צעת חוק ברית הזוגיות, התשע"ה-2015 עורך דין לענייני משפחה
En

צור קשר

checked

הצעת חוק ברית הזוגיות, התשע"ה-2015

בענייני נישואין מפנה הדין הישראלי לדין הדתי. אין לכפות על אדם הליכים וטקסים דתיים בניגוד לאמונתו; רבים מאזרחי המדינה אינם יכולים או אינם רוצים להינשא בנישואין הדתיים; במציאות המשפטית הנהוגה בישראל ישנו מספר גדול של אזרחים ותושבים - במיוחד בקרב עולים חדשים וילדיהם ובני זוג מאותו המין - שאין ביכולתם לממש, הלכה למעשה, זכויות יסוד אלה.

תוצאה נוספת של המצב המשפטי הקיים היא שבני זוג רבים אשר יכולים להינשא בישראל, בוחרים לחיות יחדיו כמשפחה ומנהלים משק בית משותף כידועים בציבור בלי להסדיר את מערכת היחסים שביניהם במסגרת חוקית המספקת יציבות משפחתית; מעמד הידועים בציבור אינו מאפשר לבני הזוג ליהנות מכל ההטבות וההגנות שנישואין מקנים.

החוק המוצע מייצר חלופה אזרחית ומאפשר לזוגות אשר אינם מעוניינים או אינם יכולים למסד את חיי משפחתם על פי הדין הדתי ליצור תא משפחתי שיקנה להם זכויות בדומה לבני זוג נשואים, אך זאת, בלי לפגוע במעמדם או באופיים של הנישואין והגירושין הדתיים.

החוק יוצר מסלול מקביל ושווה זכויות וחובות שבאמצעותו יכולים אזרחי המדינה החפצים בכך להקים משפחה שלא באמצעות המסלול הדתי; דין "ברית הזוגיות" כדין הנישואין לכל דבר ועניין.

דרג את הכתבהדירוג כתבה הצעת חוק ברית הזוגיות, התשע"ה-2015: 5 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
2 מדרגים
יצירת קשר
יצירת קשר מהירה
עבור לתוכן העמוד