הסכם הורות משותפת

הורות משותפת- זוגות רבים בוחרים להביא ילד לעולם שלא במסגרת נישואים ואחד הצעדים החשובים ביותר בעת קבלת ההחלטה הזו, הוא חתימה על הסכם הורות משותפת.
הסכם זה מסדיר מראש את החובות והזכויות של ההורים כלפי הילד וקובע הבנות לגבי אופן גידולו. כך יכולים ההורים להיות שקטים כי הם תמימי דעים באשר לגידול הילד ולצמצם באופן משמעותי את הסיכוי להיווצרותן של מחלוקות משמעותיות ביניהם.
בשל משמעותו הרבה של הסכם הורות, חשוב מאוד כי ההסכם ינוסח על ידי עורך דין המתמחה בדיני משפחה, אשר יבנה הסכם המותאם באופן אישי להורים ויעניק להם את הוודאות המשפטית והביטחון האישי שהם זקוקים לו.
מי זקוק להסכם הורות?
כל זוג הורים המעוניין להקים משפחה חדשה יכול לערוך הסכם הורות, בין אם מדובר בזוגות ידועים בציבור, בין אם בהורות משותפת (הורות ללא זוגיות) ובין אם בזוגות נשואים.
מדוע כדאי לערוך הסכם הורות משותפת?
הסכם הורות משותפת הוא מסמך משפטי, חוזה המגדיר את החובות והזכויות של ההורים ביחס לילד עבור זוג הורים המעוניינים להביא ילד לעולם. אנשים שרוצים להקים משפחה חדשה, הורות מבלי לקיים מערכת יחסים זוגית ביניהם.
זוג הורים הרוצים להביא ילד לעולם, לא תמיד מבינים את המשמעות של גידול ילד במשותף, ואינם צופים פני עתיד. חוסר הסכמה בין ההורים בעתיד עלול להתפתח לסכסוכים ובאין מסגרת חוקית ברורה ליחסים אלו יש צורך בהסכם כתוב שיפרט את תנאי ההורות המשותפת וייצור מנגנון של תיאום ציפיות, חובות וזכויות מסודר בין ההורים כאשר טובת הילד נשמרת.
מה כולל הסכם הורות?
הסכם הורות טוב צריך להיות מקיף ומפורט ועליו לצפות פני עתיד. זאת על מנת למנוע עד כמה שניתן, אי הסכמות מהותיות בין ההורים. לפיכך, חשוב מאוד כי ההסכם ינוסח על ידי עורך דין לדיני משפחה, המנוסה בעריכת הסכמי הורות, אשר יערוך הסכם המותאם באופן אישי להורים ויספק תחושת יציבות וודאות.
1. משמורת: על ההורים לקבוע את הסדר המשמורת על הילד. יש הורים המעדיפים משמורת משותפת, אז חולקים ההורים את גידול הילד שווה בשווה ויש הורים המעדיפים משמורת מלאה לאחד ההורים וקביעת הסדרי ראייה להורה השני.
בהסכם ההורות חשוב לפרט בצורה ברורה את חלוקת תפקידים של ההורים, הגדרת מסגרת מגורים, חלוקת ההוצאות, מסגרת אחריות, חלוקת ימים/ הסדרי ראייה/ משמורת משותפת/ הורה מרכז, קביעת הסביבה החינוכית שבה יגדל הילד הערכים והשקפת העולם שאליהם ייחשף. חוגים, שיעורים פרטיים וכד'. תדירות הקשר עם המשפחה המורחבת, מנגנון הסכמה על הוצאת הילד לחו"ל ולחופשות.
יצירת קשר עם עו"ד מאיה רוטנברג
ניתן לפנות אלינו דרך טופס יצירת הקשר ונחזור אליכם בהקדם.
ניתן להשיג אותנו באמצעים הבאים:
מאיה רוטנברג, עורכת דין סניף תל-אביב צפון:
רחוב ראול ולנברג 18, מתחם CU (שוק צפון) מגדל C קומה 2 רמת החייל, תל-אביב. ישראל
מיקוד: 6971915
טלפון: 03-6161535
פקס: 03-6161913
נייד: 0544-705733
|
Maya Rotenberg, Adv. North Tel-Aviv branch:
18 Raoul Wallenberg St., Building C, 2nd floor CU business park, Ramat Hachayal ,Tel-Aviv, Israel.
Zip Code: 6971915
Tel: +972-3-6161535
Fax: +972-3-6161913
|
שאלות ותשובות בנושא הורות משותפת
ש: הסכם הורות משותפת – מהו?
הסכם הורות משותפת דוגמא
הסכם הורות משותפת מזונות
הסכם הורות משותפת לטיפולים אצל זוגות שאינם נשואים
הסכם הורות משותפת מחיר
הסכם הורות משותפת להורדה
באיזה גיל ילד יכול להחליט איפה לגור
כב' השופט אסף זגורי, סגן נשיא
בקשה לצו הורות על קטינה ורישום במסמכים רשמיים במשרד האוכלוסין ללא צורך בתסקיר או הליך נפרדקרא עוד
על פי סעיף 5 לאמנה נקבע: "המדינות החברות יכבדו את זכויותיהם וחובותיהם של הורים על מנת לספק, באופן המתאים לצרכי הילד המתפתח, הכוונה והדרכה נאותות בהפעלת הזכויות המוכרות באמנה זו"קרא עוד
א. זיקה גנטית מתוקף יצירת התינוק מהביצית והזרע של ההורים המיועדים – ההולדה הטבעית.
ב. זיקה פיזיולוגית מתוקף נשיאת ההיריון.
ג. אימוץ על פי אחת מעילות ההכרזה על קטין כבר אימוץ לפי סעיף 23 לחו ק האימוץ.
ד. זיקה לזיקה, מתוקף קשר זוגיות עם בעל או בעלת הזיקה הגנטית.קרא עוד