5 דברים לעשות אם הוגשה נגדך תלונת שווא בגירושין
עו"ד גירושין מאיה רוטנברג
כמו בכל האשמת שווא, מבחינה משפטית העובדה שאתה חושב שאתה חף מפשע אינה מבטיחה שלא תורשע בביצוע העבירה. האשמה באלימות במשפחה גם בהיותה האשמת שווא עדיין תפגע בך אם לא תגן על עצמך משפטית. כדי להימנע מפגיעה של האישום, עליך לעשות ככל יכולתך כדי לזכות במשפט הוגן מול מערכת אכיפת חוק לא פשוטה לאדם חסר ניסיון.
אז הנה 5 דברים שעליך לעשות אם במקרה של תלונת שווא על אלימות במשפחה:
-
הימנע מכל פעולה שעלולה לשמש כנגדך בבית המשפט.
ישנם דברים שביצוע שלהם יאירו אותך באור שלילי בבית משפט ולעיניי השופט והם:
להתווכח או לריב עם בן/בת הזוג;
להתלוצץ על אלימות או על פעולות אובדניות;
לשבור או לזרוק חפצים;
לעשות שימוש בנשק כלשהו בכל צורה שהיא;
פעולות מסוג אלו יובאו בפני בית המשפט ועלולות ליצור עליך רושם של אדם קצר רוח ו/או אלים. בסיטואציה בה אתה מואשם באלימות במשפחה, גם כך מרחף עליך חשד של אדם אלים שעלייך להפריך. הדבר האחרון שאתה צריך זה עוד תקרית שתשמש כחיזוק לחשדות אלו בבית המשפט.
-
דאג שיהיה עד בחדר בזמן שאתה פוגש את פרודתך.
אם התלונה הוגשה לאחר הליך גירושין או לאחר הפרידה, ייתכן ויהיה עליך לפגוש את פרודתך כדי לקחת את הילדים או לאסוף חפצים. דאג שיהיה נוכח אדם נוסף במפגשים אלו ואם אפשרי בצע זאת במקום פומבי. אתה לא רוצה תוגש נגדך תלונת שווא נוספת ונוכחות של עדים תמנע האשמות שווא. -
שפר הופעתך
זה אולי ישמע כמו הדבר האחרון שמעניין אותך, אבל מרגע שאתה מואשם באלימות במשפחה החברה והרשויות באופן לא מודע מרכיבים תמונה של אדם לא נורמטיבי בראשם, ואם תופיע למשטרה, לבית משפט או אפילו לפגישה עם עובד סוציאלי לא מגולח אתה רק תוסיף עוד סיבה להאמין להאשמות השווא נגדך. כך תקבל יחס חשדני יותר ותיאלץ להתגונן בצורה אמוציונאלית מה שיגביר את החשדנות כלפיך.
אז תוציא את החולצה המכופתרת מהארון תתגלח ואל תסתובב עם כפכפים בתחנת המשטרה או בבית משפט. -