וואטסאפ התייעצות עם עורך דין לענייני משפחה בוואטסאפ 24/7
En

צור קשר

מוגבל ל500 תווים בעברית בלבד
checked

בגידה, גירושין ועורך דין – מה חשוב לדעת?

מאמר מעמיק בנושא בגידה בהקשר גירושין ועורך דין משפחה

אתם שוקלים להגיש תביעת גירושין בעקבות בגידה? אולי גיליתם שבן או בת הזוג מקיים קשר אינטימי עם צד שלישי? חוויית הבגידה היא אחת הקשות ביותר שיכולות לפקוד אדם במערכת זוגית. אתם וודאי מוצפים ברגשות עזים: כעס, עלבון, צער וחוסר ביטחון בנוגע לעתיד. בנוסף, המחשבה על הליך הגירושין עלולה להרתיע, ואתם מחפשים פתרונות פרקטיים ליציאה מהמשבר. במאמר הזה נבחן את ההיבטים המשפטיים והרגשיים של בגידה, נבין כיצד בתי המשפט לענייני משפחה ניגשים לעניין ונראה מדוע עורך דין גירושין עשוי להיות חיוני להליך. 

לפניכם המדריך השלם על בגידה, דיני משפחה, גירושין ובחירת עורך הדין המתאים.


מהי בגידה ומהן השלכותיה על הקשר הזוגי?

בגידה היא הפרת אמון משמעותית בתוך מערכת זוגית. בפן הרגשי, יש שיגדירו בגידה רגשית (למשל התכתבות אינטימית ממושכת) לעומת בגידה פיזית (קיום יחסי מין מחוץ לנישואים). מבחינת התחושה האישית, גם "סתם" משיכה לאדם אחר או העדפת חברה נפשית של צד שלישי עשויה להיחשב בעיני אחד מבני הזוג כבגידה. בד בבד, בהקשר המשפטי, בתי הדין ובתי המשפט לרוב מתייחסים באופן מובהק יותר לבגידה מינית כמסדירה עילת גירושין, אם כי חשוב לזכור שבישראל אין רק גורם אחד שמכריע. מי שפונה אל עורך דין למשפחה מבין שהתהליך אינו רק רגשי אלא גם מוסדר תחת הדין האישי והאזרחי.

בעבר, בגידה יכלה להוות סיבה משמעותית לאובדן זכויות של האישה בכתובה למשל. אך כיום במערכת המשפטית האזרחית, עצם קיום היחסים האינטימיים עם אחר אינו בהכרח פוגע בזכויותיה הרכושיות. יחד עם זאת, הגורמים המשפטיים עשויים להביא זאת בחשבון בשאלות של חלוקת רכוש אם מסתבר שההשלכות הכספיות, כמו הסתרת נכסים או ערעור אמון כלכלי, נכנסות לתמונה. כלומר, עצם הבגידה לא "מענישה" את הצד הבוגד, אבל יכולה לעורר סוגיות כמו חוסר תום לב, במקרים מסוימים.

אם אתם תוהים האם בגידה מהווה "אישור" לגירושין באופן אוטומטי – אז לא ממש. מנקודת מבט בית המשפט למשפחה, בגידה היא שיקול נסיבתי, ולא גורם מחייב. לעומת זאת, בבתי הדין הרבניים, בגידה מצד האישה עלולה להיות קריטית לעניין חיוב גט או אובדן כתובה. מכאן עולה החשיבות של ייעוץ משפטי על ידי עורך דין מנוסה, שידע לאבחן לאיזה ערכאה ובאיזה אופן כדאי לפנות.


בגידה כעילה לגירושין – ההיבט ההלכתי והאזרחי

בישראל, הליכי גירושין בין בני זוג יהודים מתקיימים בערכאה הדתית (בית הדין הרבני). עם זאת, ענייני רכוש ומשמורת ילדים יכולים להיות נידונים בבית המשפט למשפחה או בבית הדין הרבני, והכול תלוי ב"מרוץ הסמכויות" ובאופן שבו כרוך התיק. לכן, לעיתים עולה השאלה: מה קורה אם אישה הודתה שהיא "בגדה"? האם הדבר משפיע בהכרח על המצב הרכושי שלה? ובכן, אין תשובה חד-משמעית. הדינים הדתיים מחמירים יותר לגבי האישה, ובמידת מה סלחניים יותר לגבר, אך הדינים האזרחיים אינם מייחסים משקל גבוה לנושא הבגידה. במיוחד לאחר חקיקת חוק יחסי ממון התשל"ג-1973, ברור שחלוקת הרכוש לא תלויה ישירות בסיבות הגירושין.

מנגד, הגשת תביעת גט על רקע בגידה עשויה להקל על הבעל להשיג סעד של חיוב גט בבית הדין הרבני. חשוב לדעת שגם הבעל, אם הוא "בוגד" באשתו, עלול למצוא עצמו בעמדת נחיתות בבית הדין הרבני בסוגיות שונות. לכן, פנייה לעורך דין גירושין שמכיר את שני המסלולים (האזרחי והדתי) היא קריטית, כדי לגבש אסטרטגיה משפטית נכונה.

בסופו של יום, בגידה היא רק חלק מפאזל שלם: האווירה המשפחתית, הנכסים המשותפים, טובת הילדים, ועוד. אם אתם מוצאים עצמכם תוהים "האם כדאי לי לציין את הבגידה בכתב התביעה?" אתם זקוקים לתשובה מושכלת מעורך דין המומחה בדיני המשפחה, שיסביר את היתרונות והחסרונות המשפטיים. נקודה זו מכוונת אתכם לבדוק לא רק את ההיבט הרגשי, אלא גם את ההשלכות הפרקטיות והכלכליות של ציון בגידה במסמכים משפטיים.


בגידה בהקשר הכלכלי: פיצויים, מזונות וחלוקת רכוש

רבים סבורים שאם אדם "בגד", בית המשפט או בית הדין "יענישו" אותו בהיבט הכלכלי, כמו פסיקת פיצויים גבוהים לטובת הנבגד/ת. בפועל, הדברים מורכבים יותר. בתי המשפט למשפחה אינם נוטים "להעניש" בשל בגידה. עם זאת, קיימים מקרים מסוימים שבהם בגידה משתלבת עם הפרת חובת תום לב, העלמת נכסים, או שימוש בכספים משותפים לצורך מימון הקשר הצדדי – מקרים אלה כן עשויים להוביל להחלטות כלכליות משמעותיות.

אם כבר מדברים על מזונות ילדים, בגידה מצד אחד ההורים אינה משפיעה באופן אוטומטי על גובה המזונות. בתי המשפט ובתי הדין מבקשים לשמור על העיקרון שטובת הילדים קודמת, והמזונות מחושבים לפי צרכי הקטינים ויכולות ההורים. בהקשר זה, אזכור של בע"מ 919/15 רלוונטי במיוחד: פסק הדין הזה קבע חלוקה חדשה של חובת המזונות בין ההורים בהתחשב בהכנסות ובזמני השהות בפועל. עצם הבגידה לא תשנה את נוסחת חישוב המזונות, אלא אם נוצר מצב כלכלי יוצא דופן כתוצאה ממנה (למשל העברת כספים למאהב/ת).

גם בעת בחינת חלוקת רכוש (בית מגורים, חיסכון פנסיוני, מניות וכו'), עצם הבגידה לא עומדת לרוב במרכז, כל עוד לא נלוות אליה פעולות שמערערות על השיתוף הכלכלי. במקרים מאוד חריגים, יכול צד לטעון שמעשי הבגידה היו כרוכים בניצול כספים משותפים או שהוכיחו באופן ברור שלא הייתה כוונת שיתוף. כדי להראות זאת נדרש ייצוג משפטי איכותי, כי בנסיבות רבות בית המשפט לא רואה בבגידה לבדה סיבה לשלול זכויות רכוש.


משמורת ילדים וזמני שהות בצל בגידה

כשיש ילדים משותפים, אלמנט הבגידה עשוי לעורר באופן טבעי כעס רב מצד ההורה הנבגד. לעיתים שואלים אותנו: "האם בגידה של בן הזוג תפגע בסיכויים שלו לקבל משמורת?" או "האם בגידה מונעת מהורה את האפשרות לחזק את הקשר עם הילדים?" מנקודת מבט משפטית, השיקול המנחה הוא טובת הילדים. בית המשפט או בית הדין הרבני אינם רואים בבגידה עניין שקובע את מסוגלותו ההורית של ההורה הבוגד, למעט מקרים קיצוניים שמלווים בפגיעה נפשית בקטינים, הסתה או הזנחה.

התוצאה היא שבפועל, אפילו אם אחד הצדדים חש נבגד וכואב, השופטים ממשיכים לבחון את הנסיבות לפי קריטריונים של זמני שהות, קשר רגשי, קרבה לילדים, גיל הילדים, מסוגלות הורית, רצונם של הילדים (ככל שהם בגיל המתאים), וכיוצא באלה. לכן, גם כאן, אי אפשר לומר שבגידה תשלול זכויות הוריות. יחד עם זאת, ייתכנו מקרים נדירים שבהם אופייה של הבגידה או הדרך שבה היא התרחשה פגעו כל כך ביחסים המשפחתיים עד שהדבר משליך על משמורת או על חוויית הילדים. תיקים כאלה מחייבים ייצוג משפטי חכם ורגיש, שכן הדיון מסתעף גם לגורמי רווחה ולעיתים למומחים פסיכולוגיים.

אם אתם נמצאים בשלב שבו אתם מנסים להגיע להסכם גירושין כולל, מומלץ לשקול גישור משפחתי. במהלכו, למרות הכעס והתחושה הקשה שהבגידה יוצרת, תוכלו למצוא פתרון משותף לטובת הילדים ולהפחית את רמת הסכסוך. מזווית העין של בית המשפט, הדבר יחסוך הליך ארוך ורצוף מתחים, ויאפשר לשניכם, כהורים, לשמור על יציבות רגשית עבור הילדים.


מתי בגידה מהווה “דבר מה נוסף” בחלוקת נכסים חיצוניים?

חשוב לעמוד על מושג משפטי מעניין בשם "שיתוף ספציפי". במצב בו אחד הצדדים הגיע לנישואין עם נכס חיצוני הרשום על שמו, הצד השני יכול לטעון ל"זכות בשיתוף" באותו נכס. כדי לגבש עמדה כזו, עליו להראות "דבר מה נוסף", כלומר אינדיקציה שכיוונת הצדדים הייתה לשתף גם בנכס החיצוני. האם בגידה יכולה לשמש "דבר מה נוסף" למנוע או להסיר את השיתוף? בתי המשפט מתייחסים לעיתים לאופי הזוגיות: נישואין תקינים, ניהול משק בית משותף, פרק הזמן ששני בני הזוג חיו יחד, השקעה כספית או מאמץ משותף. במקרים נדירים, אחד הצדדים טוען כי מעשה הבגידה מלמד שמעולם לא הייתה כוונת שיתוף אמיתית.

אולם ההלכה הפסוקה אינה אומרת שהוכחת בגידה היא דרך פשוטה להיפטר משיתוף כלכלי. יידרשו ראיות מוצקות להיעדר כוונה לשיתוף. כאן בדיוק המקום להבהיר שהגם שייתכנו טיעונים לכאן ולכאן, על התביעה להוכיח בצורה מובהקת שהבגידה הייתה קשורה בצורה עמוקה ביחסים הכלכליים. אם הבעל, לדוגמה, טוען שלעולם לא התכוון להעניק חצי מנכסיו לאישה, שכן היא "בגדה" בו בשלב מוקדם מאוד של הנישואין, ייאלץ להוכיח עובדות אלו ואף להציג ראיות שהייתה לכך משמעות כלכלית בזמן אמת.

לכן, העצה החשובה: אם אתם נמצאים בסיטואציה מורכבת של חלוקת נכסים ובו-זמנית מתמודדים עם תרחיש של בגידה, בקשו מעורך דין שלכם ניתוח עומק. לעיתים עדיף להגיע להסדר פשרה מוסכם במקום להיכנס להליך משפטי ארוך ויקר שמנסה לערער על השיתוף בטענת בגידה. תשקלו את הזמן, הכסף והמשאבים הנפשיים שעלולים לרדת לטמיון בדרך.


פסק הדין בע"מ 919/15 ורלוונטיות לנושא הבגידה

מתי ואיך מזכירים את פסק הדין בע"מ 919/15? ובכן, בע"מ 919/15 הוא פסק דין עקרוני של בית המשפט העליון בו ייצגה עו"ד מאיה רוטנברג את האב ועוסק בעיקרו בחלוקת נטל המזונות בין ההורים, כשמדובר בילדים מעל גיל 6. נקבע שם שהאב והאם חולקים את הנטל באופן יחסי לזמני השהות ולהכנסותיהם. הקשר לנושא בגידה עולה כאשר אחד מההורים מנסה לטעון שהבגידה כשלעצמה צריכה להשפיע על המזונות. בתי המשפט הבהירו שלא ככה. ענייני בגידה, כאמור, נדונים בהיבט ההלכתי בנישואין של יהודים, ואילו החלוקה הכלכלית בין הורים גרושים מתמקדת בטובתם של הילדים, לא באשמה של אחד הצדדים.

למעשה, ניתן לומר כי בע"מ 919/15 משקף רוח עכשווית במשפט המשפחה הישראלי: פחות דגש על אשמת הבגידה, יותר דגש על אחריות הורית ושוויון כלכלי. למרות שפסק הדין אינו מתייחס ישירות למושג בגידה, הפילוסופיה שלו משדרת שכל עוד אין פגיעה מהותית בילדים, הנושא האישי-רגשי (כמו בגידה) אינו קובע את מסגרת חלוקת האחריות ההורית או את מזונות הילדים. אם כן, מי שמקווה שדיווח על בגידה יאפשר לו להיפטר מתשלום מזונות, או להפך – לזכות במזונות מוגדלים – צפוי להתאכזב.

הפרקטיקה מלמדת שעורכי דין משפחה מנוסים, בזמן שהם מנווטים בתיקי גירושין ובהשלכות בגידה, יוצרים חיץ בין סוגיית “האשמה” לבין סוגיית המזונות וחלוקת הרכוש. הם מבינים שאמנם יש למרוץ הסמכויות משמעות (באיזה ערכאה כדאי לדון?), אך גם בבתי הדין הרבניים, כאשר מדברים על מזונות ילדים ומזונות אישה, הכללים שונים מאשר שאלת חיוב גט או אובדן כתובה. לכן, כדאי לוודא שעורך הדין שאתם שוכרים בקי הן בהלכה הפסוקה האזרחית כמו בע"מ 919/15 והן בהלכות הבית הדין הרבני, כדי להימנע מטעויות אסטרטגיות.


למה חשוב לכם עורך דין גירושין במצב של בגידה?

אתם אולי שואלים: "למה שאשכור עורך דין במיוחד בגלל בגידה? האם אפשר לגשת לבד לבית המשפט?" ובכן, לא תמיד חובה חוקית לשכור עורך דין, אך הטראומה הנפשית שנגרמת מהבגידה יכולה לגרום לטשטוש שיקול הדעת ולפספוס נקודות מפתח בהליך המשפטי. עורך דין גירושין המתמחה בטיפול בתיקי בגידה יוכל להדריך אתכם כיצד למסור את המידע לבית המשפט או לבית הדין בצורה מושכלת, מה להדגיש ומה לא, וכיצד לסתור טענות אפשריות של הצד השני.

בנוסף, עורך דין מנוסה מזהה האם בגידה אכן רלוונטית לטעון בבית הדין הרבני לצורך חיוב או מניעת כתובה, או שהיא חסרת משמעות לחלוקת הרכוש. על ידי הכוונה נכונה, אפשר לחסוך מאבק משפטי יקר ומיותר. בקיצור, כשמדובר בבגידה, לרוב העניין מורכב משלל רבדים: אישי, נפשי, חברתי, כלכלי ומשפטי. עורך דין טוב ייתן לכם תמיכה ברמה המקצועית, אך גם אמפתיה והבנה שהמעמד רגיש במיוחד.

נקודה חשובה היא ששכירת עורך דין גירושין לא נועדה "לפתור" את הכאב שבבגידה, אלא לאפשר לכם לצאת מהמשבר עם שמירה מרבית על זכויותיכם החוקיות. כמו כן, טקטיקה נכונה יכולה למנוע "נקמנות" מיותרת. לעיתים הנבגד מגלה חרון אין-סופי ומבקש לתבוע פיצויים עתק. עורך דין זהיר ינסה להוריד את התיק לקרקע המציאות המשפטית, תוך הדגשת חשיבות התחשבות בילדים ובחיים שאחרי הגט.


איך להתכונן להליך גירושין עקב בגידה?

נניח שגיליתם בגידה ואתם אומרים לעצמכם "אני רוצה להתגרש". מהן הפעולות המעשיות המומלצות?

  1. התייעצות ראשונית עם עורך דין: עוד לפני שהצד השני יודע שהסיפור התגלה, פנייה סודית לעורך דין מומחה לגירושין עשויה להיות צעד חכם. אתם זקוקים להכוונה מקצועית כדי לדעת איך לנהל תקשורת עם בן הזוג ומה ניתן או לא ניתן לעשות מבחינה חוקית.
  2. שמירת ראיות: אם אתם סבורים שהבגידה עלולה להשפיע על עניינים כמו כתובה (בבית הדין הרבני) או אם חוששים שהצד הבוגד עושה שימוש בקופה המשפחתית למימון יחסים אחרים, ייתכן שתידרשו להוכחות. עורך הדין שלכם ידריך אתכם כיצד לאסוף מסמכים פיננסיים, התכתבויות וכדומה בצורה חוקית ולא פולשנית.
  3. שיקולי מרוץ סמכויות: דעו כי אם אתם מעוניינים שבית המשפט למשפחה ידון בעניינים הרכושיים (ולא בית הדין הרבני), יכול להיות שתצטרכו להגיש תביעות בזמן המתאים, לפני שהצד השני יקדים אתכם לבית הדין. הטקטיקה הזו נקראת "מרוץ סמכויות" והבגידה לא בהכרח מכריעה אותו, אבל חשובה היוזמה.
  4. שמירה על טובת הילדים: גם אם הכאב גדול ורוצים "לנקום", חשוב לזכור שהקטינים לא אשמים בבגידה. ניהול הליך משפטי בצורה אגרסיבית פוגע בסופו של דבר בכל המשפחה. עורך דין מנוסה ידאג לכוון אתכם גם למהלכים מתונים.
  5. בדיקה של השלכות כלכליות: האם יש נכסים משותפים? הלוואות ומשכנתאות משותפות? חשבונות בנק משולבים? חשוב לקבל תמונה מלאה עוד לפני שמתחילים "לצעוק" בבתי המשפט.
  6. פגישות גישור או שלום בית: בחלק מהמקרים, חרף בגידה, עדיין קיימת אפשרות שהצדדים ירצו לנסות לשקם את הקשר. יש ערך בניסיון שלום בית או בגישור שמתמקד בהצלת הזוגיות. כמובן, אם הבגידה הייתה חוויה בלתי נסלחת בעיניכם, תבחרו בדרך הגירושין. אבל כדאי לפחות לבחון זאת באמצעות איש מקצוע מוסמך.

השלב הפרקטי הזה נועד להעביר מסר: למרות הסערה הנפשית שמלווה בגידה, מומלץ לבצע צעדים שקולים ולא להיגרר לפעולות שמכילות תוקפנות או פזיזות. ההליך המשפטי יכול להיות מורכב, והגיע הזמן לשים דגש על הגנה על האינטרסים שלכם.


חיפוש פתרונות מחוץ לכותלי בית המשפט

המשפט שלנו מעודד יישוב סכסוכים מחוץ לכותלי בית המשפט, גם כשמדובר בגירושין על רקע בגידה. למה? משום שהליך גישור, למשל, מאפשר להפחית עלויות, להימנע מהכפשת יתר ולשמור על סודיות גבוהה. אם אתם מוטרדים מהאפשרות שכל פרטי הבגידה שלכם – או של בן הזוג – ייחשפו בהליך פומבי, גישור הוא אופציה ידידותית יותר.

כמובן, גישור מתאים רק אם יש בסיס מסוים של תקשורת בין הצדדים. במקרים שבהם הצד הנבגד מתנגד לכל שיח, או כאשר הבוגד מכחיש לחלוטין את המעשים, הגישור עלול להיכשל. ובכל זאת, אם יש סיכוי שתוכלו לשבת ולדבר בדרכי נועם – עשו זאת. עורך דין גירושין מקצועי ילווה אתכם גם בהליך גישור.

אל תשכחו שהורות משותפת נשארת גם אחרי הגירושין. הבגידה לעיתים מחריפה את המתחים, אבל בסופו של דבר הילדים ימשיכו לקיים קשר עם שני ההורים. שמירה על ערוץ תקשורת מינימלי היא חיונית, וגיבוש הסכמות באמצעות גישור יכול להפוך את הפרידה לקלה יותר. במידה ואין הסכמה, יש מסגרות כמו יחידות הסיוע שמפעיל בית המשפט לענייני משפחה, שמטרתן לאפשר לצדדים לדבר לפני שמתחיל קרב משפטי כולל.


התייחסות למקרי בגידה

כדי להמחיש את חשיבות ההבנה המשפטית והרגשית של בגידה בהליכי גירושין, נביא מספר סיפורי מקרה (בשינויים קלים לטובת דיסקרטיות):

  1. בגידה וגירושין בהסכמה: זוג נשוי 15 שנה, האישה גילתה שהבעל מנהל מערכת יחסים רומנטית עם קולגה מהעבודה. לאחר חודשי סערה, הם פנו לגישור מוסכם. הבגידה עוררה כאב עצום, אך הם רצו לשמור על יחס הורי תקין עבור הילדים. בסיום הגישור, נחתם הסכם גירושין שבו המשמורת משותפת, והמזונות הוסדרו בהתאם לפסק הדין בע"מ 919/15. הבעל לא "נענש" על הבגידה, אך הסכים לפצות קצת יותר בתחום הרכוש כדי לסיים את התיק ביעילות.
  2. מחלוקת בבית הדין הרבני: בעל טען שאשתו "בוגדת" בו, הציג תמונות והודעות. בבית הדין הדבר הוביל לחיוב גט, אך בהיבט הרכושי – בני הזוג הופנו אל בית המשפט למשפחה. שם הבגידה לא הביאה לשלילת זכויותיה הרכושיות של האישה. סופו של דבר, שני התיקים דנו בהיבטים שונים: דתי לאכיפת גט, אזרחי לחלוקת רכוש.
  3. בגידה בשליטה כלכלית: במקרה אחר, אישה גלתה שבעלה מנהל חשבונות נסתרים וכספים משותפים הועברו לחשבון צד ג' (המאהבת). כאן לא רק שהבגידה הוכחה, אלא גם נחשפה התנהלות כלכלית חמורה. בית המשפט פסק שהאישה זכאית לחלק משותף בכל מה שהוברח, על בסיס הטענה שהבעל הפר את חובתו לשיתוף כלכלי הוגן. זהו מקרה בו בגידה יצרה השלכות כלכליות של ממש.

דוגמאות אלה מחדדות: כל מקרה לגופו, וציפייה אוטומטית ל"ענישה" בגלל בגידה אינה תואמת את המציאות המשפטית.


הבהרת מונחים: “זמני שהות”, “חזקת השיתוף”, “מתנה על תנאי” ועוד

בעת דיון על בגידה, בדרך כלל עולות סוגיות במישור דיני המשפחה. נזכיר מושגים שמומלץ להכיר:

  • זמני שהות: זהו מושג שהחליף את "הסדרי הראייה". הוא מתאר את חלוקת זמני האירוח והשהייה של ילדים אצל כל אחד מההורים. אם בן הזוג שלכם "בגד", אין זה אומר בהכרח שימנעו ממנו זמני שהות או משמורת. הזכות ההורית והחובה ההורית לא נגזרת מאשמה כזו או אחרת.
  • חזקת השיתוף: עיקרון פסיקתי (שהתפתח לפני חוק יחסי ממון) שלפיו, בעת נישואין ארוכים המבוססים על מאמץ משותף, כל הרכוש שנצבר הוא משותף לשני בני הזוג, גם אם רשום על שם אחד מהם. עם חקיקת חוק יחסי ממון השתנתה מעט התמונה, אבל במקרים מסוימים עדיין אפשר להסתמך על חזקת השיתוף. בגידה כשלעצמה לא שוללת את החזקה, אלא אם הוכח היבט שמערער על כוונת הצדדים לשיתוף.
  • מתנה על תנאי: פעמים שבית המשפט מתייחס להסכם בין בני הזוג כ"מתנה על תנאי". אחד הצדדים עשוי לטעון שבגידה מפרה את התנאי. אך ברוב המקרים, תנאי כזה אינו כתוב ואינו מפורש, ולכן קשה להוכיחו.

היכרות עם מושגים אלה תסייע לכם להבין את המסגרת המשפטית הכללית כאשר אתם ניגשים להסדרת הגירושין על רקע בגידה. זה לא מספיק רק לדעת ש"אני כועס/ת, ואני רוצה להתנקם בבן הזוג הבוגד" – המשפט דורש התנהלות מושכלת ופחות אמוציונלית.


בגידה אינה סוף פסוק, אך דורשת התייחסות רצינית

לסיכום, בגידה היא חוויה מטלטלת שעשויה להוביל לגירושין, אך בהיבט המשפטי היא לא בהכרח הגורם המכריע היחיד בקביעת זכויותיכם או חובותיכם. אם אתם מרגישים שהגיע הזמן לפרק את החבילה, אל תסתפקו בהתנהלות אימפולסיבית. פנו לקבלת ייעוץ משפטי מעורך דין המתמחה בדיני משפחה, בדקו לעומק את האסטרטגיה הנכונה – בין אם בבית המשפט למשפחה או בבית הדין הרבני.

זכרו: בארץ יש מקרים שבהם הבגידה יכולה להיות קריטית (למשל בהקשר לכתובה או לחיוב גט), ומנגד מקרים רבים נוספים שבהם אין לה משמעות חומרית בהיבט הרכושי והמזונות. בגידתו של אחד הצדדים אינה "מביאה אוטומטית" שלילת זכויות או ענישה, אך אם נקשרת לנסיבות כלכליות בעייתיות (הברחת נכסים, שימוש בכספי משק הבית) היא עשויה לעלות ביוקר לבוגד. לפיכך, חיוני להתייעץ עם גורם מקצועי, להבין מהו הערוץ הנכון: גישור, תביעה בבית המשפט, או הגשת תביעת גירושין מיידית בבית הדין הרבני.

טיפ אחרון: לא להתבייש. בגידה היא נושא רגיש וטעון, אך פתיחות עם עורך דין גירושין מוסמך תספק תמונה מלאה של המצב ותבטיח שתוכלו למצות את זכויותיכם. אסור לנהל הליך גירושין כזה לבד ללא יד מקצועית שמנווטת אתכם. אתם זקוקים למומחיות, אמפתיה ושכר טרחה הוגן – מילות המפתח לאיתור עורך הדין הנכון. שאלו שאלות, בררו על ניסיונו של העו"ד בתחום ספציפי של בגידה, בדקו את הוותק שלו, והכריעו בלב שקט כשאתם יודעים שהפקדתם את עתידכם המשפטי בידיים בטוחות.

מילה אחרונה – יש חיים אחרי הבגידה. אמנם אתם מצויים בתקופה מאתגרת, אך בסיוע מתאים, תוכלו לסיים את הקשר ולפתוח דף חדש בצורה בריאה יותר. בין אם תגיעו להסכם או תנהלו מאבק משפטי, דעו שהמטרה הסופית היא להסדיר את מכלול היחסים הכלכליים, ההוריים והאישיים, ולצאת לחיים עצמאיים ותקינים. מומלץ לאזן בין הרצון שלכם להביא צדק ונקמה לבין הרצון לשמור על תהליך הגירושין פרודוקטיבי ומכבד ככל שניתן. בהצלחה.

זהו. כעת הבנתם בצורה רחבה כיצד בגידה משתלבת עם הליך הגירושין ועל חשיבותו של עורך דין גירושין בתהליך. אם על הפרק ניצב רצון לפרידה רשמית, ומערכת היחסים כבתה – מומלץ לבחור בדרך המשפטית הנכונה ולהצטייד בעו"ד רגיש ומנוסה, כדי שלא תלכו לאיבוד בין שלל הרגשות והחוקים.

דרג את הכתבהדירוג כתבה בגידה, גירושין ועורך דין – מה חשוב לדעת?: 5 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
1 מדרגים
יצירת קשר
יצירת קשר מהירה
עבור לתוכן העמוד