En

עורך דין גירושין ת"א (כתובת)

סניף מרכז משרד עורכי דין לענייני משפחה
רחוב ראול ולנברג 18, מתחם CU (שוק צפון) מגדל C קומה 2, רמת החייל, תל-אביב.

מיקוד: 6971915 | טלפון: 03-6161535 | פקס: 03-6161913 | נייד: 0544-705733 | מייל: office@rotenberglaw.co.il

צור קשר

מוגבל ל500 תווים בעברית בלבד
checked

להפרד | התמודדות עם פרידה וגירושין

21/11/2022

מערכות יחסים מתפרקות מהרבה סיבות. לעתים קרובות, זו לא אשמתו של אף אחד ואף אחד לא אשם, במילים אחרות - הדברים פשוט לא הסתדרו.
פרידות יכולות להיות קשות - יש אנשים שמרגישים כאילו עולמם התהפך ושדברים לעולם לא יהיו טובים יותר ואחרים יכולים להרגיש הקלה ואושר. אין באמת דרך נכונה או לא נכונה להרגיש.

 

עורך דין גירושין, דיני משפחה וצוואות | משרד עורכי דין מאיה רוטנברג

 

המונח פרידה מתייחס לסיום של מערכת יחסים זוגית אינטימית בכל דרך, מלבד מוות.  פרידה של זוג נשוי נקראת בדרך כלל סיום נישואין או גירושין.


אנשים בדרך כלל חושבים על פרידות בהיבט רומנטי, עם זאת, יש גם פרידות לא רומנטיות ואפלטוניות, וסוג זה של פירוק מערכת יחסים נגרם בדרך כלל מאי שמירה על ידידות.

פירוק של זוגיות ויחסים משותפים יכול להיות כואב כמו גירושין או כואב יותר, מכיוון שמערכות יחסים לא זוגיות אלו פחות מוכרות חברתית.
מקרים מראים כי היכולת להיות לבד היא סימן בריא במהותו להתפתחות רגשית ובגרות. ברגע שילד השיג קרבה והתקשרות על ידי המטפלים המוקדמים שלו, הם מסוגלים לפתח אוטונומיה וזהות. אם ילדים לא הכניסו את התכונות הטובות והמגנות של הוריהם, הם יחששו מפרידה ופרידות.

מודלים פסיכולוגיים
הוצעו מספר מודלים פסיכולוגיים כדי להסביר את תהליך התפרקות מערכת היחסים, רבים מראים כי פירוק מערכת היחסים מתרחש בשלבים.
מארק L. Knapp, חוקר יסוד בנושא יחסים בין-אישיים, יצר מודל שנקרא מודל ההתפתחות ההתייחסותית של Knapp. הוא מתאר שני שלבים נפרדים של מערכות יחסים, התחברות והתפרקות.


שלב ההתכנסות נועד להיות ארוך טווח, שמתחיל בשלב החניכה ומעמיק עם הזמן והאינטימיות. בשלב ההתפרקות מתחילה ההתמיינות. זה הזמן שבו האנשים החלו להבחין בהבדלים שעלולים להיראות בלתי ניתנים למשא ומתן או להפעיל לחץ על מערכת היחסים. זה מוביל להגבלה שבה הפרטים מתחילים להתפרק, להציב גבולות ולקיים חיים עצמאיים משלהם. זה עלול לגרום לבעיות להתעורר.

בשלב זה, הקשר מגיע לקיפאון כאשר בני הזוג נשארים יחד מסיבות אחרות ולא מרצונם לעשות זאת. דוגמאות כוללות ילדים. השלב הבא הוא הימנעות בו הפרטים מנסים להתרחק זה מזה ככל האפשר. הם, אם כן, מגיעים לסיום, שם הקשר נגמר והם הולכים לדרכם.

שלבים המובילים לפרידה
ישנם חמישה שלבים המובילים בסופו של דבר לפרידה.

חוסר שביעות רצון: אחד מבני הזוג או שניהם לא מרוצה ממערכת היחסים


חשיפה: שני בני הזוג הופכים מודעים הדדיים לבעיות במערכת היחסים


משא ומתן: שני השותפים מנסים לנהל משא ומתן על פתרונות לבעיות


החלטה ושינוי: שני השותפים מיישמים את התוצאה של המשא ומתן שלהם

סיום: ההחלטה המוצעת לא מצליחה לתקן בעיות ואין פתרונות נוספים מתקבלים או מיושמים

מחזור של פרידה 
קיים מחזור בן שישה שלבים של התפרקות מערכת יחסים:

  • חוסר שביעות רצון ממערכת היחסים
  • נסיגה חברתית
  • דיון בסיבות לאי שביעות רצון
  • פרסום
  • מסדר זכרונות
  • יצירת תחושת ערך חברתי מחדש

גורמים המנבאים פרידה לפני הנישואין 
ניתן לזהות חמישה גורמים המנבאים פרידה לפני הנישואין:

  • מעורבות לא שוויונית בזוגיות
  • הפרש גילאים
  • שאיפות חינוכיות שונות
  • פער באינטליגנציה
  • פער באטרקטיביות הפיזית

מודל של פירוק יחסים
ישנן ארבע התנהגויות לא מילוליות שליליות מובילות להתמוטטות נישואין/מערכת יחסים:

  • ביקורת
  • התגוננות
  • בּוּז
  • חומה רגשית
  • חשדנות

תיאוריית ניתוק
בשנת 1976, הסוציולוגית דיאן ווהן הציעה "תיאוריית ניתוק צימוד", שבה קיימת "נקודת מפנה" בדינמיקה של ניתוק מערכת היחסים - "רגע מדויק שבו הם "ידעו שהקשר נגמר", כאשר "הכל מת בפנים"'. - ולאחריה תקופת מעבר שבה אחד מבני הזוג יודע שלא במודע שהקשר עומד להסתיים, אך מחזיק בו לתקופה ממושכת, אפילו שנים.

ווהן סברה שתהליך הפרידה היה א-סימטרי עבור היוזם והמשיב: הראשון "החל להתאבל על אובדן הקשר ולקח על עצמו משהו השווה חזרה, נפשית ובדרגות שונות, חווייתית, של חיים נפרדים מבן הזוג. '. לאחר מכן, על האחרונים להתעדכן: 'כדי לעשות את המעבר שלהם מהמערכת יחסים, על בני הזוג להגדיר מחדש את היוזם והיחסים באופן שלילי, לתת לגיטימציה לפירוק'.


כתוצאה מכך, עבור ווהן "יציאה ממערכת יחסים כוללת הגדרה מחדש של העצמי בכמה רמות: במחשבות הפרטיות של הפרט, בין בני זוג, ובהקשר החברתי הגדול יותר שבו מתקיים מערכת היחסים". היא סברה כי "הניתוק מושלם כאשר בני הזוג הגדירו את עצמם ומוגדרים על ידי אחרים כנפרדים ובלתי תלויים זה בזה – כאשר היותם שותפים אינם עוד מקור עיקרי לזהות".

ניתוק מודע
קתרין וודוורד תומאס, מטפלת מוסמכת לנישואין ומשפחה, מקורה במונח "ניתוק מודע" בשנת 2009. תומס החל ללמד גישה חדשה זו לגירושין לסטודנטים ברחבי העולם.

המונח קיבל פופולריזציה על ידי גווינת' פאלטרו, שהשתמשה בביטוי כדי לתאר את גירושיה עם כריס מרטין . פאלטרו ביקשה מהרופאים שלה, ד"ר שרי סמי, וחביב סדגי ואשתו להסביר את הניתוק המודע כשהיא פרסמה לראשונה את החדשות על גירושיה. "ניתוק מודע הוא היכולת להבין שכל גירוי וויכוח [בתוך נישואים] היה אות להתבונן בתוכנו ולזהות אובייקט פנימי שלילי הזקוק לריפוי", הסביר חביב סדגי. "מנקודת מבט זו, אין בחורים רעים, רק שני אנשים, מדובר באנשים כאינדיבידואלים, לא רק במערכת היחסים".

השלכות
בהתאם לאדם, פרידות יכולות להיות אירועים מלחיצים, לא נעימים וטראומטיים. שני הצדדים עלולים להרגיש מספר רב של השפעות שליליות כתוצאה מפירוק מערכת היחסים, ולעתים קרובות אירועים אלו זוכים למוניטין של כמה מהאירועים הגרועים ביותר בחייהם של אנשים. אלה יכולים לכלול תסמיני מצוקה פסיכולוגית, תגובות אבל, ירידה כללית ברווחה הפסיכולוגית והתנהגויות מעקב פוטנציאליות.

 

לעתים קרובות אנשים עובדים קשה כדי לשמור על מערכות היחסים שלהם בשלמותן בגלל עד כמה ההשפעות השליליות הללו יכולות להיות מדאיגות ובעייתיות, אפילו לנוכח סיבוכים פוטנציאליים במערכת היחסים שלהם, כל עוד הם יכולים לשאת זאת.

 

השפעות שליליות

תסמיני מצוקה פסיכולוגית
אנשים שחוו לאחרונה פירוק מערכת יחסים רומנטית דיווחו על מספר תסמינים של מצוקה פסיכולוגית חריפה . אלה כללו פלאשבק וזיכרונות פולשניים הקשורים לבן הזוג שלהם, לעתים קרובות מופעלים על ידי דייטים חשובים הקשורים למערכת היחסים או לפרידה. תסמיני מצוקה חודרניים אלו באו לידי ביטוי בדרכים שונות הן עבור הפרט שיזם את הפרידה והן עבור בן זוגו, כגון הזכרת היבטים מסוימים של התנהגותו או העדפותיו.

קבוצה נוספת של תסמיני מצוקה פסיכולוגית שדווחו על ידי אנשים שחוו ניתוק מערכת יחסים רומנטית נכללה בקטגוריה של התנהגות הימנעות.  היותם ללא בן הזוג גורם לתפיסה העצמית שלהם להשתנות כשהם נאבקים במצוקה רגשית. מדובר בניסיון אקטיבי להכחיש או להתעלם מנסיבות המצב הנוכחי, או מאלה שהובילו לפירוק הקשר. ביחס לכך, אנשים גם ציינו שהם מרגישים קהים וחסרי עניין בעולם הסובב אותם בגלל הפרידה.

השילוב של הרצון הזה לעסוק בהתנהגויות הימנעות והזיכרונות החודרניים שעלולים לצוץ באופן טבעי גורמים לאנשים להרגיש תנודות רגשיות משמעותיות והתפרצויות בצורה של גירוי, כעס ותגובות בהלה. אנשים צוינו כהרבה יותר פרנואידים, חשדניים וקנאים, לעתים קרובות קשורים לרצון לדעת מידע על בן זוגם לשעבר .

בסך הכל, תסמיני המצוקה הפסיכולוגיים הללו מתאחדים כדי לגרום לרמה נמוכה משמעותית של הערכה עצמית בקרב אנשים שזה עתה עברו פירוק של מערכת יחסים רומנטית. בנוסף, אנשים עוברים הגדרה מחדש משמעותית של התפיסה העצמית שלהם, כאשר הם מנסים להבין מי הם ללא בן זוגם לשעבר. זה מרכיב את תסמיני המצוקה הפסיכולוגית שהם חשים מאובדן מערכת היחסים ומהווה את ההשפעה השלילית המשמעותית ביותר שחווים אנשים שעוברים פרידה.

תגובות צער
השפעה טבעית של אובדן מערכת יחסים שאדם קיווה לשמור הוא צער, מכיוון שהרצון לשמור על מערכות יחסים שלמות למרות בעיות וסיבוכים הוא רצון אנושי טבעי. כתוצאה מכך אנשים עוברים פרידה ומציגים תגובות אבל הכוללות תסמינים כמו חוסר שינה, דיכאון ומחשבות אובדניות .    נטייה זו לבטא אבל ודיכאון כה נפוצה עד שחוקרים מצביעים על כך שהיא תורמת משמעותית להופעה הראשונה של הפרעת דיכאון מג'ורי אצל מבוגרים צעירים.

היקף תגובות האבל הללו אינו מוגבל לטווח הזמן מיד לאחר פירוק הקשר הרומנטי. אפילו זמן מה לאחר הפרידה, אנשים שמתבקשים להיזכר באירועים מדכאים או שליליים בחייהם בדרך כלל מתייחסים לאירועים טראומטיים מסוג זה. ניתן לייחס את ההשפעה השלילית הזו לחומרת תגובת האבל שמפגינים אנשים שסובלים מהתפרקות, מה שמותיר חותם משמעותי בחייהם שספק אם ישכחו.

הפרעות פסיכולוגיות
בנוסף להשפעות השליליות הספציפיות הללו, אנשים הסובלים מפרידה מדווחים על ירידה כללית ברווחתם הפסיכולוגית. הרגש השלילי הכללי שהם חשים מעורר לעתים קרובות התנהגויות והרגלים אחרים שמזיקים לבריאות הנפשית שלהם או מסמלים מצבים בריאותיים נפשיים לקויים. אלה כוללים:

  • שימוש מוגבר באלכוהול
  • ירידה במשקל
  • החמרה בבריאות הגופנית
  • קבלה לשירותים פסיכיאטריים
  • התנהגות פלילית מוגברת
  • סיכון מוגבר להתאבדות
  • רגשות ורגשות שליליים (כגון אשמה, כעס או דחייה)

התנהגות תלותית
התנהגות שהבחינה בה בעקבות פרידות מסוימות היא השכיחות של מעקב כאשר אחד מבני הזוג מנסה לשמור על קשר עם השני, לא רצוי ככל שיהיה.
סוג זה של התנהגות קיים בקנה מידה שנמתח מפרידה ידידותית ללא התנהגויות הטרדה לא רצויות ועד להתנהגויות מעקב מאיימות ומציקות לבן הזוג.

התנהגות זו נובעת מאי שביעות רצון מהנסיבות שלאחר פירוק הקשר, וכן מאמונה מוטעית שהתנהגות המעקב עלולה לגרום לרפורמה במערכת היחסים. אין הגדרה ברורה להתנהגות מעקב המבדילה אותה מפעילויות מקובלות חברתית; הם הופכים מרושעים יותר כאשר הם לא רצויים ויוצרים דפוס מתמשך.

השפעות חיוביות
עדויות מראות שגם במצבים הכי גרועים, יש סיכוי לרגשות חיוביים ולצמיחה. פרידות אינן שונות, נותנות לקורבנות הזדמנויות לצמיחה הקשורה ללחץ, שיפור הביצועים שלהם במערכות יחסים עתידיות, ומספקות תחושות של הקלה וחופש. ג'סיקה קנסקי וג'וזף פ. אלן ערכו מחקר שעקב אחר 160 בני 20 עד 25, או מבוגרים מתעוררים, וצפו ביחסי החברים הרומנטיים והקרובים שלהם. היו מספר לא מבוטל של ממצאים, אך ממצא אחד היה שחוויית הפרידה אכן הוכיחה את עצמה כחיובית בטווח הארוך עבור מספר אנשים, במיוחד אם הם ידעו את הסיבה/ות הסיבות למערכת היחסים.

צמיחה הקשורה ללחץ
אנשים שנמצאים במצבי לחץ מתמודדים לעיתים קרובות עם הזדמנות לצמיחה והתפתחות כתוצאה מהלחץ הזה. ללא דחיפה זו לשיפור, אנשים נדחפים לעתים קרובות לשאננות ומסרבים לעשות את המאמצים הדרושים כדי להתקדם בחיים. דרכים שונות שבהן אנשים הפגינו צמיחה בעקבות אירוע חיים מלחיץ כוללות שיפורים באופן שבו אדם רואה את עצמו, הדרך שבה הוא מתחבר לאנשים אחרים סביבו, או הגישה הכוללת שלו לחיים. מחקרים מראים כי פרידות מייצגות מאוד מצב מלחיץ מסוג זה, שכן אנשים חווים אותם מספר פעמים במהלך חייהם וידוע כי הם מדווחים בעצמם על מקרים של גדילה בגלל החוויה.

יחסים עתידיים משופרים
תוצאה חיובית נוספת שנצפתה בעקבות הפרידה קשורה ללקחים שאנשים אולי למדו מהחוויה הכואבת. הצמיחה הקשורה ללחץ שאדם נאלץ לחוות בעקבות פרידה גורמת לשיפורים באופי הכללי, בדימוי העצמי וביכולת שלו ליצור אינטראקציה עם אחרים. לשיפורים אלו יש פוטנציאל לשפר את איכות היחסים הרומנטיים העתידיים עם אנשים אחרים. הדבר נובע מרמת הבגרות המוגברת שמפגין הפרט, כמו גם, במידה פחותה, התובנה בדברים מסוימים שעליהם להימנע מהם בזוגיות כדי להבטיח מערכות יחסים טובות יותר בעתיד.

תחושות הקלה וחופש
למרות שזו לא בהכרח תוצאה חיובית אוניברסלית שמשפיעה על כל האנשים שעוברים פרידה, ישנן עדויות משמעותיות כלפי אנשים מסוימים שחווים תחושות של הקלה, חופש ואושר לאחר סיום מערכת היחסים. ישנה סבירות גבוהה שאנשים אלה היו אלה שיזמו את הפרידה מלכתחילה, אך מחקרים הראו כי היו מקרים שבהם אנשים שהיו קורבנות של פרידה מכירים בכך שמערכת היחסים שלהם בעבר הייתה לא אופטימלית, מה שמאפשר להם להציג את אותם רגשות של הקלה, חופש ואושר.

גורמים מקלים
בעוד שאנשים שחוו פרידה צפויים לחוות מספר השפעות חיוביות ושליליות שונות לאחר שהקשר יצא לדרך, אנשים שונים יכולים לצפות שאלו יבואו לידי ביטוי בדרגות שונות. הסיבה לכך היא שיש כמה גורמים מקלים שיכולים למזער או להגביר את המידה שבה מרגישים את ההשלכות של פרידה. רשימת הגורמים הפוטנציאליים שהוכחו כממתנים את ההשפעות שאדם עשוי לחוש מסווגות ומפורטות להלן:       

איכות מערכת היחסים

 

  • משך מערכת היחסים - סביר יותר שמערכות יחסים ארוכות יותר יהיו כואבות יותר לאחר הפרידה
  • הודאה באהבה לבן זוג לשעבר - מערכות יחסים שמדווחות כי הן מלאות באהבה עשויות להחריף את ההשלכות שחשים הקורבנות בעקבות פרידה
  • רמות שביעות רצון של שני הצדדים - מערכות יחסים המדווחות על שני הצדדים מרגישים מרוצים נוטים יותר לסבול במהלך פרידות
  • רמת ההשקעה בשמירה על הזוגיות – רמות גבוהות של השקעה בזוגיות מתורגמות להפסד גדול בהרבה שנגרם כתוצאה מפירוק הקשר הרומנטי
  • שיעור זיכרונות יחסים חיוביים ושליליים - אנשים שהיו להם מספר גבוה של זיכרונות יחסים חיוביים הושפעו פחות לרעה מהפרידה בהשוואה לאלה שהיו מוציאים כל הזמן זיכרונות שליליים של בן זוגם לשעבר.

מצב רומנטי בעקבות פרידה
קלות מציאת בן זוג חלופי - היכולת למצוא בן זוג חדש מיד לאחר פרידה אפשרה לאדם להתמודד טוב יותר עם הרגשות השליליים והבעיות הקשורות לפירוק מערכת יחסים רומנטית
נכונות להתחיל מערכת יחסים חדשה - פתיחות ליצירת קשר חדש הוכחה כמתורגמת לרמה נמוכה יותר של קורבנות והשלכות שליליות לאחר פרידה

נסיבות הפרידה
יוזם פירוק הקשר - בעוד שגם היוזם וגם הקורבן הראו השלכות בעקבות הפרידה, הראשון הראה פחות מהתסמינים הללו ובמקרים מסוימים חוו השפעות חיוביות בגלל שהקשר הסתיים
ודאות הסיבות לפרידה – חוסר ביטחון לגבי הסיבות של היוזם לפרידה גרם לרמות גבוהות יותר של חרדה ותסמיני מתח אחרים אצל הנפגע, בעוד שהשגת סגירה הייתה צעד חשוב עבור רוב האנשים שביקשו להמשיך מהפרידה.

 

מאפייני המשתתפים
קשיחות - אנשים שהפגינו רמות קשיחות מעל הממוצע לא התרגשו מפירוק מערכת היחסים הרומנטית שלהם ופחות נטו להיות מוטרדים מהשלכותיו
סגנונות מצורף יכול למלא תפקיד גדול בסיבה שמתרחשת פרידה מלכתחילה. סגנונות התקשרות מגדירים את הציפיות שיש לאדם בעת מערכת יחסים על סמך מערכת היחסים שהיו לו עם המטפלים שלו במהלך הילדות.

 

ארבעת סגנונות ההתקשרות הם התקשרות נמנעת (המתאפיינת בהימנעות מתקשורת ונסיגה), התקשרות חרדתית / אמביוולנטית (המאופיינת בפחד שבן זוג לא יחזיר את אותה אהבה שהפרט נותן), התקשרות מפחדת (לא מאורגנת) ( שמתאפיין בפחד ממערכות יחסים ובניסיונות להתחמק מהם גם תוך השתוקקות לאהבה ואינטימיות), ו-Secure Attachment (שזה הסגנון שמאופיין במערכות יחסים חזקות ובריאות).

סגנונות התקשרות אלו יכולים להשפיע על התנהגות של בן זוג אחד כלפי אחר וסגנונות התקשרות שונים יכולים להתנגש. לדוגמה, אם לאחד מבני הזוג יש התקשרות נמנעת והוא יוצא עם מישהו עם סגנון התקשרות בטוח, שני בני הזוג עלולים להתנגש עקב חוסר תקשורת ומספר אי הבנות שכן סגנונות התקשרות אלו באים עם ציפיות המופעלות בהתנהגות שיכולה להוביל בסופו של דבר לפרידה.

רמות הערכה עצמית - רמות גבוהות של הערכה עצמית מאפשרות לאנשים להיות פחות לחוצים במהלך פירוק מערכת יחסים ומקלות על ההשלכות השליליות הקשות ביותר
בריאות נפשית - אנשים שמציגים רמות נמוכות יותר של בריאות נפשית והתעללות בסמים דיווחו על רמות השלכות מוגברות כאשר הם עוברים את תהליך הפרידה
מורכבות עצמית - אנשים שמפגינים דימוי עצמי מורכב, המתייחס ליכולת לתפוס את עצמך יותר מאשר רק מי שהם במערכת היחסים הרומנטית שלהם, נוטים פחות להיחלש מההשלכות של פרידה
מין - מספר מחקרים הבחינו שנשים בממוצע הראו תסמינים שליליים גדולים יותר במהלך תהליך הפרידה

יישום אסטרטגיות התמודדות

  • התרחקות – התרחקות מהבעיה נצפתה כמתורגמת לתוצאות התמודדות שליליות ולהחמרה של ההשלכות שדווחו על ידי הקורבן, בעוד שנכונות להתעמת עם העניין ולעסוק בפתרון בעיות הראתה השפעות מקלות כוללות להשלכות הפרידה.
  • מציאת תועלת - הנכונות להעריך באופן אובייקטיבי את מערכת היחסים, כמו גם היכולת למצוא יתרונות שנבעו מסיומו אפשרו לקורבנות להציג פחות תסמיני לחץ במהלך הפרידה
  • תמיכה חברתית נתפסת - אנשים שהרגישו שאנשים בקבוצה החברתית שלהם בצד שלהם ותומכים בהם בתקופה הלחוצה הזו דיווחו שהם פחות מושפעים מהפרידה ואובדן של מערכת יחסים רומנטית

פרידות מקוונות
החברה המתקדמת מבחינה טכנולוגית שקיימת כיום פירושה שרוב חייהם של אנשים הם מקוונים. אנשים יכולים לצאת לדייט מקוון באמצעות אפליקציות היכרויות או באמצעות פלטפורמות מדיה חברתית כמו אינסטגרם או פייסבוק. מערכות יחסים רבות הצליחו להתבטא מתקשורת מתוקשרת ולהימשך פרק זמן דומה למערכות יחסים שהתחילו באופן אישי, עם זאת, אחרים לא היו ארוכים כל כך.


הנוכחות של מדיה חברתית וטכנולוגיה משחקת חלק גם במערכות יחסים שהתחילו והתקיימו באופן אישי. היו מחלוקות רבות לגבי הלחץ שהכרויות מקוונות נותנות למערכות יחסים. מגוון הנגישות הקבוע והרחב שמספקת הטכנולוגיה והגישה לאינטרנט יכול להוביל לשפע של בעיות שעלולות לגרום להתפרקות.


דוגמה לכך היא שלמי שכבר נמצאים במערכת יחסים יכולים להיות שותפים מרובים שיוצאים גם הם באמצעות פלטפורמות מקוונות שאין להן היכרות אחת עם השניה בגלל הגישה הבלתי מוגבלת שיש להם לפגוש אנשים מכל העולם. ברגע שבן זוג מגלה את הבגידה, הדבר עלול לגרום לפרידה. היכרויות מקוונות עשויות גם לאסור בחירות שעלולות להציל מערכת יחסים.


כדי לפרט יותר, פעמים רבות במערכות יחסים, יש צורך במרחב לאיסוף מחשבות ורגשות לאחר ויכוח, אולם השימוש במדיה החברתית מאפשר גישה לבן/בת הזוג בכל עת. נגישות מתמדת זו עלולה לגרום לשיבוש הן במרחב והן בגבולות הנחוצים לזוגיות בריאה.

  • התמודדות עם פרידה
  • פרידה טובה
  • איך אישה מתמודדת עם פרידה
  • איך גבר מתמודד עם פרידה
  • מה זה פרידה
  • פרידה כואבת
  • להיפרד או להתגרש
  • שאלון האם להיפרד
  • להיפרד בטוב
  • איך.להיפרד מקשר ארוך
  • איך להיפרד ממישהו שאוהבים
  • להיפרד אחרי 4 שנים
  • להיפרד מבן זוג
  • איך להיפרד בן זוג אובססיבי

פירוק יחסים להט"ב
בעוד שדעת הקהל הפכה למקבלת יותר צורות שונות של מערכות יחסים, כולל כאלו שאינן הטרוסקסואליות, זוגות להט"ב מתמודדים לעתים קרובות עם מצוקה בכל הנוגע לשמירה על מערכות היחסים שלהם עקב הומופוביה מבוססת חברה.. לפי החוקרים להטי וקולהמיין, מחקרים הראו שזוגות להט"ב נוטים להרגיש שלוחצים על ידי החברה לשמור על מערכות יחסים ארוכות, מונוגמיות ובריאות.


הם עשויים להיאבק בשתיקה ולסרב לבקש עזרה או לסיים מערכת יחסים כאשר זה עשוי להיות לטובתם מבחינה נפשית ורגשית בגלל הלחץ הזה. המחקרים שלהם גם מצביעים על כך שלרוב שירותי הייעוץ, או אמצעים אחרים להצלת מערכת יחסים, יש הנחות הטרונורמטיביות. זה מקשה על זוגות להט"ב למצוא עזרה עבור מערכות היחסים שלהם שמספקת מענה לבעיות שהם מתמודדים איתם באופן אישי.

 

סוגיות ייחודיות אחרות נובעות מפירוק מערכות יחסים להט"ב כאשר ילדים מעורבים. על פי החוקרים גולדברג ואלן, הפרדות להט"ביות המעורבות בילדים עלולה להפוך לבלבול מבחינה משפטית. במערכות יחסים לסביות, יש שתי אמהות, ולכן נשאלת השאלה מי יקבל משמורת מלאה על הילד/ה.

פעמים רבות, מערכת המשפט מעדיפה את האם היולדת, אולם במערכות יחסים לסביות, אם אחת עלולה לשאת ביצית של אחרת, ולכן זה הופך להיות מאתגר לקבוע למי שייכים הילד/הים מבחינה ביולוגית. בפירוק יחסים של גברים הומוסקסואלים, זה גם גורם לבלבול מכיוון שרוב ההורים ההומואים אימצו את ילדיהם. בשל החברה ההטרונורמטיבית הקיימת כיום, זוגות להט"ב מתמודדים פעמים רבות עם אתגרים לאחר הפרידה.

 

קיים חוסר במחקר על פירוק מערכות יחסים להט"ביות, מכיוון שמערכות יחסים אלה הן עדכניות למדי לקבלה ולחוקיות בהיסטוריה.

 

  • עורך דין גירושין מומלץ
  • עורך דין גירושין מחיר
  • עו"ד גירושין דיני משפחה וצוואות
  • עורך דין גירושין תל אביב
  • עורך דין גירושין בצפון
  • עורך דין גירושין במרכז

גירושין זה תהליך לא קל, אך הוא יכול להיות קל יותר עם עורך הדין המתאים לדיני משפחה לצידך. עורך דין מנוסה לגירושין ודיני משפחה עו"ד מאיה רוטנברג (מגשרת גירושין) מייצגת לקוחות בהליכי גירושין, משמורת ילדים ודיני משפחה בישראל. שיטת העבודה המשתלמת שלה נועדה לסייע ללקוחות חדשים לעשות את הצעד הראשון במסעם בדיני המשפחה.

 

הגשת תביעת גירושין עשויה להיות יקרה, אך העלות נשקללת מול שווי הרכוש במחלוקת ובמחלוקת על משמורת ילדים (אם בכלל). במקרים פשוטים מסוימים, ייעוץ גירושין בהיקף מוגבל הוא חסכוני. במקרים אחרים, שהם הרוב, יש צורך בייצוג בהיקף מלא לצורך דיונים וקבלת צווי בית משפט.

 

בייצוג מלא, עורך הדין לדיני משפחה מייצג את הלקוח בכל היבטי גירושיו. עורך דין גירושין ישתתף בדיונים; לנסח ולהגיש כתבי טענות; לנהל משא ומתן עם עורך דין שכנגד; לענות על שאלות הלקוח, ובדרך כלל לספק את השירותים הדרושים להשגת מטרת הייצוג. מאחר שלקוחות אינם יודעים כיצד להתדיין בגירושין משלהם, ייצוג גירושין בהיקף מלא הוא הנורמה בדיני משפחה.

 

עורך דין גירושין, דיני משפחה וצוואות | משרד עורכי דין מאיה רוטנברג

ייתכן שאתה מרגיש עצוב, כועס, מתוסכל או המום כשאתה חושב על הצורך שלך לדבר עם עורך דין לדיני משפחה. אנחנו כאן כדי להקשיב לחששות שלך, לענות על שאלותיך ולהציג בפניך אפשרויות לפתרון העניין המשפטי. אנו תמיד נשאף לעבוד כדי ליישם פתרונות שיגנו בצורה הטובה ביותר עליך ועל משפחתך תוך שמירה על התמקדות ביעדים שלך בתהליך זה.

דרג את הכתבהדירוג כתבה להפרד | התמודדות עם פרידה וגירושין: 4 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
5 מדרגים
יצירת קשר
יצירת קשר מהירה
עבור לתוכן העמוד