מתגרשים בהסכם: 7 שלבים להסכם הסדר הגירושין שלכם
כששני בני הזוג מבינים שגירושין הם בלתי נמנעים ומוכנים להגיע להסכם הדדי, הגיע הזמן להכין מסמך עם הנחיות ספציפיות - הסכם גירושין שהוא למעשה הסכם להסדרת הגירושין בהסכמה הדדית.
הנישואין יכולים להסתיים מסיבות שונות, אך אם אתם נשארים במערכת יחסים ידידותית או לפחות ביחסי שלום זה לזה, הרעיון הטוב ביותר הוא להתגרש בהסכמה הדדית, לעשות זאת תוך הליך גישור גירושין אף יחזק את ההסכמות לטווח רחוק. אולם גם אם קל יותר להתגרש בהסכם הדדי, אינכם משוחררים מהליך שיפוטי תקין - אישור ההסכם, חוקיותו, תקפותו על מנת להבטיח שהגירושין חוקיים, מה שיבטיח את הדרך לפירוק הקשר הזוגי, בהסדר גירושין ניתן לאכיפה.
מסמך משפטי זה קובע את תנאי הגירושין, שהם תנאים מוסכמים בין בני הזוג; הם חשובים מאוד וגם בעלי ערך רב כשיש ילדים. בדרך כלל, הוא מכסה נושאים ונקודות שנויות במחלוקת כמו משמורת ילדים, מזונות, זכויות ביקור ואחרים כגון חלוקת נכסים וחובות וכן הלאה.
אם תצליחו תוך הסכמה בניכם לסכם את תנאי הגירושין, יש יותר סיכויים שתוכלו להמשיך לקבלת האישור הסופי, הגט, תוך התערבות מינימלית של בית המשפט או בית דין הרבני בתהליך. כשיש הסכמה הדדית על כל הפרטים, במיוחד בכל הקשור לילדים, סיכויי הקבלה של ההסכם ואישורו גבוהים בהרבה, ולאחר שנחתם לאשר את הסכם הגירושין כך שיקבל תוקף פסק דין.
7 שלבים להסכם הסדר גירושין
שלב 1. להתחיל עם היסודות
ראשית, עליכם לאסוף את כל הטפסים המשפטיים הנדרשים, מסמכי הגירושין, לפתיחת תיק גירושין ברבנות, תוכלו להוריד מאתרנו גם דוגמא להסכם גירושין. בדומה לכל חוזה משפטי, עליכם להתחיל ולציין את שמות הצדדים להסכם באופן המלא, פרטי בני הזוג והילדים כולל תעודות זהות ותאריך לידה של הילדים.
שלב 2. לכלול את הפרטים
ספקו את כל המידע הרלוונטי אודות הנישואין שלכם, המורכב מ:
-
התאריך בו התחתנתם.
-
תאריך הפרידה שלכם.
-
שמות וגילאים של ילדים משותפים.
-
את עילות הגירושין שלכם
-
סידורי המגורים והכתובת הנוכחיים שלכם.
-
פרטים נוספים. (ראו דוגמא להסכם גירושין אמיתי)
עליכם לוודא ששניכם מקבלים את תנאי ההסכם הכלולים במסמך זה (אין מקום להעלאת אי הסכמות במסמך הסופי); הסכמה זו, כמו גם חתימות הצדדים, יהפכו את ההסכם למחייב באופן לגיטימי ויקנו לו תוקף חוזי.
שלב 4. זיהוי וחלוקת נכסים וחובות
החוקים המסדירים חלוקת נכסים בגירושין משתנים בהתאם להלכות החלות על בני הזוג. בעת חלוקת הנכסים, זכרו גם את החובות המשותפים שלכם - הלוואות בנקאיות, חובות בכרטיס אשראי, משכנתא, תשלומי רכב וכו '.
אלא אם כן אתם מסכימים אחרת, שניכם מחויבים להחזיר את החובות הכספיים המשותפים שלכם. חלקם יהיו אישיים - חובות שנגרמו לפני הנישואין כגון משכנתאות, כרטיס בנק שבן זוג אחד בלבד השתמש בו וכו '. אם החוב הוא על שם בן זוג אחד בלבד, בן / בת הזוג בדרך כלל ייקח על עצמו את אחריות להחזר חוב זה.
שלב 5. צרו תוכנית הורים למשמורת ולביקור
אם אתם הורים, השלב הבא הוא לדון בעניינים הנוגעים לילדכם. עליכם לקבל החלטה איזה סוג משמורת מתאים למצבכם - מלאה, משותפת או יחידנית. בבחירת ההורה המשמורן העיקרי, אל תהססו לפנות לעורך דין למשמורת ילדים. עורך דין מומחה למשמורת ילדים יעזור לכם להוכיח שילדיכם נמצאים בראש סדר העדיפויות שלכם והחיים המשותפים יהיו לטובתם.
במקרה שהילדים נשארים עם הורה אחד, יש לקבוע בהסכם כל סוג של זכויות ביקור של הורה שאינו משמורן. יש לכלול כמה שיותר פרטים - כגון ימי השבוע, ביקור הזמן מתחיל ועוצר, ומה שקורה במהלך החופשות - כדי להקטין את הסיכון לצרות בהמשך הדרך. ראו טבלת חלוקת זמני שהות להורדה ודוגמא להסכם גירושין עם ילדים.
שלב 6. להסכים על מזונות ילדים ומזונות בן/בת זוג
לבסוף, יש להסדיר מזונות ילדים ומזונות אישה או בן זוג. מדריך מזונות ילדים שלנו מותאם להלכה החדשה בעליון, מחשבון מזונות הילדים שלנו, מספק את ההנחיות המהוות בסיס מינימלי לקביעת סכום המזונות המתאים ביותר למקרה מסוים לפי הלכת בע"מ 919/15. ברמה בסיסית, גיליון העבודה המוזן למחשבון למזונות ילדים מחייב את שני ההורים להזין את המידע הכספי שלהם כדי לחשב סכום מזונות סביר של ילדים. ניתן לשנות את הסכום המינימלי של מזונות ילדים כלפי מעלה או מטה.
שלב 7. ליטוש ההסכם שלכם
לאחר שתסיימו את כל הטפסים, מסמכי הגירושין והנספחים, זה הזמן לקרוא את טיוטת הסדר הגירושין המוסכמת בעיון בכדי לחפש שגיאות או נושאים ללא התייחסות מספקת. וודאו שהוא מושלם ומובן לכל אדם שיקרא אותו. אם ההסכם שלכם מכיל טעויות או שגיאות הקלדה, שגיאות או הוראות לא מובנות עלולות לפגוע בתקפות הסכם הגירושין, אם ההסכם יובא בפני בית משפט להכרעה סעיפים שאינם חד משמעיים עלולים לקבל פרשנות שונה או אף להתבטל. עורכי הדין במשרד עורכי דין מאיה רוטנברג ת"א ישמחו לעזור ולייעץ לכם ,ולבדוק את הסכם הסדר הגירושין לפני שתשלחו אותו לאישור בית המשפט או בית דין רבני.