4 טיפים להורות משותפת לאחר גירושין של בני זוג בעלי הון רב | גירושין עם נכסים מרובים

אנשים בעלי הון רב או בעלי הכנסות גבוהות נתקלים במערכת אתגרים ייחודית גם במהלך הנישואין וגם בתהליך פירוקם. מרבית הגירושין עשויים להיות קשים רגשית, כלכלית ומשפטית, אך במקרים של גירושין בעלי הון רב, הקשיים מתווספים ומסתבכים, במיוחד אם מעורבים ילדים. בניהול מקרים כאלה, יש להתמקד בניהול הנכסים, שמירה על רמת חיים יציבה לילדים, והתמודדות עם הסכמים משפטיים מורכבים.

עם זאת, בגישה נכונה, הורים לאחר גירושין יכולים לנהל הורות משותפת ולהעניק לילדיהם סביבה יציבה ומזינה. מאמר זה מציג את העניינים העיקריים הנפוצים במקרים של גירושין בעלי הון רב ומספק ארבעה טיפים לעבודה יעילה עליהם, בשיתוף פעולה עם בן הזוג לשעבר, כדי להבטיח שילדיכם יגדלו בסביבה של נוחות וביטחון.


מה מסבך את הגירושין בעלי ההון הרב?

כאשר בני זוג צוברים נכסים מגוונים וערכיים במהלך הנישואין, יש צורך להחליט כיצד לחלק אותם במועד הגירושין. נכסים כאלה יכולים לכלול מניות בעסק, נכסי נדל"ן מגוונים, אופציות במניות, נכסים בינלאומיים, ועוד. כאשר הצדדים אינם מגיעים להסכמה, ייתכן כי יהיה צורך בהתערבות בית המשפט בישראל שיכריע בחלוקת הנכסים [לפי חוק יחסי ממון בין בני זוג, תשל"ג-1973]. הסכם הסדרה מאפשר לבני הזוג לשמור על שליטה בתוצאה הסופית.


כמובן, לא כל גירושין בעלי הון רב מתנהלים בצורה זו, אך הם עלולים להיות מורכבים מבחינה כלכלית, רגשית ולוגיסטית. מלבד הרגשות שנותרו מהגירושין, עשויים להיווצר עניינים הקשורים למזונות או לתמיכה בילדים, חובות קריירה תובעניים, התחייבויות חברתיות, הורות בינלאומית, ולעיתים גם חשיפה ציבורית.

טיפ מס' 1: לתת עדיפות לטובת הילדים

ייתכן שזה יהיה קשה – אולי אף ייראה בלתי אפשרי – אך חשוב להניח בצד כל רגשות או טענות כלפי בן הזוג לשעבר ולהתמקד ביצירת סביבה חיובית עבור ילדיכם. מתן עדיפות לטובת הילדים פירושו שכל החלטה מתקבלת בזהירות תוך דגש על רווחתם הרגשית, היציבות והאושר שלהם. חשוב להגן על הילדים מפני כל סכסוך בוגר בו אתם ובן הזוג לשעבר מעורבים.


גירושין מלאי קונפליקט עלולים להיות טראומטיים עבור ילדים, במיוחד בשנה-שנתיים הראשונות לאחר הגירושין. אם הגירושין שלכם היו מלווים במחלוקות מתמשכות ורגשות קשים, ייתכן שהילדים חוו מתח רגשי ונפשי נוסף כתוצאה מכך. חשוב לזכור כי ילדים יכולים להסתגל לשינויים, והם ישובו למסלול יציב ככל שתפעלו לטובתם. הצבת צרכיהם לפני רצונותיכם האישיים היא המפתח לסיוע בהתקדמותם.


טיפ מס' 2: לבנות תוכנית הורות מקיפה ולהתמיד בה

אם אתם בעלי הכנסות גבוהות, קרוב לוודאי שיש לכם לוחות זמנים עמוסים, התחייבויות קריירה תובעניות, ואורח חיים בלתי צפוי לעיתים. לכן, חשוב לעבוד עם עורך דין לענייני משפחה לצורך בניית תוכנית הורות מקיפה שמתאימה לצרכים שלכם. תוכנית הורות יכולה לכלול פרטים על זמני השהות, ביקורים, הוצאות על חינוך פרטי, פעילויות חוץ-לימודיות, ואופן הטיפול בצרכים כלכליים נוספים של הילדים, מעבר למזונות בסיסיים.


עורך הדין יסייע לכם לבנות תוכנית הורות שמותאמת לאורח החיים ולנסיבות המיוחדות שלכם. כך ניתן להיערך מראש ולהימנע מקשיים אפשריים בעתיד.

טיפ מס' 3: שמרו על תקשורת פתוחה ויעילה

גם אם יש ביניכם לבין בן הזוג לשעבר נושאים בלתי פתורים או רגשות קשים, תידרשו לתקשר בקביעות בכל הנוגע לילדים. תקשורת מכבדת חיונית, גם אם יש חילוקי דעות. התמקדות בפתרונות ולא בביקורת הדדית מסייעת לשני הצדדים להתרכז ברווחת הילדים.


רבים מהורים משותפים מוצאים יתרון בקיום שיחת טלפון קבועה, שבועית או דו-שבועית, בה נדונים נושאים שקשורים לילדים בלבד, כגון זמני שהות, אירועים קרובים, הישגים לימודיים וכדומה. אם בן הזוג לשעבר נוטה לעורר קונפליקטים או להזכיר ויכוחים מהעבר, ניתן לסיים בנימוס את השיחה ולנסות שוב מאוחר יותר.


בנוסף, קיימות אפליקציות וכלים יעילים להורים גרושים המאפשרים לתקשר בצורה מסודרת, לשתף לוחות זמנים ולעקוב אחר מסמכים חשובים. אפליקציות פופולריות כוללות את אפליקציית ניהול גירושין של משרד עורכי דין רוטנברג, שעוזרות להורים לנהל את התקשורת סביב הילדים בצורה יעילה ומסודרת.

טיפ מס' 4: העזרו בתמיכה מקצועית לפי הצורך

לא ניתן להפריז בחשיבותה של התמיכה המקצועית מצד עורך דין לענייני משפחה בעל ניסיון, שיכול לסייע לכם לנווט בסוגיות הקשורות למשמורת ולזכויות ההורים. קיימת תפיסה מוטעית לפיה הליך משמורת חייב להיות מאבק משפטי קשה, אך זה אינו נכון. רוב ההורים המצליחים להימנע מליטיגציה מוצאים פתרונות באמצעות גישור או שיתוף פעולה, מה שחוסך זמן וכסף וגם מגן על פרטיות המשפחה.


בנוסף לעורכי דין, ישנם אנשי מקצוע נוספים שעשויים להועיל, כמו פסיכולוגים לילדים, יועצים להורות משותפת ומדריכים לתקשורת אפקטיבית. מומחים אלו יכולים ללמד כישורים לפתרון קונפליקטים, כך שהורים גרושים יוכלו לגדל את ילדיהם יחד בצורה הרמונית ויעילה. במקרה הצורך, ניתן להיעזר במומחים אלה לצורך תמיכה רגשית וטיפול בכל הנוגע לרווחת הילדים.

התקשרו לעורכת הדין מאיה רוטנברג עוד היום

תנו לצוות עורכי הדין המנוסה שלנו לתמוך במסע שלכם ולסייע לכם לבנות את החיים שתמיד דמיינתם לעצמכם. בין אם אתם זקוקים לייצוג משפטי מקצועי בנושאי משמורת, גישור, שיתוף פעולה או שינוי הסדרי משמורת, אתם יכולים לסמוך על הניסיון הרב והמשולב של משרדנו בדיני משפחה.


צרו קשר עם משרדנו לקביעת פגישת ייעוץ ראשונית, ותנו לנו לעזור לכם לעשות את הצעד הראשון בכיוון הנכון.


דרג את הכתבהדירוג כתבה 4 טיפים להורות משותפת לאחר גירושין של בני זוג בעלי הון רב | גירושין עם נכסים מרובים: 5 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
1 מדרגים