ככל האפשר בחיי ילדיכם: המשך ליישם פעילויות חיוביות שהילדים התרגלו אליהן בזמן שהמשפחה הייתה שלמה. אם אתה חייב לשנות שגרה, מצא פעילות קבועה חדשה שתוכל לשמור עליה לאורך כל הגירושין ולאחריהם.
-
שמור על הנימוס: התנהג תמיד בנימוס ובכבוד כשאתה פונה אל בן / בת הזוג שלך, עורך דינם, השופט וכל החברים או המשפחה של בן / בת הזוג שלך גם כאשר הם אינם מתנהגים לרוחך.
-
שתף פעולה ככל האפשר עם בת הזוג: הגעה להסכם חוסכת כסף ומספקת לך שליטה רבה יותר על חלוקת הנכסים והגישה לילדים שלך, לעיתים יותר שליטה מאשר מאבק בבית המשפט יכול להציע.
-
שמור על עצמך נפשית ופיזית: הפחת את המחויבויות האחרות שלך במידת האפשר וחפש דרכים להפחית את הלחץ שלך. חפש עזרה מקצועית אם אתה לא מוצא את עצמך.
-
הקפד בבחירת עו"ד גירושין: מצא את עורך הדין הנכון לגירושין .
מאיזו התנהגות עליך להימנע במהלך גירושין?
כשאתה עובר גירושין, הרגשות הולכים וגוברים, בחירה לא חכמה בתקופה זו יכולה לפגוע בך בטווח הארוך.
להלן כמה דברים שתרצה להימנע מהם כדי לסיים את הגירושין עם פחות נזקים:
-
הסתרת נכסים בגירושין: לעולם אל תסתיר או תעביר נכסים בסתר, התייעץ על כל פעולה, זה נראה חשוד בפני בית המשפט ויכול לגרום בסופו של דבר להפסד נכסים בתום הגירושין.
-
לעולם אל תפר את החוק או צו בית משפט: אי עמידה בלוח הזמנים לביקור ילדים, הפרת זמני השהות עלולה לגרום לשינוי / אובדן משמורת או זמני שהות עתידיים. הפרות אחרות יכולות למנוע ממך להשיג את הסדרי השהות המועדפים עליך.
-
המנע מפגיעה בבת הזוג: לעולם אל תדבר רע על בת הזוג שלך ליד ילדיך ולעולם אל תדון בפרטי הנעשה בהליכי הגירושין. זה עלול לגרום להם נזק קבוע הן רגשית והן במערכות היחסים המשפחתיות שלהם בעתיד.
-
המנע מסכסוכים מיותרים: אם בת הזוג שלך פוגענית או מניפולטיבית, הימנע ממגע ישיר איתה במידת האפשר. השתמש בעורך דין בכדי לטפל בסוגיות משפטיות עמם ובצד שלישי לא מעורב לטיפול בעניינים הקשורים לילדיך.
-
המנע ממערכות יחסים רומנטיות חדשות: זה רק יגרום לסכסוכים מיותרים במהלך הליך הגירושין. אם כבר קיימת מערכת יחסים כזו, לעולם אל תביא אותה לחילופי ילדים, ישיבות גישור עם בת הזוג שלך או הליכים בבית משפט.
-
שמור על קור רוח: לעולם אל תשתתף בקטטות, קריאות שמות גנאי או התנהגות לא מוסרית אחרת עם בת הזוג שלך. אם הדברים מתחממים, עזוב את המצב והפסק את הקשר עד ששניכם יכולים להתנהג בהגינות.
-
לא לערב ילדים: לעולם אל תשתמש בילדיך כקלף מיקוח ואף פעם אל תפריע ליחסי בת הזוג איתם. ילדים צריכים להרגיש שהם יכולים לקיים אינטראקציה חופשית עם שני ההורים.
-
אל תהיה צודק תהיה חכם: הימנע משימוש ברגשות שלך ככלי לקבלת החלטות. נסה לפתור ענייני רכוש, הסדרי שהות עם הילדים וסכסוכים אחרים באופן אנליטי, חסוך מעצמך מאבק בבית משפט תוך הוצאות כספים על רכוש או עניינים אחרים לא משמעותיים.
מתי עליך לפנות לעורך דין?
עורך דין לגירושים מוסמך יכול להיות הכרחי בהבנת החוקים בנוגע לסכסוכי גירושין ומשמורת על ילדים. קשר רצוף עם עורך דין עוזר לפתור סכסוכים קשים עם בת הזוג שלך וכשצריך, להילחם על עמדתך בבית המשפט.
בשל ניסיונם עורכי דין לגירושין יכולים לזהות נושאים שצריכים להיכלל בהסכמי פשרה שאולי אתה ובן זוגך מעולם לא שקלת וכך למנוע בעיות עתידיות.