מתי להתחיל לחשוב על הסכם ממון | מדריך הסכם ממון לפני נישואין 2022
מי בכלל חושב על הסכם ממון לפני נישואין? אחרי שאתם מתארסים, החיים שלכם הופכים במהירות לתכנון חתונה חלומית. מפרחים ועד תקליטנים וכרטיסי הזמנה, אך בקרוב אתם עלולים לתפוס את עצמכם חושבים על דברים שמעולם לא שמתם לב אליהם קודם.
קל וכיף להישאב לעולם תכנון החתונה. למרות שהפרטים החשובים של היום הגדול שלכם חשובים, חשוב לנסות לא לאבד את הפוקוס על התמונה הגדולה. קשירת העתיד לבן / בת הזוג היא מחויבות ושילוב של שני כוחות, לשארית חייכם. לעתים קרובות מדי, אנשים מתמקדים מדי בפרטים המורכבים או בתכנון של מסיבת החתונה עצמה, כך שהם מזניחים את הנושאים החשובים.
מי עושה הסכם ממון?
כל זוג יכול לעשות הסכם ממון לפני הנישואין. זה כולל את כל הגילאים, המינים וסוגי היחסים (נישואים שניים וכו'). אף על פי שלעולם לא קל לדבר על גירושין, מחקרים מראים שלעתים קרובות זוגות מזלזלים בסיכויים הריאליים שלהם להתגרש.
מחקרים מצאו שרק 11% מהזוגות חושבים שלנישואיהם יש סיכוי ריאלי להסתיים בגירושים. בעוד שהביטחון בנישואיהם ראוי להערצה, הסיכויים הריאליים לגירושין גבוהים בהרבה. סטטיסטיקת גירושין מבוססת על מספר גורמים, כולל גיל, מיקום, שנות נישואים ועוד ועוד. עם זאת, בממוצע, כמעט 50% מהנישואים בישראל מסתיימים בגירושים או בפרידה.
למרות שזה אולי לא קל, בחינת הסכם ממון היא בחירה חכמה כאשר אתם מסתכלים על הסטטיסטיקה והעובדות סביב גירושין.
מהם היתרונות שזוגות מרוויחים מחתימה על חוזה הסכם ממון.
סיבות לשקול הסכם ממון
לפני אתם זורקים את הרעיון לשותפכם לחיים, שקלו את המניעים לחתימת הסכם ממון. ישנם יתרונות רבים לניסוח הסכם לפני החתונה, החל מהגנה מפני חוב ועד הבטחה שירושות משפחתיות מועברות לילדיכם, ישנן סיבות רבות שאנשים בוחרים לבטח את עצמם מפני פרידה לא צפויה. להלן רק כמה מהסיבות הנפוצות הרבות שבגינן זוגות צריכים לשקול לחתום על חוזה ממון:
ראשית, זה מעודד את בני הזוג לנהל שיחה כנה ורצינית לפני הנישואין. זה מאפשר לבני הזוג לתכנן את עתידם ולקחת הפסקה מפרטי תכנון המסיבה שחשובים רק ליום אחד. למרות שדיון על נושאים ממוניים לא תמיד קל, זוגות רבים אומרים (לאחר מעשה) שהם מרגישים שהשיחה קירבה אותם ומרגישים בטוחים יותר כשהם מתקרבים לתאריך החתונה.
סיבה נוספת לשקול הסכם ממון היא להבטיח הוגנות במערכת היחסים. במקרה של גירושין יכובדו התנאים והסעיפים שנחתמו בהסכם הממון. זו ההזדמנות שלכם להבטיח שהנכסים יחולקו שווה בשווה או באופן צודק עבור שניכם. זה יכול לעזור למנוע מצבים לא סימפטיים שבהם בתי המשפט או בתי דין דתיים הופכים למחליטים על חלוקת נכסים שלכם.
אנשים רבים בוחרים לעשות הסכם ממון סטנדרטי כדי להקל על הגירושין. למרות שזה בכלל לא מרמז שגירושים יתרחשו אי פעם, זה משמש גיבוי או הגנה אם וכאשר. גירושין עלולים להסתבך במהירות, ולגרום לוויכוחים ולמאבקים משפטיים. זוגות שבחרו לחתום על חוזה ממון לפני הנישואין בוחרים פעמים רבות לעשות זאת כדי להגן על עצמם מהלחץ הזה בעתיד. קיומו של הסכם ממון הוגן ומקצועי יכול לעזור לכם להיפרד במהירות, להבטיח הוגנות ולהימנע מבעיות משפטיות מורכבות.
חושבים על הסכם ממון
חשיבה על הסכם ממון עשויה להיות לא המשימה המרגשת ביותר לפני החתונה ברשימה שלכם לחלק מהזוגות אף מעיקה ומביכה. בניגוד לתכנון חתונה שמחה, דיון ברעיון של הסכם ממון עם בן / בת הזוג יכול להיות יותר רציני או מביך. אם לאחד הצדדים מחשבות לבקש מבן / בת הזוג לחתום על חוזה ממון, עדיף להתחיל להציף את הנושא במוקדם ולא במאוחר.
מתי עלי להעלות את הרעיון של הסכם ממון בפני בן זוגי?
האם אי פעם שמו אתכם בלחץ להגיע להחלטה על נושא חשוב? האם זה גרם לכם להרגיש פזיזים ולא בטוחיםד? רוב הסיכויים שהתשובה היא כן. מטבעם, אנשים לא אוהבים לחתום על מסמכים שהם לא מבינים עד הסוף. אמנם לו"ז רשמי שקובע את הזמן הטוב ביותר להעלות את הרעיון של הסכם ממון, אבל כלל אצבע טוב הוא: "בהקדם האפשרי!".
זמן קצר לאחר האירוסים או העלאת הרעיון של חתונה, כדאי שתעלו אותו בפני בן / בת הזוג. על ידי כך, תאפשרו להם מספיק זמן לשקול את היתרונות ולחשוב כמה זמן שצריך. הקפידו לתת לבן / בת הזוג מרחב זמן משמעותי לחשוב על ההחלטה. בנוסף, על ידי העלאת הרעיון של הסכם ממון בהקדם האפשרי, יהיה לכם הרבה זמן לדון בצרכים האישיים הפרטיים, כמו גם הצרכים שלכם כזוג.
ייתכן שתגלו שהשלב הארוך ביותר בתהליך הסכם ממון הוא הדיונים שאת/ה ובן זוגך מנהלים לפני כן.
עורך דין הסכם ממון: דברים שכדאי לעשות בעת העלאת נושא הסכם הממון
להעלות הסכם ממון במוקדם ולא במאוחר זה מהלך חכם, אך זה לא בהכרח מרגיע את החששות לביצוע שלב זה. קיום שיחות גלויות וכנות עם בן / בת הזוג עשויות להיות קשות, לא משנה באיזה שלב של מערכת היחסים אתם נמצאים. לפני הצגת נושא הסכם ממון לבן / בת הזוג, מומלץ לשקול את הדברים הבאים:
תזמון: העלאת נושא הסכם ממון כפי שצוין לעיל צריך להיות בזמן הנכון לפני חתונה, התזמון חשוב גם לגבי השעה ביום ומצב הרוח. לדוגמה, אם בן / בת הזוג חזר/ה זה עתה מיום קשה , אולי זה לא הזמן הטוב ביותר להתחיל דיון אינטנסיבי על סעיפי הסכם הממון. אם בן/בת זוג ממהר/ת לעבודה בבוקר, אולי זה לא הזמן הטוב ביותר להעלות נושא שדורש משא ומתן. שיקול דעת לגבי מתי לפנות לבן / בת הזוג חשוב להצלחת הביצוע.
כיצד: כמו תזמון, גם גישה נכונה להעלאת הסכם ממון בפני בן/בת זוג חשובה. מומלץ להישאר קר רוח, רגוע וממוקד, מבלי לנקוט בגישה הגנתית או לנסות לכפות דעה. חשוב מאוד להמנע מכל גישה של התנשאות או רמיזה לגבי מצבו הכלכלי של הצד השני, ההסכם נועד לשמור על שניכם.
מתי ליצור את הסכם הממון?
אם הגעתם להחלטה הדדית להתקדם ביצירת הסכם ממון, מזל טוב! עכשיו הגיע הזמן לערוך את ההסכם ו-צוות הסכם ממון משרד עו"ד מאיה רוטנברג עושה את התהליך מעל 20 שנה על ידי הפקת הסכם ממון מהיר, צודק, תקף ואיכותי.
בעזרת צוות עורכי הדין שלנו, תהליך הניסוח, המשא ומתן והחתימה יהיה ללא עיכובים כדי שתוכלו להתפנות לתכנון החתונה. כקו מנחה, זוגות צריכים לשאוף לסיים את הסכם הממון שלהם לפחות שלושים ימים לפני תאריך החתונה, אך ניתן לחתום גם במועד קרוב יותר. הוסיפו פגישת הייעוץ לקראת חתימה על הסכם הממון לרשימת המשימות לפני החתונה כדי לא לשכוח.