גישור לפני גירושין | היתרונות של חתימה על הסכם
פרידה היא קשה וכואבת לכל זוג, במיוחד כשמדובר בגירושין עם ילדים. לעתים קרובות חווים כאב ותסכול כתוצאה מפירוק המשפחה תחושה שיכולה להיות מלווה ברגשות אשמה או כישלון, ללא קשר איזה צד הוא האשם בפרידה.
מדוע כדאי לבחור בגישור לפני גירושין? במקרים רבים חשים הצדדים ניכור, סלידה ואף שנאה כלפי האחר, מה שמגביר את הקושי לקבל החלטות בבהירות. למרות סערת הרגשות, לצדדים יש משימה מורכבת וחשובה, לפתור את כל הסוגיות הסובבות את הגירושים עצמם.
כאשר נאלצים לברר סוגיות אלו בבית המשפט, מתחים עולים לעתים קרובות ויוצרים אווירה מתוחה, מה שמקשה על פרידה מכובדת והוגנת הן ברמה האישית והן בכל הנוגע לרכוש.
מה אם אני לא אוהב/ת את הסכם הגירושין המוצע?
לא לחתום עליו. זכרו, זו רק הצעה - נקודת מוצא במשא ומתן. גם אם בן / בת הזוג (או עורך הדין של בן / בת הזוג) נתן מועד להגיב, עדיין אינך צריכ/ה לעשות דבר. אף אחד לא יכול להכריח אותך לחתום על הסכם שאינו מובן לך.
אבל יש דבר כזה לחכות יותר מדי זמן. אם צד מסרב לנהל משא ומתן בתום לב, או רוצה לחתום על שום דבר כדי להמשיך לחלוב את נדיבות בן / בת הזוג זמן רב ככל האפשר, זה עלול להוביל לתסכול והפסקת המו"מ.
היתרונות של הסכם גירושין עם גישור
על הצדדים לקבוע בהסכמה ובהבנה דרכים ליישום ומנגנוני אכיפה של תנאי ההסכם, החל ממימוש הגירושים, תשלומי המזונות, והסדרת הגט. פעולה זו תבטיח שסעיפי ההסכם ימולאו. לפיכך, מומלץ מאוד להגיע להסכם בליווי עו"ד מגשר.
להסכם בין הצדדים בסיוע עו"ד מגשר יש מספר יתרונות:
-
הסכם הגירושין בלווי מגשר מסייע לצדדים לחסוך את ההשפעות ההרסניות של הגירושים, כגון ניצול עמדת כוח, הנובע מנושאים הסובבים ילדים והסדרת "גט" והליך ממושך ומתיש.
-
תהליך הגירושין בגישור לפני גירושין הופך קצר יותר, הודות להסכם וכתוצאה מכך מפחית את העלויות הכלכליות הכרוכות בניהול ההליך.
זכרו כי מדובר בתא משפחתי כלכלי משותף המתפצל לשניים, ועל ידי ניסוח הסכם גירושין, התהליך בהסכמה יהיה קל יותר.
-
על פי החוק הישראלי, לשופטים הדנים בדיני משפחה יש שיקול דעת גדול מאוד בקביעת תנאי הגירושין. בניגוד להליך עם מגשר עו"ד מוסמך, הדבר עלול להתבטא בחוסר שליטה של הצדדים לאורך התהליך, ואף לתוצאות לא רצויות.
הסכם גירושין בהליך גישור הוא הסכם שנעשה מרצון ובהסכמת הצדדים, ובכך, מבטיח שכל צד יקבל חלק שהוא חפץ בו.
הצדדים יכולים לקבוע בעצמם אילו חוקים ופסיקות בדיני המשפחה ליישם כדי להגיע להסכם, לגמישות זו יש כוח להביא להסכם אופטימלי ו"תפור" במיוחד עבורם.
-
גמישות: ניתן לבצע פשרות במסגרת הסכם הגירושין, כל צד יוכל להראות גמישות מסוימת בנושא אחד כדי להרוויח בנושא אחר.
לדוגמה: הורה שרוצה להפחית את מזונות הילדים יכול להיות גמיש יותר עם חלוקת הרכוש כדי לקבל את זה. החופש שמאפשר החוזה המשפטי מאפשר לצדדים להגיע לתוצאות המקסימליות בסוגיות החשובות להם.
-
הפסיקה בישראל נותנת הגנה להסכם הגירושין מתוקף היותו הסכם שנעשה כמסמך אחד ולא ניתן להפרידו, בשל ההבנה כי סוגיות שונות חופפות וביטול חלק מן ההסכם יוביל לחוסר צדק.
האם עלינו להתקשר בהסכם לפני שנפרד?
לא. אתם יכולים להתקשר בהסכם הסדר גירושין לפני או לאחר פרידתכם או להגיש בקשה לגירושין. לא מומלץ להגיע להסכמה בפזיזות בבוקר של משפט הגירושין שלכם - ממש "על מדרגות בית המשפט", כלשון הפתגם. ככל שתסדירו את הגירושין בהליך גישור מוקדם יהיה קל יותר, במיוחד אם המטרה היא למנוע מהומה מיותרת ושכר טרחת עורך דין.
הסוגיות הכלולות בהסכם הגירושים
בהסכם, הצדדים יכולים לכלול את כל הנושאים שהם רוצים ליישב. להלן כמה הסוגיות המרכזיות הכלולות בדרך כלל בהסכם:
-
משמורת ילדים.
-
זמני שהות ולינה של הורים עם הילדים.
-
מזונות ילדים.
-
חלוקת רכוש בין הצדדים.
-
חלוקת זכויות סוציאליות (פנסיה, קרנות שונות, קצבאות ילדים).
-
חלוקת חובות קודמים (משכנתא וחובות אחרים).
האם אנו זקוקים לעורך דין כדי להכין את הסכם הגירושין?
אם לא החלתם בגישור טרם הגירושין, מומלץ מאוד לשכור עורך דין כדי להכין את הסכם הגירושין שלכם. לחלופין, אם עורך הדין של בן / בת הזוג כבר הכין הסכם, מומלץ כי הצד השני ישכור עורך דין שיבדוק אותו (מטעמך) ויוודא שהוראות חשובות יתווספו, יימחקו או יתוקנו על מנת להגן על זכויות.
מה לא ייכלל בהסכם גירושין?
הסכם גירושין לא יכלול את הנושאים הבאים:
-
עונשים / סנקציות בהסכמת הגירושים: הבעל חייב לתת את הגירושים מרצון ובחופשיות. ההלכה היהודית קובעת כי גירושין לא בהסכמה של בעל עלולים להביא לכך שהגירושים לא יתקיימו, והאישה עדיין תיחשב נשואה.
זה לא מונע הגעה להסדר שיטפל בפרוצדורה ולוח זמנים לקבלת גט..
-
באופן כללי, ההסכם תקף רק כלפי צדדים שהתחייבו בו. הסכם הגירושין אינו מחייב / או יכול להפר זכויות של צד שלישי מלבד אלה המתגרשים. עם זאת, ישנם חריגים מסוימים בחוק הישראלי שיכולים לחול על צדדים שלישיים כגון ילדים וחוסים.
מה אם הסכמנו על הכל לפני בית המשפט?
אם אתם מסדירים הכל לפני שאתם לוקחים את תיק הגירושין לבית המשפט, עורך דין או מגשר יכולים לערוך הסכם. לאחר שנחתם, הסכם הגירושין הופך לחוזה מחייב, כלומר שני בני הזוג מחויבים לעמוד בתנאיו.
מידע נוסף קשור
יסודות גישור גירושין
במהלך גישור גירושין , עליך ועל שלך בן הזוג-או, במקרים מסוימים, שניכם ו בהתאמה שלך עורכי דין-לשכור צד שלישי נייטרלי, הנקרא מגשר.
שלבי גישור הגירושין
בשלב התיחום, המגשר עוזר לכל אחד מבני הזוג לתאר את הסיבות לרצונו של אותו אדם בתוצאות מסוימות בהסכם הגירושין הסכמות הגישור.
גישור גירושין הוא חלופה להתדיינות בבית המשפט ליישוב סכסוכים המתעוררים כששני אנשים מפרידים בין חייהם. פתר את גירושיך או הפרדתך מחוץ לבית המשפט .
כל מה שצריך לדעת על גישור גירושין ›זוגיות› חיי נישואין - הסכם ממון בהליך גישור
הכשרת עורכי דין לגישור גירושין
תהליך גישור
עורכי דין לגישור גירושין ישראל | דיני משפחה
עלות גישור גירושין
כיצד להתכונן לגישור גירושין
גישור גירושין תל אביב
טיפים וטריקים לגישור גירושין
אסטרטגיות וטכניקות לגישור גירושין
גישור גירושין קרוב אלי
רשימת בדיקת גישור גירושין
רשימת נקודות חשובות להסכמה בגישור גירושין